Γαύρος Ξιδάτος

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
christina.f
christina.f @cook_8450012
,France

Νόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι αλλά και το τσιπουράκι μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συντηρείται στο ψυγείο αρκετό καιρό. Η συνταγή δεν είναι δικιά μου, έτσι το κάνουν εδώ στο Βόλο, την έμαθα και εγω και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1440 Minutes
  1. Χονδρό Αλάτι
  2. Ξύδι
  3. Ρίγανη
  4. Κόκκους πιπέρι
  5. Κόκους Μπαχάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε τα εντόσθια και τη ραχοκοκκαλιά.

  2. 2

    Αραδιάζουμε τα ψαράκια στο τρυπητό και τα ρίχνουμε από πάνω μπόλικο χονδρό αλάτι. Αν είναι πολλά τα κάνουμε σε στρώσεις και ανάμεσα αλατίζουμε.

  3. 3

    Αφήνουμε τον αλατισμένο γαύρο περίπου 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα υγρά του.

  4. 4

    Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε ταπεράκι. Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια.

  5. 5

    Αφήνουμε το γαύρο μέσα στο ξύδι για περίπου 12 ώρες, καλύτερα μέσα στο ψυγείο.

  6. 6

    Μετά από 12 ώρες βάζουμε το γαυρο σε άλλο τάπερ σκεπάζουμε με λάδι και προσθέτουμε τα μυρωδικά.

  7. 7

    Τρώγεται την επόμενη μέρα για να προλάβει να πάρει τα αρώματα από τα μυρωδικά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (53)

antant
antant @cook_8508570
το έφτιαξα ακριβώς όπως το γράφει έγινε πεντανόστιμο πέτυχε εκατό τα εκατό ευχαριστώ πολύ

Από

christina.f
christina.f @cook_8450012
στις
,France

Κορυφαία αναζήτηση σε