Γαρίδες στο φούρνο

Bαθμολογία: 4
       
 
3 ψήφοι
loula, 30.09.08

Περιγραφή

Είναι ένα πρώτο πιάτο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους


Συνταγή από:

loula

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μεσαίου μεγέθους (όχι προβρασμένες)
  • 250 γρ. τυρί φέτα χονδροτριμένη
  • 250 γρ. τυρί κασέρι τριμ/νο
  • 300-350 gr μανιτάρια (κονσέρβας)
  • μισό ματσάκι άνιθο
  • 2-3 ψιλοκ/νες σκελίδες σκόρδο
  • κόκκους πράσινο πιπέρι
  • αλάτι
  • λίγο λάδι (καλλίτερα σπορέλαιο)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός απο το κασέρι και τα βάζουμε σε pyrex και τέλος το καλύπτουμε με το τριμένο κασέρι.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  3. Είναι πολύ νόστιμο.. δοκιμάστε το....

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν χρησιμοποιήσετε μικρα ατομικά γιουβετσάκια είναι πολύ καλλίτερα.

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από eptanisios, 30-7-09  
    Πολύ καλό αποτέλεσμα! Δοκιμάστε κι ελάχιστο πιπέρι καγιέν για να γίνει πιο πικάντικο!
    #
    Σχόλιο από elvira_chania, 5-10-09  
    την δοκιμασα κ ηταν εκπληκτικη ολοι ενθουσιαστηκαν....
    #
    Σχόλιο από mariav3k, 21-2-11  
    Τις γαρίδες τι να τις κάνω πριν τις βαλω στο πυρεξ;μόνο να τις ξεπλύνω;τα μουστάκια να τα αφαιρέσω;
    #
    Σχόλιο από loula, 21-2-11  
    maria3k.....οι γαρίδες πρέπει να είναι καθαρισμένες......
    #
    Σχόλιο από Βάνα, 16-3-13  
    Πράγματι με έβγαλε ασπροπρόσωπη χθες στη σύναξη με την παλιοπαρέα! Δεν έμεινε ψίχουλο και σήμερα κάνω συνέχεια προώθηση τη συνταγή!Μπράβο στην εμπνεύστρια!

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από eptanisios, 30-7-09  
    Πολύ καλό αποτέλεσμα! Δοκιμάστε κι ελάχιστο πιπέρι καγιέν για να γίνει πιο πικάντικο!
    #
    Σχόλιο από elvira_chania, 5-10-09  
    την δοκιμασα κ ηταν εκπληκτικη ολοι ενθουσιαστηκαν....
    #
    Σχόλιο από Βάνα, 16-3-13  
    Πράγματι με έβγαλε ασπροπρόσωπη χθες στη σύναξη με την παλιοπαρέα! Δεν έμεινε ψίχουλο και σήμερα κάνω συνέχεια προώθηση τη συνταγή!Μπράβο στην εμπνεύστρια!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariav3k, 21-2-11  
    Τις γαρίδες τι να τις κάνω πριν τις βαλω στο πυρεξ;μόνο να τις ξεπλύνω;τα μουστάκια να τα αφαιρέσω;
    #
    Σχόλιο από loula, 21-2-11  
    maria3k.....οι γαρίδες πρέπει να είναι καθαρισμένες......

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της marialena127
    ΨΑΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της marakithes22
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της eleyteria