Γευστικά μπισκότα αμυγδάλου
Γευστικά τραγανά μπισκότα με αμυγδαλόσκονη. Με μήλο, πορτοκάλι και ελάχιστη άχνη για γλύκα. Τα μπισκότα είναι ότι πρέπει για διαβητικούς ή όσους κάνουν δίαιτα και θέλουν να γλυκαθούν με το καφεδάκι τους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπισκότα είναι τραγανά. Δέν παίρνουν κάποιο ιδιαίτερο χρώμα, είναι σχεδόν άσπρα.Τα συντηρούμε σε κλειστό τάπερ.
Υλικά
-
500 γραμ.αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
-
350 γραμ. βούτυρο
-
200 γραμ. αμυγδαλόσκονη
-
2 βανίλιες
-
100 γραμ. άχνη
-
2 αυγά
-
1 μήλο
-
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω το μήλο και το χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό απο το πορτοκάλι για να γίνει κρέμα.
-
2
Σε μια λεκανίτσα χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τα αυγά.
-
3
Προσθέτω την άχνη, τις βανίλιες, την κρέμα μήλο-πορτοκάλι, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη, χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ και προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι.
-
4
Βάζω το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο.
-
5
Βάζουμε το μείγμα στην πρέσα και κάνουμε διάφορα σχέδια, όχι με πολύ πάχος. Άν δέν έχουμε τότε πλάθουμε με τα χεράκια μας σχέδια.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°c μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια