Γαριδομακαρονάδα με φρέσκα μανιτάρια
Κρέμα γάλακτος, γαρίδες και φρέσκα μανιτάρια.... σκέτη απόλαυση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε και κομματάκια μπέικον. Καλή σας όρεξη!)
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
-
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
-
2 κρέμες γάλακτος
-
4 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
-
λίγο κρασί (κόκκινο ή λευκό)
-
λάδι και βούτυρο
-
κεφαλοτύρι τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα στραγγίσουμε βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο.
-
2
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και λίγο βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε ψιλές ροδέλες και τις γαρίδες καθαρισμένες. Τσιγαρίζουμε.
-
3
Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
-
4
Στη συνέχεια, βάζουμε τις κρέμες γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
-
5
Αφήνουμε για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
-
6
Βάζουμε την σάλτσα στα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)