κύρια φωτογραφία συνταγής Γαύρος μαρινάτος
Μίνα
Μίνα @cook_8450034

Μεζές για τσιπουράκι ή ούζο, εύκολος και γρήγορος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ο γαύρος είναι αποψυγμένος, απλώς γίνεται πιο μαλακός. Καλά είναι να είναι φρέσκο το ψάρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 30 γαυράκια μικρά
  2. 10 σκελίδες σκόρδο
  3. ξύδι όσο πάρει
  4. λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και τον ανοίγουμε στη μέση από την πλευρά της κοιλιάς με το δάκτυλό μας.

  2. 2

    Βγάζουμε τη ραχοκοκκαλιά.

  3. 3

    Σε ένα ταπεράκι κατά προτίμηση γυάλινο στρώνουμε μια σειρά από γαύρους ανοιχτούς.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με σκόρδο ψιλοκομμένο.

  5. 5

    Εξακολουθούμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  6. 6

    Γεμίζουμε με ξύδι να σκεπαστούν τα ψάρια και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

  7. 7

    Κλείνουμε το τάπερ και βάζουμε τα ψάρια στο ψυγείο και σε τρεις μέρες είναι έτοιμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

marzog
marzog @cook_8458134
αυτη τη συνταγη την εχω δοκιμασει,μονο που προσθετω ψιλοκομμενο μαιντανο και πιπερια.Δινουν ενα πιο γευστικο αποτελεσμα.!

Από

Μίνα
Μίνα @cook_8450034
στις