Theogr
Theogr @Theogr
Κερατσίνι,

Γρήγορη, γευστική, απλή, εντυπωσιακή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να στεγνώσω το καβούρι χρησιμοποιώ στραγγιστήρι τσαγιού. Επίσης για χρώμα και διακόσμηση βάζω από πάνω στο κέντρο ένα μικρό ραδίκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
4-5
  1. 10 γαρίδες περίπου
  2. 0.5 κονσέρβα ψίχα καβουριού
  3. 2 κομμάτια απομίμηση αστακού
  4. Λίγο Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  5. 1/2 σκελίδα σκόρδο
  6. 2 1/2 Κουταλιές σούπας μαγιονέζας (λάιτ)
  7. 1/2 κουταλάκι του γλ. Μουστάρδα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε ή τηγανίζουμε της γαρίδες.

  2. 2

    Στραγγίζουμε το νερό από το καβούρι (πρέπει να είναι εντελώς στεγνό)

  3. 3

    Κόβουμε τον "αστακό" σε χοντρά κομμάτια.

  4. 4

    Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μαγιονέζα με την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το περασμένο από τρίφτη σκορδάκι.

  5. 5

    Καθαρίζουμε εντελώς τις μισές γαρίδες.

  6. 6

    Τις προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το καβούρι και τον αστακό. Ανακατεύουμε ελαφρά.

  7. 7

    Καθαρίζουμε της υπόλοιπες γαρίδες αφήνοντας την ουρά και τις στολίζουμε γύρω-γύρω από την σαλάτα.

  8. 8

    Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο να τραβήξει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

moustarda
moustarda @cook_8454343
Νόστιμη φαίνεται. Θα τη δοκιμάσω. Θα ταίριαζε πολύ και τριμμένο καρότο για να δώσει και χρώμα αλλά και λίγη γεύση.

Από

Theogr
Theogr @Theogr
στις
Κερατσίνι,
Theogr κατά κόσμο Θοδωρής. Η ταυτότητα λέει 60 άλλα η καρδιά λιγότερα. Τα μισά χρόνια της ζωής μου και βάλε παντρεμένος. Η κόρη μου- Ειρήνη- και ο γιος- Μάριος, ο νέος chef της οικογένειας. Δραπετσωνίτης μένω στο Κερατσίνι. Πρώην κηπουρός νυν συνταξιούχος.
Δες περισσότερα