TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Η συνταγή αυτή είναι 2 σε 1. Τα μπισκότα είναι τέλεια για καφέ, αν πάλι τα θέλετε πιο τραγανά, προσθέσετε 1 κ.γ. μπέικιν στην συνταγή και θα έχετε κουραμπιέδες. Γευστικά μπισκότα με άχνη ή χωρίς. Όχι απλώς ευκολα... Πανεύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Για διαβητικούς και όχι μόνο. Τα παιδιά μου τα λατρεύουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι μπέικιν στην ίδια συνταγή και τα μπισκότα σας θα γίνουν σαν κουραμπίεδες.Μπορούμε την ίδια ζύμη να την κάνουμε και σοκολατένια, προσθέτοντας 2 κουταλιές κακάο στο μείγμα.Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 κομμάτια
  1. 600 γρ. αλεύρι
  2. 350 γρ. βούτυρο
  3. 120 γρ. άχνη
  4. 2 βανίλιες
  5. 40 γρ. κρέμα βανίλια άνθος αραβοσίτου (για βράσιμο)
  6. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  7. άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι μας. Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. 2

    Παίρνουμε ζύμη ενός καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια στρογγυλά. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα.

  3. 3

    Παίρνουμε ένα μεγάλο πηρούνι και πιέζουμε κάθε μπαλάκι απο πάνω και κοιτάμε να είναι στην μέση, έτσι σχηματίζετε το σχέδιο μας.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160c για 15-20 λεπτά. Τα μπισκότα μας δέν τα αφήνουμε να κοκκινίσουν, έχουνε άσπρο χρώμα.

  5. 5

    Τα προσφέρουμε με άχνη ή και χωρίς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (50)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Τα εεφτιαξα μολις πριν μια ωρα,μυρησε ολο το σπιτι, ειναι αγλυκα,για μενα μια χαρα ειναι,εχουν ωραια γευση,αλλα ηθελα να ρωτησω δεν μου εδενε η ζυμη για να τα κανω ευκολα μπαλακια,δυσκολευτικα αρκετα αλλα στο τελος τα εκανα. Μηπως χρειαζετε κατι επιπλεον γιατι δεν μου δενανε?

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα