Γαριδοπίλαφο
Εύκολη συνταγή για γαρίδες με ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της μαμάς μου. Η δοσολογία είναι ενδεικτική και οι γαρίδες ακριβές... μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνετα κατεψυγμένες αλλά όχι καθαρισμένες.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις γαρίδες 5', τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
-
2
Περιμένουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε τελείως.
-
3
Σε πλατία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το ρύζι.
-
4
Ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει λίγο.
-
5
Ρίχνουμε το ζούμι προσεκτικά και βράζουμε σε μέτρια φωτία μέχρι να γίνει το ρύζι και να τραβήξει τα υγρά. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε το αλατοπίπερο και μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό.
-
6
Κλείνουμε τη φωτία, ρίχνουμε τις γαρίδες κι ανακατεύουμε.
-
7
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια