κύρια φωτογραφία συνταγής Γαριδόπιτα της Συνάντησης
Cathrina
Cathrina @cook_8454697

Εύκολη και νόστιμη πιτούλα. Ένας διαφορετικός τρόπος για να απολαύσετε τις γαρίδες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σάλτσα αυτή με τις γαρίδες είναι δικιάς μου επινόησης (!) και την έφτιαχνα με πιλάφι και μακαρονάδα. Όταν δοκίμασα να την κάνω πίτα, πρόσθεσα τη μοτσαρέλα για πιο πλούσια γεύση...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 πυρεξ γαριδόπιτα
  1. 2 φύλλα κουρού
  2. 1 σακουλάκι αποφλοιωμένες γαριδούλες
  3. 0.5 κουτί χάρτινο των 500 γρ τριμμένη ντομάτα
  4. 1 σακουλάκι τριμμένη μοτσαρέλα 200 γρ
  5. 1 αυγό για το άλειμμα
  6. μπόλικη κανέλλα
  7. αλάτι, σουσάμι και λίγο λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε λαδάκι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.

  2. 2

    Όταν ζεσταθεί, ρίχνετε τη ντομάτα και την κανέλλα και ανακατεύετε (κανέλλα βάζουμε όσο χρειάζεται για να αισθανθούμε το άρωμα της).

  3. 3

    Ρίχνουμε τις γαριδούλες στο τηγάνι.

  4. 4

    Ανακατεύουμε τις γαριδούλες με τη σάλτσα και ρίχνουμε λίγο αλάτι.

  5. 5

    Προσθέτουμε λίγο-λίγο νερό ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι γαρίδες. Προσέχουμε στο τέλος η σάλτσα να μην έχει πολύ ζουμί.

  6. 6

    Αφού γίνει η σάλτσα με τις γαρίδες, την αφήνουμε να χλιαρίνει, και ρίχνουμε μέσα τη μοτσαρέλα και τα ανακατεύουμε.

  7. 7

    Λαδώνουμε το πυρέξ και στρώνουμε το ένα φύλλο.

  8. 8

    Απλώνουμε το μίγμα με τις γαρίδες και τη μοτσαρέλα στο φύλλο, και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

  9. 9

    Το χαράζουμε σε κομμάτια, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στο κάτω φύλλο.

  10. 10

    Χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά νερό, και το αλείφουμε στο φύλλο.

  11. 11

    Προσθέτουμε από πάνω το σουσάμι.

  12. 12

    Το ψήνουμε στους 170°C μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

elenikolas
elenikolas @cook_8450672
Πολύ νόστιμη και πρωτότυπη πιτούλα!! Την δοκίμασα στη συνάντηση από τα χεράκια σου και έμεινα έκπληκτη!!!Σε ευχαριστούμε για αυτή την υπέροχη συνταγή:-)

Από

Cathrina
Cathrina @cook_8454697
στις