tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa

Είναι αγαπημένη νηστίσιμη συνταγή από το βιβλίο της Νταϊάνας Κόχυλα "Μεζές".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 Minutes
  1. 500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
  2. χυμός από 2 λεμόνια
  3. 1/2 φλυτζάνι ούζο
  4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  5. λίγο ταμπάσκο
  6. αλεύρι για κοσκίνισμα
  7. αλάτι
  8. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  9. Γαρνιτούρα
  10. 1 λεμόνι κομμένο στα 4

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλένετε τις γαρίδες με άφθονο τρεχούμενο νερό.

  2. 2

    Σε ανοξείδωτο μπωλ ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το ούζο, το καγιέν και το ταμπάσκο.

  3. 3

    Ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τις ανακατεύετε να ποτίσουν όλες από την μαρινάδα και καλύπτετε το μπωλ με μεμβράνη.

  4. 4

    Τις βάζετε στο ψυγείο από 2-6 ώρες.

  5. 5

    Σε μεγάλη πιατέλα ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι.  Βγάζετε τις γαρίδες από την μαρινάδα και τις βουτάτε στο αλεύρι.  Τις τινάζετε λίγο με το χέρι για να πέσει το περίσσιο αλεύρι και τις βάζετε σε ξεχωριστό πιάτο.

  6. 6

    Στο μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μεγάλο τηγάνι, φροντίζοντας να μη καπνίσει.

  7. 7

    Βάζετε όσες γαρίδες χωράνε σε μια στρώση και τις τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.  Τις γυρίζετε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.  Το αλεύρι θα ξανθύνει και το κέλυφος θα ροδοκοκκινίσει.

  8. 8

    Τις βγάζετε, τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τηγανίζετε τις υπόλοιπες με τον ίδιο τρόπο, ανανεώνοντας το λάδι εάν χρειάζεται.

  9. 9

    Τις σερβίρετε ζεστές, γαρνιρισμένες με τις φέτες λεμονιού.

Αντιδράσεις

Από

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε