Γαριδόπιτα της Συνάντησης
Εύκολη και νόστιμη πιτούλα. Ένας διαφορετικός τρόπος για να απολαύσετε τις γαρίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σάλτσα αυτή με τις γαρίδες είναι δικιάς μου επινόησης (!) και την έφτιαχνα με πιλάφι και μακαρονάδα. Όταν δοκίμασα να την κάνω πίτα, πρόσθεσα τη μοτσαρέλα για πιο πλούσια γεύση...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε λαδάκι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.
-
2
Όταν ζεσταθεί, ρίχνετε τη ντομάτα και την κανέλλα και ανακατεύετε (κανέλλα βάζουμε όσο χρειάζεται για να αισθανθούμε το άρωμα της).
-
3
Ρίχνουμε τις γαριδούλες στο τηγάνι.
-
4
Ανακατεύουμε τις γαριδούλες με τη σάλτσα και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
-
5
Προσθέτουμε λίγο-λίγο νερό ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι γαρίδες. Προσέχουμε στο τέλος η σάλτσα να μην έχει πολύ ζουμί.
-
6
Αφού γίνει η σάλτσα με τις γαρίδες, την αφήνουμε να χλιαρίνει, και ρίχνουμε μέσα τη μοτσαρέλα και τα ανακατεύουμε.
-
7
Λαδώνουμε το πυρέξ και στρώνουμε το ένα φύλλο.
-
8
Απλώνουμε το μίγμα με τις γαρίδες και τη μοτσαρέλα στο φύλλο, και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
-
9
Το χαράζουμε σε κομμάτια, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στο κάτω φύλλο.
-
10
Χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά νερό, και το αλείφουμε στο φύλλο.
-
11
Προσθέτουμε από πάνω το σουσάμι.
-
12
Το ψήνουμε στους 170°C μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)