Γαύρος μαρινάτος

Bαθμολογία: 4
       
 
11 ψήφοι
Μίνα, 23.12.07

Περιγραφή

Μεζές για τσιπουράκι ή ούζο, εύκολος και γρήγορος.
Γαύρος μαρινάτος
photo: Ζουζουνελ

Συνταγή από:

Μίνα

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 30 γαυράκια μικρά
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • ξύδι όσο πάρει
  • λίγο ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Περιέχει: Σκόρδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και τον ανοίγουμε στη μέση από την πλευρά της κοιλιάς με το δάκτυλό μας.
  2. Βγάζουμε τη ραχοκοκκαλιά.
  3. Σε ένα ταπεράκι κατά προτίμηση γυάλινο στρώνουμε μια σειρά από γαύρους ανοιχτούς.
  4. Πασπαλίζουμε με σκόρδο ψιλοκομμένο.
  5. Εξακολουθούμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  6. Γεμίζουμε με ξύδι να σκεπαστούν τα ψάρια και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
  7. Κλείνουμε το τάπερ και βάζουμε τα ψάρια στο ψυγείο και σε τρεις μέρες είναι έτοιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ο γαύρος είναι αποψυγμένος, απλώς γίνεται πιο μαλακός. Καλά είναι να είναι φρέσκο το ψάρι.

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από marzog, 7-6-09  
    αυτη τη συνταγη την εχω δοκιμασει,μονο που προσθετω ψιλοκομμενο μαιντανο και πιπερια.Δινουν ενα πιο γευστικο αποτελεσμα.!
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 17-6-09  
    Πόσο καιρό διατηρήται ο γαύρος στο ψυγείο αφού μαριναριστέι?
    #
    Σχόλιο από marzog, 31-7-09  
    Angelina αυτο δεν το ξερω,γιατι ειναι τοσο νοστιμος που δεν προλαβαινει να μεινει για μερες στο ψυγειο:)εσυ παντως αν θες να δοκιμασεις παρε λιγο γαυρο(ενα κιλο περιπου)και αν σου αρεσει ξαναφτιαχνεις.Αν τον εχεις σκεπασει καλα με ελαιολαδο,πιστευω θα κρατησει αρκετα.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 7-8-09  
    Aπιθανο μεζεδάκι μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 7-8-09  
    το έχω φάει αλλά είχε και δεντρολίβανο. Δοκιμάστε το , του παει πολύ. Θα το φτιάξω κι εγώ μια μέρα και θαρθω με πηρούνια.
    #
    Σχόλιο από vass1, 20-10-09  
    Πιστεύω ότι χρειάζετε ,μετά το βήμα 2,να μείνει στο αλάτι για μια ημέρα να βγουν όλα τα υγρά και την επομένη να τον φτιάξουμε με σκόρδο (λίγο)ψιλοκομένο μαϊντανό,ξύδι και ελαιόλαδο.
    Τα σκεύη στις μαρινάδες δεν πρέπει να είναι πλαστικά!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 21-10-09  
    To καλοκαίρι μου είχαν στείλει γαύρο μαρινάτο από το Μεσσολόγγι .Ήταν υπέροχος και είχε και ψιλοκομένη κόκκινη πιπερια φλωρίνης που του πήγαινε πολύ . ΄Ισως του πηγαίνει και το δεντρολίβανο όπως ειπώθηκε . Θέλω πολύ να τον φτιάξω . Του αξίζουν πέντε πηγουνάκια .
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 21-10-09  
    Συγγνώμη μήπως ξέχασες να αναφέρεις το αλάτι; ΄Η δεν τον αλατίζουμε ;
    #
    Σχόλιο από Μίνα, 8-11-09  
    υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε.. ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα.
    Το έκανα και με πιπεριά. ναι ειναι νοστιμότατο.
    Οσο για το αλάτι, κάποτε τα κρατούσα αλατισμένα για μια μέρα (για να βγαίνει εύκολα η ραχοκοκαλιά όπως μου είπε κάποιος), αλλά τώρα δεν το κάνω. Βγαίνει εύκολα.
    Εκτός αν το αλάτι παίζει και κάποιο άλλο ρόλο που δεν μούρχεται τώρα.
    Ευχαριστώ για τις ψήφους σας
    #
    Σχόλιο από Sol81, 19-6-10  
    Πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο?
    #
    Σχόλιο από Sol81, 19-6-10  
    Οκ, είδα ότι και κάποια άλλη κοπελιά ρώτησε το ίδιο και πήρε απάντηση, σόρι λοιπόν :)
    #
    Σχόλιο από takpax, 14-4-11  
    alati den bazoume giati eidh psinete me to ksydh....
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ Χ., 1-6-11  
    #
    Σχόλιο από annadhmhtriou, 12-6-11  
    γεια σας εκανα τον γαυρο και τον εχω στο αλατι για να τον βαλω στο λαδι θα τον ξεπλυνω?
    #
    Σχόλιο από Νινετα, 23-7-11  
    Τον έφτιαξα αλλά έγινε πολύ μαλακόςΠιστεύω ότι ίσως ήθελε αλάτισμα για να φύγουν κάποια από τα υγρά του και να είναι πιό σφιχτός, αλλά και να τον "πιάσει" καλύτερα το ξύδι. Ίσως πάλι να φταίει κάτι άλλο. Θα δοκιμάσω και αλατισμένο
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 6-2-12  
    Όμορφο απλά μου έλειψε το δενδρολίβανο. Πρόσθεσα όμως πίκλα και κόκκους πράσινου πιπεριού και έγινε σούπερ
    #
    Σχόλιο από Μαίρη Κ, 5-6-13  
    Μπράβο Μίνα μου! Έτσι το κάνω και εγώ εδώ και χρόνια! Ο καλύτερος μεζές για ουζάκι και τσιπουράκι και το καλύτερο συνοδευτικό για λαδερά και όσπρια! Δοκίμασε αν θες να βάλεις πρώτα το γάβρο στο αλάτι και μετά να τον ξεκοκαλίσεις. Μου φαίνεται ότι το κόκαλο βγαίνει πιο εύκολα έτσι!
    #
    Σχόλιο από v53, 17-7-13  
    Πράγματι καταπληκτικό αποτέλεσμα για απολαυστικό συνοδευτικό ούζου. Το φτιάχνω εδώ και χρόνια προσθέτοντας 1-2 δαφνόφυλλα (συνολικά) ανάμεσα στις στρώσεις. Δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από july88, 1-10-13  
    Απίθανος μεζές

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από marzog, 7-6-09  
    αυτη τη συνταγη την εχω δοκιμασει,μονο που προσθετω ψιλοκομμενο μαιντανο και πιπερια.Δινουν ενα πιο γευστικο αποτελεσμα.!
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 17-6-09  
    Πόσο καιρό διατηρήται ο γαύρος στο ψυγείο αφού μαριναριστέι?
    #
    Σχόλιο από marzog, 31-7-09  
    Angelina αυτο δεν το ξερω,γιατι ειναι τοσο νοστιμος που δεν προλαβαινει να μεινει για μερες στο ψυγειο:)εσυ παντως αν θες να δοκιμασεις παρε λιγο γαυρο(ενα κιλο περιπου)και αν σου αρεσει ξαναφτιαχνεις.Αν τον εχεις σκεπασει καλα με ελαιολαδο,πιστευω θα κρατησει αρκετα.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 7-8-09  
    Aπιθανο μεζεδάκι μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 7-8-09  
    το έχω φάει αλλά είχε και δεντρολίβανο. Δοκιμάστε το , του παει πολύ. Θα το φτιάξω κι εγώ μια μέρα και θαρθω με πηρούνια.
    #
    Σχόλιο από vass1, 20-10-09  
    Πιστεύω ότι χρειάζετε ,μετά το βήμα 2,να μείνει στο αλάτι για μια ημέρα να βγουν όλα τα υγρά και την επομένη να τον φτιάξουμε με σκόρδο (λίγο)ψιλοκομένο μαϊντανό,ξύδι και ελαιόλαδο.
    Τα σκεύη στις μαρινάδες δεν πρέπει να είναι πλαστικά!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 21-10-09  
    To καλοκαίρι μου είχαν στείλει γαύρο μαρινάτο από το Μεσσολόγγι .Ήταν υπέροχος και είχε και ψιλοκομένη κόκκινη πιπερια φλωρίνης που του πήγαινε πολύ . ΄Ισως του πηγαίνει και το δεντρολίβανο όπως ειπώθηκε . Θέλω πολύ να τον φτιάξω . Του αξίζουν πέντε πηγουνάκια .
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 21-10-09  
    Συγγνώμη μήπως ξέχασες να αναφέρεις το αλάτι; ΄Η δεν τον αλατίζουμε ;
    #
    Σχόλιο από Μίνα, 8-11-09  
    υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε.. ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα.
    Το έκανα και με πιπεριά. ναι ειναι νοστιμότατο.
    Οσο για το αλάτι, κάποτε τα κρατούσα αλατισμένα για μια μέρα (για να βγαίνει εύκολα η ραχοκοκαλιά όπως μου είπε κάποιος), αλλά τώρα δεν το κάνω. Βγαίνει εύκολα.
    Εκτός αν το αλάτι παίζει και κάποιο άλλο ρόλο που δεν μούρχεται τώρα.
    Ευχαριστώ για τις ψήφους σας
    #
    Σχόλιο από takpax, 14-4-11  
    alati den bazoume giati eidh psinete me to ksydh....
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ Χ., 1-6-11  
    #
    Σχόλιο από annadhmhtriou, 12-6-11  
    γεια σας εκανα τον γαυρο και τον εχω στο αλατι για να τον βαλω στο λαδι θα τον ξεπλυνω?
    #
    Σχόλιο από Νινετα, 23-7-11  
    Τον έφτιαξα αλλά έγινε πολύ μαλακόςΠιστεύω ότι ίσως ήθελε αλάτισμα για να φύγουν κάποια από τα υγρά του και να είναι πιό σφιχτός, αλλά και να τον "πιάσει" καλύτερα το ξύδι. Ίσως πάλι να φταίει κάτι άλλο. Θα δοκιμάσω και αλατισμένο
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 6-2-12  
    Όμορφο απλά μου έλειψε το δενδρολίβανο. Πρόσθεσα όμως πίκλα και κόκκους πράσινου πιπεριού και έγινε σούπερ
    #
    Σχόλιο από Μαίρη Κ, 5-6-13  
    Μπράβο Μίνα μου! Έτσι το κάνω και εγώ εδώ και χρόνια! Ο καλύτερος μεζές για ουζάκι και τσιπουράκι και το καλύτερο συνοδευτικό για λαδερά και όσπρια! Δοκίμασε αν θες να βάλεις πρώτα το γάβρο στο αλάτι και μετά να τον ξεκοκαλίσεις. Μου φαίνεται ότι το κόκαλο βγαίνει πιο εύκολα έτσι!
    #
    Σχόλιο από v53, 17-7-13  
    Πράγματι καταπληκτικό αποτέλεσμα για απολαυστικό συνοδευτικό ούζου. Το φτιάχνω εδώ και χρόνια προσθέτοντας 1-2 δαφνόφυλλα (συνολικά) ανάμεσα στις στρώσεις. Δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από july88, 1-10-13  
    Απίθανος μεζές

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Sol81, 19-6-10  
    Πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο?
    #
    Σχόλιο από Sol81, 19-6-10  
    Οκ, είδα ότι και κάποια άλλη κοπελιά ρώτησε το ίδιο και πήρε απάντηση, σόρι λοιπόν :)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ευκολάκια
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της marakithes22
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Ολα με ψάρι.
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos