Γαρίδες στο φούρνο

Bαθμολογία: 4
       
 
3 ψήφοι
loula, 30.09.08

Περιγραφή

Είναι ένα πρώτο πιάτο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους


Συνταγή από:

loula

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μεσαίου μεγέθους (όχι προβρασμένες)
  • 250 γρ. τυρί φέτα χονδροτριμένη
  • 250 γρ. τυρί κασέρι τριμ/νο
  • 300-350 gr μανιτάρια (κονσέρβας)
  • μισό ματσάκι άνιθο
  • 2-3 ψιλοκ/νες σκελίδες σκόρδο
  • κόκκους πράσινο πιπέρι
  • αλάτι
  • λίγο λάδι (καλλίτερα σπορέλαιο)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός απο το κασέρι και τα βάζουμε σε pyrex και τέλος το καλύπτουμε με το τριμένο κασέρι.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  3. Είναι πολύ νόστιμο.. δοκιμάστε το....

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν χρησιμοποιήσετε μικρα ατομικά γιουβετσάκια είναι πολύ καλλίτερα.

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από eptanisios, 30-7-09  
    Πολύ καλό αποτέλεσμα! Δοκιμάστε κι ελάχιστο πιπέρι καγιέν για να γίνει πιο πικάντικο!
    #
    Σχόλιο από elvira_chania, 5-10-09  
    την δοκιμασα κ ηταν εκπληκτικη ολοι ενθουσιαστηκαν....
    #
    Σχόλιο από mariav3k, 21-2-11  
    Τις γαρίδες τι να τις κάνω πριν τις βαλω στο πυρεξ;μόνο να τις ξεπλύνω;τα μουστάκια να τα αφαιρέσω;
    #
    Σχόλιο από loula, 21-2-11  
    maria3k.....οι γαρίδες πρέπει να είναι καθαρισμένες......
    #
    Σχόλιο από Βάνα, 16-3-13  
    Πράγματι με έβγαλε ασπροπρόσωπη χθες στη σύναξη με την παλιοπαρέα! Δεν έμεινε ψίχουλο και σήμερα κάνω συνέχεια προώθηση τη συνταγή!Μπράβο στην εμπνεύστρια!

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από eptanisios, 30-7-09  
    Πολύ καλό αποτέλεσμα! Δοκιμάστε κι ελάχιστο πιπέρι καγιέν για να γίνει πιο πικάντικο!
    #
    Σχόλιο από elvira_chania, 5-10-09  
    την δοκιμασα κ ηταν εκπληκτικη ολοι ενθουσιαστηκαν....
    #
    Σχόλιο από Βάνα, 16-3-13  
    Πράγματι με έβγαλε ασπροπρόσωπη χθες στη σύναξη με την παλιοπαρέα! Δεν έμεινε ψίχουλο και σήμερα κάνω συνέχεια προώθηση τη συνταγή!Μπράβο στην εμπνεύστρια!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariav3k, 21-2-11  
    Τις γαρίδες τι να τις κάνω πριν τις βαλω στο πυρεξ;μόνο να τις ξεπλύνω;τα μουστάκια να τα αφαιρέσω;
    #
    Σχόλιο από loula, 21-2-11  
    maria3k.....οι γαρίδες πρέπει να είναι καθαρισμένες......

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της marialena127
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της manvlia
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της marakithes22
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της eleyteria