Γαριδομακαρονάδα η λατρεμένη
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγη για μακαρόνια και σάλτσα απο γαρίδες. Καλοκαιρινή και πεντανόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε αποπάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα στο σερβίρισμα.Αντί για λευκό κρασί μπορείτε να βάλετε τσίπουρο ή ούζο σε μικρότερη ποσότητα αλλά θα γίνει πιο βαρύ το φαγητό. Καλή σας όρεξη! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
γαρίδες ψιλές αποφλοιωμένες (όση ποσότητα επιθυμείτε ή αναλογα αυτή που θα βρείτε κατεψυγμένη στο μάρκετ )
-
1 κουτί ψιλοκομμένες τομάτες
-
1 κούπα λευκό κρασί (εάν θέλετε βάζετε και λίγο παρπάνω)
-
λίγο δενδρολίβανο
-
λάδι για το τσιγάρισμα
-
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
-
αλάτι
-
μακαρόνια λινγκουίνι (ή όποιο εσείς επιθυμείτε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αποψύχουμε τις γαρίδες (εάν είναι φρέσκιες βγάζουμε το φλοιο).
-
2
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.
-
3
Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Μόλις μαραθεί λίγο ρίχνουμε και τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
-
4
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο.
-
5
Μόλις οι γαρίδες τσιγαριστούν καλά και μείνουν με λίγο ζουμάκι, ρίχνουμε το κρασί και τη ντομάτα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
-
6
Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Σχόλια (22)