Γαριδομακαρονάδα απλή

Bαθμολογία: 3.9286
       
 
14 ψήφοι
asproyla, 21.03.08

Περιγραφή

Απλή και πολύ νόστιμη.
Γαριδομακαρονάδα απλή
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό γαρίδες
  • λάδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια
  • μαίντανό πολύ ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 1 πακέτο μακαρόνια τις αρεσκείας σας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές και κρατάμε μόνο 5-6 με το κεφάλι.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σκόρδο και μόλις αρχίσει να καίει ρίχνουμε τις ντομάτες και το αλάτι, βράζουμε για 10 λεπτά και τέλος ρίχνουμε και τις γαρίδες με ανοιχτό το καπάκι για να φέύγει η βαριά μυρωδιά.
  3. Ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρόλα έχουμε βράσει τα μακαρόνια.
  4. Τέλος βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε αυτά με τις γαρίδες και απο πάνω τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό.

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-3-08  
    Eχω την εντυπωση οτι παραειναι απλη.Γιατι δεν χρησιμοποιεις ζωμο απο τις γαριδες για τα μακαρονια ?Δηλ το κελυφος το πετας?
    #
    Σχόλιο από ekall2, 21-3-08  
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΝΤΙΝΑ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΙΣ
    ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ
    ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
    ΒΑΡΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΟΥΝ.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-3-08  
    Kαι τις καταψυγμενες ,αν τις αφησεις να ξεπαγωσουν και τς ποσαρεις με νερο και ξυδι δεν μυριζουν αμμωνια καθολου.
    #
    Σχόλιο από asproyla, 21-3-08  
    Αν βράσω τις γαρίδες και τις ρίξω μετά στην σάλτσα βρασμένες είναι σαν να τρως άχυρα ακόμα και ζουμί να βάλεις πάλι δεν είναι το ίδιο.Αλλά και βραστές γαρίδες να κάνω ποτέ δεν τις βράζω με νερό απλά τις βάζω στην κατσαρόλα με αλάτι σε σιγανή φωτιά και βγάζουν από μόνες τους το νερό τους και γίνοντε πεντανόστιμες.
    #
    Σχόλιο από asproyla, 21-3-08  
    Σόρυ ενοείτε να κρατήσω το κέλυφος και οι γαρίδες ωμές (τώρα τελευταία δεν βλέπω και καλά και ότι θέλω διαβάζω )ναι μπορείς να το κάνεις απλά σε όλους αρέσει περισότερο έτσι και γι'αυτό το κάνω με αυτόν τον τρόπο.
    #
    Σχόλιο από christina.f, 22-3-08  
    Είναι όντως πολύ πιο νόστιμη η γαριδομακαρονάδα αν βράσεις τα μακαρόνια στο ζουμί από τις γαρίδες, αλλά και λίγο πιο μπελαλίδικη. Εξάλλου αυτή είναι "γαριδομακαρονάδα απλή". Αυτό που θα μπορούσε να γίνει όμως για να τα βολέψουμε όλα είναι να βράσουμε τα μακαρόνια αρκετά al'dente, να προσθέσουμε λίγο νεράκι στις σάλτσα με τις γαρίδες και να τελειώσουμε το βράσιμο των μακαρονιών μέσα στη σάλτσα.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Δεν θα τις βρασεις ,θα τις ποσαρεις ,οταν τις ξεφλουδισεις θα ξαναβρασεις τα κεληφη
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Αλλα και στη σαλτσα θα βαλεις νερακι απο το ζουμι τους .Μιλαμε για 10 λεπτα 5 για τη σαλτσα και αλλα 5 οι γαριδες ,δεν το βασανιζουμε για να γινει αχυρο .
    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 23-3-08  
    ΑΠΛΗ-ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΗΜΗ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΚΟΡΔΟ.ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    #
    Σχόλιο από baquita, 26-10-08  
    poly kali kai apli. tin kano simera gia defteri fora. efxaristo!
    #
    Σχόλιο από philia, 10-12-08  
    Πολύ καλή και γευστικότατη,έβρασα όμως τα κελήφη και χρεισιμοποίησα το ζωμό τους για τη σάλτσα.
    #
    Σχόλιο από _ANGELA_, 16-1-10  
    Πολύ ωραία σηνταγή.Απλή και γρήγορη....!Έβαλα και πιπεράκη...!
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-1-10  
    απλο και αγαπημενο!εγω ετριψα και ενα κρεμυδι ξερο και προσθεσα λιγο πιπερι και παπρικα γλυκεια.υπεροχο φαγητο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από natassa.pagani, 7-6-10  
    εαν προσθεσεται κρεμμυδια και τις βρασετε 3-4 λεπτα λιγοτερο η συνταγη θα απογειωθει!!!!
    #
    Σχόλιο από valantis100, 12-7-10  
    einai telia pentanostimi apli opos prepi na einai me geusis pou ksexorizoun kai den mperdeuontai i mia piso apo tin alli
    #
    Σχόλιο από valantis100, 12-7-10  
    #
    Σχόλιο από olgaarg, 23-7-10  
    Έβαλα ένα ποτήρι λευκό κρασί και έγινε πολύ καλή. Απλή και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από vonqua, 1-1-11  
    το αποτελεσμα ήταν πολυ καλό - πολύ ωραία συνταγή! η δική μου παρέμβαση ήταν λίγα τρίμματα φέτας πάνω στα μακαρόνια όταν την έβαλα στο φούρνο.
    #
    Σχόλιο από Wendy, 3-4-11  
    Είναι όλα τα λεφτά με φρέσκες γαρίδες.
    #
    Σχόλιο από Wendy, 12-11-11  
    Σήμερα την έκανα με φρέσκο βασιλικό αντί για μαϊντανό και ήταν εξαίσια!
    Και πάντα με κρεμμύδι!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-3-08  
    Eχω την εντυπωση οτι παραειναι απλη.Γιατι δεν χρησιμοποιεις ζωμο απο τις γαριδες για τα μακαρονια ?Δηλ το κελυφος το πετας?
    #
    Σχόλιο από ekall2, 21-3-08  
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΝΤΙΝΑ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΙΣ
    ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ
    ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
    ΒΑΡΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΟΥΝ.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-3-08  
    Kαι τις καταψυγμενες ,αν τις αφησεις να ξεπαγωσουν και τς ποσαρεις με νερο και ξυδι δεν μυριζουν αμμωνια καθολου.
    #
    Σχόλιο από asproyla, 21-3-08  
    Αν βράσω τις γαρίδες και τις ρίξω μετά στην σάλτσα βρασμένες είναι σαν να τρως άχυρα ακόμα και ζουμί να βάλεις πάλι δεν είναι το ίδιο.Αλλά και βραστές γαρίδες να κάνω ποτέ δεν τις βράζω με νερό απλά τις βάζω στην κατσαρόλα με αλάτι σε σιγανή φωτιά και βγάζουν από μόνες τους το νερό τους και γίνοντε πεντανόστιμες.
    #
    Σχόλιο από asproyla, 21-3-08  
    Σόρυ ενοείτε να κρατήσω το κέλυφος και οι γαρίδες ωμές (τώρα τελευταία δεν βλέπω και καλά και ότι θέλω διαβάζω )ναι μπορείς να το κάνεις απλά σε όλους αρέσει περισότερο έτσι και γι'αυτό το κάνω με αυτόν τον τρόπο.
    #
    Σχόλιο από christina.f, 22-3-08  
    Είναι όντως πολύ πιο νόστιμη η γαριδομακαρονάδα αν βράσεις τα μακαρόνια στο ζουμί από τις γαρίδες, αλλά και λίγο πιο μπελαλίδικη. Εξάλλου αυτή είναι "γαριδομακαρονάδα απλή". Αυτό που θα μπορούσε να γίνει όμως για να τα βολέψουμε όλα είναι να βράσουμε τα μακαρόνια αρκετά al'dente, να προσθέσουμε λίγο νεράκι στις σάλτσα με τις γαρίδες και να τελειώσουμε το βράσιμο των μακαρονιών μέσα στη σάλτσα.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Δεν θα τις βρασεις ,θα τις ποσαρεις ,οταν τις ξεφλουδισεις θα ξαναβρασεις τα κεληφη
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-3-08  
    Αλλα και στη σαλτσα θα βαλεις νερακι απο το ζουμι τους .Μιλαμε για 10 λεπτα 5 για τη σαλτσα και αλλα 5 οι γαριδες ,δεν το βασανιζουμε για να γινει αχυρο .
    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 23-3-08  
    ΑΠΛΗ-ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΗΜΗ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΚΟΡΔΟ.ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    #
    Σχόλιο από baquita, 26-10-08  
    poly kali kai apli. tin kano simera gia defteri fora. efxaristo!
    #
    Σχόλιο από philia, 10-12-08  
    Πολύ καλή και γευστικότατη,έβρασα όμως τα κελήφη και χρεισιμοποίησα το ζωμό τους για τη σάλτσα.
    #
    Σχόλιο από _ANGELA_, 16-1-10  
    Πολύ ωραία σηνταγή.Απλή και γρήγορη....!Έβαλα και πιπεράκη...!
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-1-10  
    απλο και αγαπημενο!εγω ετριψα και ενα κρεμυδι ξερο και προσθεσα λιγο πιπερι και παπρικα γλυκεια.υπεροχο φαγητο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από valantis100, 12-7-10  
    einai telia pentanostimi apli opos prepi na einai me geusis pou ksexorizoun kai den mperdeuontai i mia piso apo tin alli
    #
    Σχόλιο από valantis100, 12-7-10  
    #
    Σχόλιο από olgaarg, 23-7-10  
    Έβαλα ένα ποτήρι λευκό κρασί και έγινε πολύ καλή. Απλή και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από vonqua, 1-1-11  
    το αποτελεσμα ήταν πολυ καλό - πολύ ωραία συνταγή! η δική μου παρέμβαση ήταν λίγα τρίμματα φέτας πάνω στα μακαρόνια όταν την έβαλα στο φούρνο.
    #
    Σχόλιο από Wendy, 3-4-11  
    Είναι όλα τα λεφτά με φρέσκες γαρίδες.
    #
    Σχόλιο από Wendy, 12-11-11  
    Σήμερα την έκανα με φρέσκο βασιλικό αντί για μαϊντανό και ήταν εξαίσια!
    Και πάντα με κρεμμύδι!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 9-1-12  
    υπεροχη και πολυ ευκολη...εβαλα απλα κρεμμυδακι ξερο και δυοσμο και φετακια ντοματας για δροσια στη γευση ...να'σαι καλα...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από natassa.pagani, 7-6-10  
    εαν προσθεσεται κρεμμυδια και τις βρασετε 3-4 λεπτα λιγοτερο η συνταγη θα απογειωθει!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της formatmakis
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    fotis
    Ένα βιβλίο 201 αγαπημένων συνταγών, του/της Kam
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  -ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei