Γαρίδες σαγανάκι
Τέλειος και εύκολος μεζές για ουζάκι ή κρασάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγη και με μικρες γαρίδες (αν και εγω προτιμώ τις μεγάλες). Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
500 γρ. γαρίδες Νο1
-
1 κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
-
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
-
70 ml. ούζο
-
αλάτι-πιπέρι
-
1 κγ. ζάχαρη
-
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
-
Φέτα []
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω το λάδι στο τηγάνι και έπειτα στη φωτιά.
-
2
Όταν ζεσταθεί ρίχνω το σκόρδο, τη πιπεριά και το κρεμμύδι και αφού μαράνουν ρίχνω τις γαρίδες.
-
3
Όταν πάρουν χρώμα (και απο τις 2 πλευρές), σβήνω με το ούζο.
-
4
Ρίχνω τη ντομάτα με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο (ανάλογα τα γούστα μας).
-
5
Το αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
6
Μόλις τελειώσει ρίχνω τη φέτα και το μαιντανό και σερβίρω.
Σχόλια (57)