Γεμιστά αλά mama

Bαθμολογία: 4.5
       
 
30 ψήφοι
mama, 18.07.08

Περιγραφή

Είναι η συνταγή που μου έμαθε η γιαγιά μου...

Γεμιστά αλά mama

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 Ντομάτες
  • 5 Πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 σακουλάκι κουκουνάρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κούπα ρύζι(καρολίνα)
  • 1 κουτι κον κασέ
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι - πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαδερά
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 26' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 68' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αδειάζουμε τις ντομάτες και τρίβουμε στο multi την ψίχα, τη ζάχαρη και τον πελτέ. Πλένουμε καλά το ρύζι και το ανακατεύομαι με τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα για 15 λεπτά βράση.
  3. Γεμίζουμε τα γεμιστά και λιώνουμε στο multi το κον κασέ.
  4. Ανακατεύουμε το κον κασέ με το ρύζι που περίσσεψε από το γέμισμα και περιχύνουμε το ταψί. Από πάνω ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο.
  5. Προαιρετικά τρίβουμε από πάνω φέτα.
  6. Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Σχετικές συνταγές

    49 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από καραμέλα, 20-7-08  
    Super!!! mama!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 21-7-08  
    Mama πολύ σούπερ μου ακούγεται η συνταγή σου, θα τα φτιάξω το βράδυ και θα σας πω εντιπώσεις!
    #
    Σχόλιο από Yiorgos, 21-7-08  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή και ακόμη καλύτερο το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι για επανάληψη. Νομίζω ότι η συνταγή διαφέρει από την εκτέλεση στο video.
    #
    Σχόλιο από assimina, 21-7-08  
    Φανταστική η γεύση.Παραδοσιακά γεμιστα λαδερά!!!!Δεν έμεινε κανένα..(έβαλα και λιγο δυόσμο,για δοκιμάστε)
    #
    Σχόλιο από assimina, 21-7-08  
    Φανταστική η γεύση.Παραδοσιακά γεμιστα λαδερά!!!!Δεν έμεινε κανένα..(έβαλα και λιγο δυόσμο,για δοκιμάστε)
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 22-7-08  
    Μπράβω σου mama είναι και τα πρώτα! αυτή τη συνταγή την έψαχνα πολύ καιρό τώρα! Αν είχε κι άλλα πηρούνια θα σου τα έβαζα επί 100!!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 22-7-08  
    Ξέχασα να πώ ότι έχουν δίκιο τα παιδιά, ναι έχει διαφορά η συνταγή απο το βίντεο, στη συνταγή λές να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι και στο βίντεο το πετάς στο μούλτι,επίσεις και το κονκασέ λές στο τέλος με το ρύζι που περισέυει και εσύ το βάζεις στη γέμιση! πάντως όπως και να το είπες το αποτέλεσμα μηλάει, τέλειο! Έβαλα και διόσμο!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 22-7-08  
    Μπράβο mama! ευχαριστούμε για το βίντεο.
    Εγώ κάνω τη συνταγή χωρίς κουκουνάρια (δεν αρέσουν) και βάζω δυόσμο που μας ξετρελαίνει όλους. Assimina και ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ εσείς που βάλατε δυόσμο βάλατε και τις σταφίδες? Ταιριάζουν μαζί? για πείτε μου.... να ξέρω γευστικά πως ταιριάζουν? :-)
    #
    Σχόλιο από evdoba, 22-7-08  
    Ωχχ, ήθελα να γράψω ότι την κάνω χωρίς σταφίδες !! (ναι στο κουκουνάρι) ¨-)
    #
    Σχόλιο από mama, 22-7-08  
    Βασικά εγώ ποτέ δεν τσιγαρίζω... αλλά το αναφέρω διότι έτσι είναι η συνταγή...
    και όσον αφορά το κον κασέ που βάζω στο τέλος αυτό ειναι λόγω του ότι τους εχω πάρει πλέον τον αέρα και ξέρω ακριβώς και το δουλεύω με το μάτι... Πάντως στο χαρτί που τα έχω απο τότε που πρωτοπαντρεύτηκα έτσι τα έχω γραμμένα...απο την γιαγιά μου που ήταν επαγγελματίας μαγείρισσα...
    Χαιρομαι που σας άρεσε...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 22-7-08  
    Πολύ ωραία μου φαίνονται τα γεμιστά σου, mama!
    Είχαμε παλιά μια Κιμωλιάτισσα γειτόνισσα, πολύ μεγάλης ηλικίας που έκανε υπέροχα γεμιστά και μας είχε πει ότι έκανε το εξής: άδειαζε τις ντομάτες και τις έβαζε ανάποδα στο ταψί να στραγγίξουν κάμποσες ώρες. Μετά, λίγο πριν τις γεμίσει έβαζε στον πάτο της κάθε ντομάτας λίγη ζάχαρη. Αυτό, έλεγε, ότι ήταν το μυστικό της. Ε, ήταν και το χέρι, βέβαια...
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 23-7-08  
    evdoba,εβαλα και τις σταφιδες και το κουκουναρι και φυσικα και το διοσμο. και εγεινε υπεροχο!
    #
    Σχόλιο από depi_who, 25-7-08  
    εγω καποιες φορές αντι να βάλω τα "καπακια" απο τις ντομάτες και τις πιπεριές, βάζω κομμάτια φέτας και τα κλείνω...
    #
    Σχόλιο από assimina, 25-7-08  
    Οχι evdoba δεν ταιριάζει η γευση του κουκουναριού με τον δυόσμο..ας μην μπλέκουμε τα αρωματικά ,δεν ταιριάζουν πάντα μεταξύ τους .Θα μπορούσες λ.χ να βάλεις και λίγο άνιθο.Το έχω κάνει και είναι εξίσου νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από assimina, 25-7-08  
    ...ουτε και της σταφίδας που είναι γλυκειά.Ενω των αλλων που προανέφερα είναι πιπεράτη.
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 16-12-08  
    Πρωτη φορα στην ζωη μου εκανα γεμιστα κ τρελαθηκαν ολοι... αλλα εγω εβαλα κ τριμενη μελιτζανα μεσα στο μιγμα.......
    #
    Σχόλιο από mama, 17-12-08  
    Η γιαγιά μου δεν ξέρετε πόσο χαρούμενη έγινε όταν της είπα πως σας άρεσαν... Την κάνατε πολύ χαρούμενη...:o) Ευχαριστωωω
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 24-4-09  
    Περίπου έτσι τα φτιάχνω κι εγώ τα γεμιστά συνήθως!Σήμερα όμως ακολούθησα το video κατά γράμμα και έγιναν καταπληκτικά!Αν δεν έκανε κρύο θα φορούσα και το ρομπάκι με τα λουλούδια!
    Εύγε!!
    #
    Σχόλιο από makaronou, 26-4-09  
    Εξαιρετικό και αγαπημένο φαγητό. Συγχαρητήρια για το βίντεο. Είναι απαραίτητο για όσους δεν το έχουν ξαναφτιάξει. Εγώ προσθέτω δυόσμο και σκορδάκι και παραλείπω κουκουνάρια και σταφίδες. Είναιο θέμα προσωπικού γούστου. Επίσης, γαρνίρω με πατατούλες κομμένες κυδωνάτες. Τα γεμιστά τα ψήνω στη γάστρα και 15 λεπτά πριν κλείσω το φούρνω τα ξεσκεπάζω για να πάρουν χρώμα. Δοκιμάστε και τη γάστρα, είναι μεγάλη ευκολία.
    #
    Σχόλιο από euapap, 26-5-09  
    Εγω συνάντησα κάποια προβλήματα.
    Το ρύζι μου βγήκε λίγο (δεν έριξα απέξω και η μια πιπεριά μου γέμισε κατά το ήμιση)
    επίσης δε μου έφτασε ο χρόνος ψησίματος.
    Το έψησα 1 ώρα σκεπασμένο, και σχεδόν 1 ωρα ξεσκέπαστο. Εβαλα κοντά 4 ποτήρια νερό
    (μήπως φταίει το ταψάκι μου που ήταν μεγαλούτσικο; ή μήπως ο το φουρνάκι μου που είναι μικρό; )
    Αυριο θα σας πω πώς ήταν από γευση
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    38 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από καραμέλα, 20-7-08  
    Super!!! mama!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 21-7-08  
    Mama πολύ σούπερ μου ακούγεται η συνταγή σου, θα τα φτιάξω το βράδυ και θα σας πω εντιπώσεις!
    #
    Σχόλιο από Yiorgos, 21-7-08  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή και ακόμη καλύτερο το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι για επανάληψη. Νομίζω ότι η συνταγή διαφέρει από την εκτέλεση στο video.
    #
    Σχόλιο από assimina, 21-7-08  
    Φανταστική η γεύση.Παραδοσιακά γεμιστα λαδερά!!!!Δεν έμεινε κανένα..(έβαλα και λιγο δυόσμο,για δοκιμάστε)
    #
    Σχόλιο από assimina, 21-7-08  
    Φανταστική η γεύση.Παραδοσιακά γεμιστα λαδερά!!!!Δεν έμεινε κανένα..(έβαλα και λιγο δυόσμο,για δοκιμάστε)
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 22-7-08  
    Μπράβω σου mama είναι και τα πρώτα! αυτή τη συνταγή την έψαχνα πολύ καιρό τώρα! Αν είχε κι άλλα πηρούνια θα σου τα έβαζα επί 100!!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 22-7-08  
    Ξέχασα να πώ ότι έχουν δίκιο τα παιδιά, ναι έχει διαφορά η συνταγή απο το βίντεο, στη συνταγή λές να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι και στο βίντεο το πετάς στο μούλτι,επίσεις και το κονκασέ λές στο τέλος με το ρύζι που περισέυει και εσύ το βάζεις στη γέμιση! πάντως όπως και να το είπες το αποτέλεσμα μηλάει, τέλειο! Έβαλα και διόσμο!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 22-7-08  
    Ωχχ, ήθελα να γράψω ότι την κάνω χωρίς σταφίδες !! (ναι στο κουκουνάρι) ¨-)
    #
    Σχόλιο από mama, 22-7-08  
    Βασικά εγώ ποτέ δεν τσιγαρίζω... αλλά το αναφέρω διότι έτσι είναι η συνταγή...
    και όσον αφορά το κον κασέ που βάζω στο τέλος αυτό ειναι λόγω του ότι τους εχω πάρει πλέον τον αέρα και ξέρω ακριβώς και το δουλεύω με το μάτι... Πάντως στο χαρτί που τα έχω απο τότε που πρωτοπαντρεύτηκα έτσι τα έχω γραμμένα...απο την γιαγιά μου που ήταν επαγγελματίας μαγείρισσα...
    Χαιρομαι που σας άρεσε...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 22-7-08  
    Πολύ ωραία μου φαίνονται τα γεμιστά σου, mama!
    Είχαμε παλιά μια Κιμωλιάτισσα γειτόνισσα, πολύ μεγάλης ηλικίας που έκανε υπέροχα γεμιστά και μας είχε πει ότι έκανε το εξής: άδειαζε τις ντομάτες και τις έβαζε ανάποδα στο ταψί να στραγγίξουν κάμποσες ώρες. Μετά, λίγο πριν τις γεμίσει έβαζε στον πάτο της κάθε ντομάτας λίγη ζάχαρη. Αυτό, έλεγε, ότι ήταν το μυστικό της. Ε, ήταν και το χέρι, βέβαια...
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 23-7-08  
    evdoba,εβαλα και τις σταφιδες και το κουκουναρι και φυσικα και το διοσμο. και εγεινε υπεροχο!
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 16-12-08  
    Πρωτη φορα στην ζωη μου εκανα γεμιστα κ τρελαθηκαν ολοι... αλλα εγω εβαλα κ τριμενη μελιτζανα μεσα στο μιγμα.......
    #
    Σχόλιο από mama, 17-12-08  
    Η γιαγιά μου δεν ξέρετε πόσο χαρούμενη έγινε όταν της είπα πως σας άρεσαν... Την κάνατε πολύ χαρούμενη...:o) Ευχαριστωωω
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 24-4-09  
    Περίπου έτσι τα φτιάχνω κι εγώ τα γεμιστά συνήθως!Σήμερα όμως ακολούθησα το video κατά γράμμα και έγιναν καταπληκτικά!Αν δεν έκανε κρύο θα φορούσα και το ρομπάκι με τα λουλούδια!
    Εύγε!!
    #
    Σχόλιο από makaronou, 26-4-09  
    Εξαιρετικό και αγαπημένο φαγητό. Συγχαρητήρια για το βίντεο. Είναι απαραίτητο για όσους δεν το έχουν ξαναφτιάξει. Εγώ προσθέτω δυόσμο και σκορδάκι και παραλείπω κουκουνάρια και σταφίδες. Είναιο θέμα προσωπικού γούστου. Επίσης, γαρνίρω με πατατούλες κομμένες κυδωνάτες. Τα γεμιστά τα ψήνω στη γάστρα και 15 λεπτά πριν κλείσω το φούρνω τα ξεσκεπάζω για να πάρουν χρώμα. Δοκιμάστε και τη γάστρα, είναι μεγάλη ευκολία.
    #
    Σχόλιο από euapap, 26-5-09  
    Εγω συνάντησα κάποια προβλήματα.
    Το ρύζι μου βγήκε λίγο (δεν έριξα απέξω και η μια πιπεριά μου γέμισε κατά το ήμιση)
    επίσης δε μου έφτασε ο χρόνος ψησίματος.
    Το έψησα 1 ώρα σκεπασμένο, και σχεδόν 1 ωρα ξεσκέπαστο. Εβαλα κοντά 4 ποτήρια νερό
    (μήπως φταίει το ταψάκι μου που ήταν μεγαλούτσικο; ή μήπως ο το φουρνάκι μου που είναι μικρό; )
    Αυριο θα σας πω πώς ήταν από γευση
    #
    Σχόλιο από mama, 27-5-09  
    Μήπως ήταν μεγάλα τα λαχανικά σου?? Πιπεριές και ντομάτες?? το βιντεο το είδες?? ήταν μεγαλύτερα μήπως και χρειάστηκε πολύ για να γεμίσουν.. Την ποσότητα του νερού και του ρυζιού μπορείς να την καθορίσεις εσύ σύμφωνα με το φούρνο και το μέγεθος το λαχανικών.. Αν σου φάνηκαν νόστιμα γενικότερα αυτά μπορείς να τα διορθώσεις.. Καλή επιτυχία..:o)
    #
    Σχόλιο από μπαρμπουνακι, 26-6-09  
    αν και εντελως αρχαρια στο θεμα μαγειρικη(να φανταστειτε πριν 3 μερες εμαθα να βραζω μακαρονια) εφτιαξα τα γεμιστα σας και ξετρελαθηκαν ολοι!!!ηθελα να φτιαξω ενα φαγητο το οποιο θα μου το εδειχναν βημα-βημα για να μπορεσω να το μαγειρεψω.εσεις το κανατε κ με το παραπανω!!!το μονο λαθος που εκανα ηταν οτι εβαλα αρκετο μαιντανο και δεν μου πολυαρεσε.την επομενη φορα θα ξερω!!!
    #
    Σχόλιο από FRANKIE, 9-10-09  
    Τα πιο νόστιμα γεμιστά που έχω φάει!!! Τα έφτιαχνα σχεδόν μια φορά την εβδομάδα φέτος το καλοκαίρι. Ευχαριστούμε για την τέλεια συνταγή!
    #
    Σχόλιο από moustarda, 9-3-10  
    Eνδιαφέρουσα συνταγή. Θα τη δοκιμάσω. Τα γεμιστά τα κάνω εντελώς διαφορετικά και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σταφίδες και κουκουνάρι. Θα επιστρέψω με πηρουνάκια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από evdoba, 22-7-08  
    Μπράβο mama! ευχαριστούμε για το βίντεο.
    Εγώ κάνω τη συνταγή χωρίς κουκουνάρια (δεν αρέσουν) και βάζω δυόσμο που μας ξετρελαίνει όλους. Assimina και ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ εσείς που βάλατε δυόσμο βάλατε και τις σταφίδες? Ταιριάζουν μαζί? για πείτε μου.... να ξέρω γευστικά πως ταιριάζουν? :-)
    #
    Σχόλιο από assimina, 25-7-08  
    Οχι evdoba δεν ταιριάζει η γευση του κουκουναριού με τον δυόσμο..ας μην μπλέκουμε τα αρωματικά ,δεν ταιριάζουν πάντα μεταξύ τους .Θα μπορούσες λ.χ να βάλεις και λίγο άνιθο.Το έχω κάνει και είναι εξίσου νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από assimina, 25-7-08  
    ...ουτε και της σταφίδας που είναι γλυκειά.Ενω των αλλων που προανέφερα είναι πιπεράτη.
    #
    Σχόλιο από Stephinaki, 28-6-10  
    paidia to kon kase kai o peltes ti einai? eimai liiigo arxaria! :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-6-10  
    Κον κασέ είναι η κονσέρβα με σάλτσα ντομάτας που έχει μέσα και κομματάκια ντομάτας.
    Πελτές είναι η σούπερ συμπυκνωμένη μορφή της σάλτσας ντομάτας. Είναι σαν πάστα και χρησιμοποιείς λίγο κάθε φορά.
    Θα τα βρεις και τα δυο στο σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από stauroulinaa, 18-8-10  
    Μια ερωτηση μονο(ισως χαζη αλλα τωρα μαθαινω) το ταψι πριν βαλουμε μεσα τις ντοματες και τις πιπεριες το λαδωνουμε?γιατι φοβαμαι μην μου κολλησουν..
    #
    Σχόλιο από dcroula, 18-8-10  
    Εγώ δεν λαδώνω, γιατί συνήθως μόλις τελειώσω το γέμισμα, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο τα γεμιστά κι αυτό πέφτει μέσα στο ταψί. Άσε που τα ίδια τα λαχανικά κατεβάζουν νεράκι. Δεν μου έχουν κολλήσει ποτέ, αν θες ρίξε κι ελάχιστο νεράκι.
    #
    Σχόλιο από ktp, 22-6-11  
    Προσπαθώ να δω το βίντεο αλλά δεν μου το εμφανίζει, γιατι??? Θα το κάνω έτσι κι αλλώς με τις γραπτές οδηγίες αλλά θα ήθελα να δω και το βίντεο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-6-11  
    Προφανώς η mama αφαίρεσε το βίντεο. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Η συνταγή θα βγει από τις συνταγές με βιντεο.
    Καλή επιτυχία εύχομαι στα γεμιστά σου πάντως.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από depi_who, 25-7-08  
    εγω καποιες φορές αντι να βάλω τα "καπακια" απο τις ντομάτες και τις πιπεριές, βάζω κομμάτια φέτας και τα κλείνω...
    #
    Σχόλιο από dkcupcake, 28-5-09  
    Είναι καταπληκτικά!!!!!!!! Εγώ βέβαια επειδή μου αρέσει και η μελιντζάνα πρόσθεσα λίγη τηγανιτή στη γέμιση και βγήκε πολυ καλή.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κλασσικές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της sopamar
    Συνταγές για Λαδερά
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  -ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki