Γαύρος φιλέτο με κάπαρη
Νόστιμο μεζεδάκι ό,τι πρέπει για ουζάκι στη βεράντα και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ελαιόλαδο στο ψυγείο πήζει, γι' αυτό πρίν σερβίρουμε το μεζεδάκι, βγάζουμε από το ψυγείο την ποσότητα που θα χρειαστούμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να σκεπάσουμε με ηλιέλαιο που μένει αναλοίωτο στην ψύξη, όμως η γεύση του δεν είναι ωραία όπως του ελαιόλαδου.
Υλικά
-
Φρέσκο γαυράκι, όση ποσότητα επιθυμείτε
-
Κάπαρη μπαλάκια (αυτά που βρίσκουμε σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
-
Αλάτι χοντρό
-
Ξύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τον γαύρο.
-
2
Βάζουμε σε γυάλινο κατά προτίμηση μπολ, μια στρώση γαύρο και τον σκεπάζουμε με χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία όσες φορές χρειάζεται ανάλογα με την ποσότητα του ψαριού που έχουμε. Τελειώνουμε με στρώση αλατιού.
-
3
Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστεί το ψάρι(με το αλάτι του φυσικά)
-
4
Αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος από 7 ώρες (εάν το γαυράκι είναι λεπτό) έως 12 ώρες (εάν το γαυράκι είναι χοντρό). Ανάλογα με το ψάρι, υπολογίζουμε την ώρα.
-
5
Αφού το ψάρι ψηθεί με το αλάτι και το ξύδι, το ξεπλένουμε και το κάνουμε φιλέτα.
-
6
Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα, βάζουμε από ένα μπαλάκι κάπαρη και τα τυλίγουμε σε ρολάκια.
-
7
Τα φυλάμε στο ψυγείο, σκεπασμένα με ελαιόλαδο και τα απολαμβάνουμε στην πρώτη ευκαιρία.
Σχόλια (2)