κύρια φωτογραφία συνταγής Γαύρος λεμονάτος, γρήγορος, εύκολος, υγιεινός
Evid217
Evid217 @cook_8479977
βάγια,ελλάδα

Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο αν θέλετε να αποφύγετε τις θερμίδες του τηγανιτού γαύρου.
χαμηλών υδατανθράκων

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 3 μερίδες
  1. 500 γρ. γαύρος (ή περισσότερος)
  2. λίγο νερό
  3. 2 σκελίδες σκόρδο (και περισσότερες αν θέλετε)
  4. χυμό από 1 λεμόνι (ή περισσότερο αν θέλετε)
  5. αλάτι, ρίγανη, λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε λίγο νεράκι (μισό δάχτυλο) σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ρίξτε μέσα τον γαύρο και το σκόρδο, αλάτι και ρίγανη. Ανακατέψτε (προσεκτικά) με ένα πιρούνι.

  2. 2

    Σε 5-10 λεπτά είναι έτοιμος! Θα το καταλάβετε επειδή η σάρκα θα ξεκολλάει μόνη της από τα κόκκαλα.

  3. 3

    Σβήστε την φωτιά και προσθέστε το λεμόνι, το λάδι και λίγη ρίγανη ακόμη αν θέλετε.

  4. 4

    Πολύ γρήγορο, πολύ εύκολο και πολύ υγιεινό φαγητό, χωρίς ούτε τηγάνισμα ούτε έξτρα θερμίδες αλλά εξαιρετική γεύση!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (11)

Rozana200406
Rozana200406 @cook_8471543
ετσι τον κανω παντα με πολυ πολυ μαιντανο ψιλοκομμενο απο πανω,δοκιμασε το.Απορω πως δεν υπηρχε αυτη η συνταγη.

Από

Evid217
Evid217 @cook_8479977
στις
βάγια,ελλάδα