Γαριδοκαβουροσαλάτα
Γρήγορη, γευστική, απλή, εντυπωσιακή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να στεγνώσω το καβούρι χρησιμοποιώ στραγγιστήρι τσαγιού. Επίσης για χρώμα και διακόσμηση βάζω από πάνω στο κέντρο ένα μικρό ραδίκι.
Υλικά
-
10 γαρίδες περίπου
-
0.5 κονσέρβα ψίχα καβουριού
-
2 κομμάτια απομίμηση αστακού
-
Λίγο Μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
1/2 σκελίδα σκόρδο
-
2 1/2 Κουταλιές σούπας μαγιονέζας (λάιτ)
-
1/2 κουταλάκι του γλ. Μουστάρδα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε ή τηγανίζουμε της γαρίδες.
-
2
Στραγγίζουμε το νερό από το καβούρι (πρέπει να είναι εντελώς στεγνό)
-
3
Κόβουμε τον "αστακό" σε χοντρά κομμάτια.
-
4
Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μαγιονέζα με την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το περασμένο από τρίφτη σκορδάκι.
-
5
Καθαρίζουμε εντελώς τις μισές γαρίδες.
-
6
Τις προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το καβούρι και τον αστακό. Ανακατεύουμε ελαφρά.
-
7
Καθαρίζουμε της υπόλοιπες γαρίδες αφήνοντας την ουρά και τις στολίζουμε γύρω-γύρω από την σαλάτα.
-
8
Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο να τραβήξει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)