Γαύρος λεμονάτος, γρήγορος, εύκολος, υγιεινός
Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο αν θέλετε να αποφύγετε τις θερμίδες του τηγανιτού γαύρου.
χαμηλών υδατανθράκων
Υλικά
-
500 γρ. γαύρος (ή περισσότερος)
-
λίγο νερό
-
2 σκελίδες σκόρδο (και περισσότερες αν θέλετε)
-
χυμό από 1 λεμόνι (ή περισσότερο αν θέλετε)
-
αλάτι, ρίγανη, λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε λίγο νεράκι (μισό δάχτυλο) σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ρίξτε μέσα τον γαύρο και το σκόρδο, αλάτι και ρίγανη. Ανακατέψτε (προσεκτικά) με ένα πιρούνι.
-
2
Σε 5-10 λεπτά είναι έτοιμος! Θα το καταλάβετε επειδή η σάρκα θα ξεκολλάει μόνη της από τα κόκκαλα.
-
3
Σβήστε την φωτιά και προσθέστε το λεμόνι, το λάδι και λίγη ρίγανη ακόμη αν θέλετε.
-
4
Πολύ γρήγορο, πολύ εύκολο και πολύ υγιεινό φαγητό, χωρίς ούτε τηγάνισμα ούτε έξτρα θερμίδες αλλά εξαιρετική γεύση!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (11)