κύρια φωτογραφία συνταγής Γαρίδες σαγανάκι με κίτρινα τυριά
sofiv
sofiv @cook_8481319
--,ΕΛΛΑΔΑ

Έμπνευση της στιγμής που οδήγησε σε εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες των υλικών είναι φυσικά προαιρετικές και όχι δεσμευτικές. Νομίζω ότι ο συνδυασμός των υλικών δίνει ξεχωριστή γεύση, λίγο διαφορετική από το συνηθισμένο σαγανάκι. Καλή σας όρεξη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 4 άτομα
  1. 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (μια χαρά και οι έτοιμες κατεψ/νες)
  2. 150-200 γρ. κασέρι πικάντικο σε κύβους
  3. 100 γρ. τυρί μίλνερ σε κύβους
  4. 1 γενναία χούφτα ρεγκάτο τριμμένο
  5. ελαιόλαδο
  6. 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  7. 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη έτοιμη ή αντίστοιχα φρέσκια ντομάτα τριμμένη (εγώ το έκανα με έτοιμη)
  8. 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
  9. 1 κουταλάκι ρίγανη
  10. έτοιμο μείγμα "4 πιπέρια" (πωλείται στα σούπερ μάρκετ)
  11. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  12. αλάτι
  13. 1 ποτήρι νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε λάδι στο τηγάνι τόσο ώστε να καλυφθεί με μια λεπτή στρώση

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και μόλις ξανθίσει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε μέχρι να πιουν το τυχόν νεράκι που μπορεί να προκύψει, ενώ προσθέτουμε και το μαϊντανό.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ

  4. 4

    Ρίχνουμε την ντομάτα, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση

  5. 5

    Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλάτι, τα πιπέρια, την πάπρικα, τη ρίγανη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει τα περισσότερα υγρά.

  6. 6

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το κασέρι και το μίλνερ και ανακατεύουμε (τα τυριά θα λιώσουν και το μείγμα θα ομογενοποιηθεί)

  7. 7

    Αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά και να μείνει παχύρευστη ντομάτα με λαδάκι σε χαμηλωμένη φωτιά

  8. 8

    Αποσύρουμε, αδειάζουμε σε πιατέλα και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο ρεγκάτο και αφήνουμε να στερεοποιηθεί χωρίς να ανακατέψουμε

  9. 9

    Σερβίρουμε αμέσως

Αντιδράσεις

Από

sofiv
sofiv @cook_8481319
στις
--,ΕΛΛΑΔΑ