Γαυροκεφτέδες

skelida, 06.04.11

Περιγραφή

Μια πολύ εύκολη , νόστιμη, εναλλακτική πρόταση για τον γαύρο. Ωραίο ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο.
Γαυροκεφτέδες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό γαύρο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ φρέσκο δυόσμο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Σκόρδο , Αβγά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 15-18 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε προσεκτικά τον γαύρο βγάζοντας το κεφάλι,τ α εντόσθια και το κεντρικό κόκαλο. Θέλουμε να έχουμε ένα ωραίο καθαρό φιλετάκι γαύρου. Αφού καθαρίσουμε όλα τα ψαράκια τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Ψιλοκόβουμε όλα τα αρωματικά μας (κρεμμυδάκι, άνηθο, μαιντανό , δυόσμο) και τα ρίχνουμε στο μπολ με τον γαύρο.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το αλεύρι και το αυγό.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Επειδή το μείγμα μάλλον θα κολλάει , βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας και συνεχίζουμε το πλάσιμο. Έτσι το μείγμα θα είναι πιο στεγνό και θα δώσουμε σχήμα πιο εύκολα.
  6. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από την εκπομπή "Food and the City" του Β. Καλλίδη αλλά με κάποιες δικές μου αλλαγές.

Σχετικές συνταγές

Γαυράκι χωρίς τύψεις Γαυράκι χωρίς τύψεις
4.9643
       
       
(28)

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Σχετικές οδηγίες

    Πως καθαρίζουμε γαύρους ή σαρδέλες
    Προστέθηκε από mamaka
    5
           
           
    (11)

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ορεκτικα συνοδευτικα
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mtheodo1
    ψαρια και θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x