Γαριδόπιτα της Συνάντησης

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
Cathrina, 25.02.09

Περιγραφή

Εύκολη και νόστιμη πιτούλα. Ένας διαφορετικός τρόπος για να απολαύσετε τις γαρίδες.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φύλλα κουρού
  • 1 σακουλάκι 500 γρ αποφλοιωμένες γαριδούλες
  • μισό κουτί χάρτινο των 500 γρ τριμμένη ντομάτα
  • 1 σακουλάκι τριμμένη μοτσαρέλα 200 γρ
  • 1 αυγό για το άλειμμα
  • μπόλικη κανέλλα
  • αλάτι, σουσάμι και λίγο λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες διάφορες
Φτιάχνει: 1 πυρεξ γαριδόπιτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνετε λαδάκι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.
  2. Όταν ζεσταθεί, ρίχνετε τη ντομάτα και την κανέλλα και ανακατεύετε (κανέλλα βάζουμε όσο χρειάζεται για να αισθανθούμε το άρωμα της).
  3. Ρίχνουμε τις γαριδούλες στο τηγάνι.
  4. Ανακατεύουμε τις γαριδούλες με τη σάλτσα και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
  5. Προσθέτουμε λίγο-λίγο νερό ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι γαρίδες. Προσέχουμε στο τέλος η σάλτσα να μην έχει πολύ ζουμί.
  6. Αφού γίνει η σάλτσα με τις γαρίδες, την αφήνουμε να χλιαρίνει, και ρίχνουμε μέσα τη μοτσαρέλα και τα ανακατεύουμε.
  7. Λαδώνουμε το πυρέξ και στρώνουμε το ένα φύλλο.
  8. Απλώνουμε το μίγμα με τις γαρίδες και τη μοτσαρέλα στο φύλλο, και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
  9. Το χαράζουμε σε κομμάτια, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στο κάτω φύλλο.
  10. Χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά νερό, και το αλείφουμε στο φύλλο.
  11. Προσθέτουμε από πάνω το σουσάμι.
  12. Το ψήνουμε στους 170°C μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σάλτσα αυτή με τις γαρίδες είναι δικιάς μου επινόησης (!) και την έφτιαχνα με πιλάφι και μακαρονάδα. Όταν δοκίμασα να την κάνω πίτα, πρόσθεσα τη μοτσαρέλα για πιο πλούσια γεύση...

Σχετικές συνταγές

Γαριδοπιτάκια Γαριδοπιτάκια
4.6
       
       
(5)
Πουγκάκια με γαρίδες Πουγκάκια με γαρίδες
4.5
       
       
(2)

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από elenikolas, 4-3-09  
    Πολύ νόστιμη και πρωτότυπη πιτούλα!! Την δοκίμασα στη συνάντηση από τα χεράκια σου και έμεινα έκπληκτη!!!Σε ευχαριστούμε για αυτή την υπέροχη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 4-3-09  
    Άκου να δεις! μια πολύ πρωτότυπη ιδέα που δυστυχώς δεν δοκίμασα στην συνάντηση,αλλά τώρα που μπήκαμε στην Σαρακοστή έσπευσα να κάνω με φυσικά κάποιες αλλαγές προσαρμόζοντας την, στης επιταγές της νηστείας.
    Άλλαξα λοιπόν τη Μοτσαρέλα με σπανάκι ζεματισμένο, δένει γευστικά με τις γαριδούλες, και το αβγό, με λίγο λάδι, αντικαθιστώντας τα φύλλα κουρού με κρούστας.
    Σας πληροφορώ ότι συνοδευμένη με σαλάτα είναι υπέροχος συνδυασμός και πλήρες γεύμα!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΑΓΓΕΛΖΑΚ, 5-3-09  
    Φτιάχνω την ίδια σάλτσα με προσθήκη και κασεριου για μακαρονάδα και είναι τέλεια τώρα σίγουρα θα κάνω και την πίτα και σίγουρα θα έιναι απεχτη
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 10-3-09  
    Είναι μια πολύ γευστική πίτα.!!Όντως μια ωραία αλλαγή μαγειρέματος γαρίδων.Την έφτιαξα σε τραπέζι και έγινε ανάρπαστη.
    #
    Σχόλιο από Len@, 3-6-09  
    Δεν την έχω φτιάξει.θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσε να την φτιαχτεί πλεχτή το ρωτάω γιατί απο τότε που είδα την πλεχτή πολλές πίτες τις φτιάχνω έτσι και μου γίνονται καταπληκτικές!!!!!!!!!

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από elenikolas, 4-3-09  
    Πολύ νόστιμη και πρωτότυπη πιτούλα!! Την δοκίμασα στη συνάντηση από τα χεράκια σου και έμεινα έκπληκτη!!!Σε ευχαριστούμε για αυτή την υπέροχη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 4-3-09  
    Άκου να δεις! μια πολύ πρωτότυπη ιδέα που δυστυχώς δεν δοκίμασα στην συνάντηση,αλλά τώρα που μπήκαμε στην Σαρακοστή έσπευσα να κάνω με φυσικά κάποιες αλλαγές προσαρμόζοντας την, στης επιταγές της νηστείας.
    Άλλαξα λοιπόν τη Μοτσαρέλα με σπανάκι ζεματισμένο, δένει γευστικά με τις γαριδούλες, και το αβγό, με λίγο λάδι, αντικαθιστώντας τα φύλλα κουρού με κρούστας.
    Σας πληροφορώ ότι συνοδευμένη με σαλάτα είναι υπέροχος συνδυασμός και πλήρες γεύμα!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΑΓΓΕΛΖΑΚ, 5-3-09  
    Φτιάχνω την ίδια σάλτσα με προσθήκη και κασεριου για μακαρονάδα και είναι τέλεια τώρα σίγουρα θα κάνω και την πίτα και σίγουρα θα έιναι απεχτη
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 10-3-09  
    Είναι μια πολύ γευστική πίτα.!!Όντως μια ωραία αλλαγή μαγειρέματος γαρίδων.Την έφτιαξα σε τραπέζι και έγινε ανάρπαστη.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Len@, 3-6-09  
    Δεν την έχω φτιάξει.θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσε να την φτιαχτεί πλεχτή το ρωτάω γιατί απο τότε που είδα την πλεχτή πολλές πίτες τις φτιάχνω έτσι και μου γίνονται καταπληκτικές!!!!!!!!!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...