Γαύρος Ξιδάτος
Νόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι αλλά και το τσιπουράκι μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συντηρείται στο ψυγείο αρκετό καιρό. Η συνταγή δεν είναι δικιά μου, έτσι το κάνουν εδώ στο Βόλο, την έμαθα και εγω και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε τα εντόσθια και τη ραχοκοκκαλιά.
-
2
Αραδιάζουμε τα ψαράκια στο τρυπητό και τα ρίχνουμε από πάνω μπόλικο χονδρό αλάτι. Αν είναι πολλά τα κάνουμε σε στρώσεις και ανάμεσα αλατίζουμε.
-
3
Αφήνουμε τον αλατισμένο γαύρο περίπου 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
-
4
Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε ταπεράκι. Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια.
-
5
Αφήνουμε το γαύρο μέσα στο ξύδι για περίπου 12 ώρες, καλύτερα μέσα στο ψυγείο.
-
6
Μετά από 12 ώρες βάζουμε το γαυρο σε άλλο τάπερ σκεπάζουμε με λάδι και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
-
7
Τρώγεται την επόμενη μέρα για να προλάβει να πάρει τα αρώματα από τα μυρωδικά.
Σχόλια (53)