Γαρίδες σαγανάκι με κίτρινα τυριά
Έμπνευση της στιγμής που οδήγησε σε εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες των υλικών είναι φυσικά προαιρετικές και όχι δεσμευτικές. Νομίζω ότι ο συνδυασμός των υλικών δίνει ξεχωριστή γεύση, λίγο διαφορετική από το συνηθισμένο σαγανάκι. Καλή σας όρεξη
Υλικά
-
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (μια χαρά και οι έτοιμες κατεψ/νες)
-
150-200 γρ. κασέρι πικάντικο σε κύβους
-
100 γρ. τυρί μίλνερ σε κύβους
-
1 γενναία χούφτα ρεγκάτο τριμμένο
-
ελαιόλαδο
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη έτοιμη ή αντίστοιχα φρέσκια ντομάτα τριμμένη (εγώ το έκανα με έτοιμη)
-
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
-
1 κουταλάκι ρίγανη
-
έτοιμο μείγμα "4 πιπέρια" (πωλείται στα σούπερ μάρκετ)
-
πάπρικα καυτερή σκόνη
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
αλάτι
-
1 ποτήρι νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι τόσο ώστε να καλυφθεί με μια λεπτή στρώση
-
2
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και μόλις ξανθίσει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε μέχρι να πιουν το τυχόν νεράκι που μπορεί να προκύψει, ενώ προσθέτουμε και το μαϊντανό.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ
-
4
Ρίχνουμε την ντομάτα, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση
-
5
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλάτι, τα πιπέρια, την πάπρικα, τη ρίγανη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει τα περισσότερα υγρά.
-
6
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κασέρι και το μίλνερ και ανακατεύουμε (τα τυριά θα λιώσουν και το μείγμα θα ομογενοποιηθεί)
-
7
Αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά και να μείνει παχύρευστη ντομάτα με λαδάκι σε χαμηλωμένη φωτιά
-
8
Αποσύρουμε, αδειάζουμε σε πιατέλα και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο ρεγκάτο και αφήνουμε να στερεοποιηθεί χωρίς να ανακατέψουμε
-
9
Σερβίρουμε αμέσως
Σχόλια