Γαριδομακαρονάδα 3ης γενιάς
Αυτή η συνταγή είναι η δική μου παραλλαγή γαριδομακαρονάδας που κάνει η μητέρα μου η οποία αποτελεί παραλλαγή της μακαρονάδας που έφτιαχνε η γιαγία μου. Εξ΄ου και ο τίτλος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εκδοχή γιαγίαςΠαραλείπει φύσικα την χαλαπένιος και σβήνει με τσίπουρο με γλυκάνισο και εκτός απο άνηθο βάζει και μάραθο.Εκδοχή μαμάςΑντί για καυτερές πιπεριές βάζει γλύκες κέρατο και εκτός απο ανηθο βάζει και μαιντανό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά καθαρίζουμε τις γάριδες αλλά κρατάμε τα κεφάλια.
-
2
Βάζουμε νερό να βράσει στη κατσαρόλα που θα φτιάξουμε τα μακαρόνια. Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε μεσα τα κεφάλια που έχουμε κρατήσει και τα βράζουμε για περιπου 5 με 10 λεπτά.
-
3
Αφαιρούμε τα κελύφη και στο ίδιο νερό βράζουμε τα μακαρόνια.
-
4
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριες,σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
-
5
Προσθέτουμε στην σάλτσα τις γαρίδες και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
-
6
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα και τον άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.
Σχόλια (8)