Γεμιστά κεκάκια σοκολάτας
Πεντανόστημα κεκάκια γεμιστα με υγρή σοκολάτα.. Μία εύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ψήσιμο καλά θα ήταν να γίνει στις αντιστάσεις πάνω κάτω.Σερβίρετε προαιρετικά με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
Υλικά
-
ΓΕΜΙΣΗ
-
2 κουτ. ζάχαρη
-
15 γρ.βούτυρο
-
3 κουτ. κονιάκ ή σκούρο ρούμι
-
85 γρ. κρέμα γάλακτος
-
50 γρ. κουβερτούρα
-
ΚΕΊΚ
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
75 γρ. ζάχαρη
-
75 γρ. βούτυρο
-
3 αυγά χωρισμένα
-
3 κουτ. κορν φλάουρ
-
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατευοντάς τα, να γίνουν απαλό μείγμα. Μεταφέρετε σε μπόλ, αφήνετε να κρυώσει και βαζετε στο ψυγείο για τριάντα λεπτά.
-
2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά και σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος έξι ατομικά φορμάκια για κείκ.
-
3
Ετοιμάζετε τα κείκΛιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρό μπόλ επάνω απο κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατέυετε να λίωσει και αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και το κόρν φλάουρ. Ανακατέυετε με το μίγμα της σοκολάτας. Σε στεγνό μπόλ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατέυετε με το μίγμα των κρόκων.
-
4
Γεμίζετε ως τη μέση τα φορμάκια με το μίγμα του κείκ. Βάζετε απο πάνω το μίγμα της γέμισης και τελείωνετε με το υπόλοιπο μίγμα του κείκ. Ψήνετε 15-20 λεπτα περίπου και ξεφορμάρετε με προσοχή οσο είναι ζεστά. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη και καλή όρεξη!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια