Γαρίδες του ψαρά

Bαθμολογία: 4.4
       
 
5 ψήφοι
kyriaki, 18.02.06
Γαρίδες του ψαρά
photo: golfo

Συνταγή από:

kyriaki

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι πολτοποιημένο.
  • 1/2 κιλό τομάτες πολτοποιημένες ή κονκασε τομάτας κονσέρβα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι καγιέν
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες απο το κέλυφος τους κατά το ήμισυ, ωστε να μείνει το κέλυφος του κεφαλιού.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι τεφάλ. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τηγανίζουμε ελαφρά ωσπου να ροδίσουν οι σκελίδες του σκόρδου.
  3. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Πετάμε το σκόρδο.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τις τομάτες αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Λίγο πριν δέσει προσθέτουμε τις γαρίδες, βράζουμε για 5 λεπτά αφού προσθέσουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στη τελική φάση λεπτές φέτες τυριού (φέτα )

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται με:

  1. ρύζι στον ατμό.
  2. κουνουπίδι ογκρατέν.
  3. ζυμαρικά (πένες, φαρφάλες )

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από vpg, 5-8-09  
    Πολύ νόστιμη κι εύκολη συνταγή.Το τυρί δένει τέλεια!
    #
    Σχόλιο από golfo, 21-3-10  
    παρα πολυ ωραιες ,νοστιμοτατες οι γαριδουλες ετσι,εγω δεν εβαλα τυρι στο τελος γιατι η κορη μου νυστευει,και συνοδεια με λιγο ρυζακι ειναι σουπερ.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από gina77, 1-12-10  
    Μου αρέσει πολύ η σάλτσα γαρίδας. Εγώ κάνω την εξής παραλλαγη: Βράζω πρώτα λίγο τις γαρίδες και κρατάω το ζουμί τους. Μετά τσιγαρίζω στο λάδι λίγο το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις γαρίδες και τις σβήνω με ούζο. Μετά βάζω τη σάλτσα, ρίχνω και λίγο από το ζουμί της γαρίδας κτλ.
    #
    Σχόλιο από greekn1p1, 18-3-13  
    Υπεροχη συνταγη, συγχαρητηρια!!!Απλη αλλα πεντανοστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από stellina paros, 11-4-14  

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από vpg, 5-8-09  
    Πολύ νόστιμη κι εύκολη συνταγή.Το τυρί δένει τέλεια!
    #
    Σχόλιο από golfo, 21-3-10  
    παρα πολυ ωραιες ,νοστιμοτατες οι γαριδουλες ετσι,εγω δεν εβαλα τυρι στο τελος γιατι η κορη μου νυστευει,και συνοδεια με λιγο ρυζακι ειναι σουπερ.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από gina77, 1-12-10  
    Μου αρέσει πολύ η σάλτσα γαρίδας. Εγώ κάνω την εξής παραλλαγη: Βράζω πρώτα λίγο τις γαρίδες και κρατάω το ζουμί τους. Μετά τσιγαρίζω στο λάδι λίγο το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις γαρίδες και τις σβήνω με ούζο. Μετά βάζω τη σάλτσα, ρίχνω και λίγο από το ζουμί της γαρίδας κτλ.
    #
    Σχόλιο από greekn1p1, 18-3-13  
    Υπεροχη συνταγη, συγχαρητηρια!!!Απλη αλλα πεντανοστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από stellina paros, 11-4-14  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ορεκτικα
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της georgi79
    ΨΑΡΙΚΑ- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της hellenlouf
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 174 αγαπημένων συνταγών, του/της agapi013
    psaria
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64