Γεμιστά κολοκυθάκια με μανιτάρια πλευρώτους
Για τους λάτρεις των μανιταριών, και όχι μόνο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι παραπάνω ποσότητες μπορούν να διαμορφωθούν κατά βούληση
Υλικά
-
6 κολοκύθια μεγάλα για γέμισμα
-
10 κουταλιές ρύζι γεμιστών
-
0.5 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους περίπου
-
λίγο δύόσμο
-
άνιθο ή μάραθο
-
μαϊντανό
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε, κόβουμε στη μέση τα κολοκύθια και τα αδειάζουμε
-
2
Αλέθουμε ελαφρά στο μούλτι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια
-
3
Ψιλοκόβουμε δυόσμο/άνιθο/μαιντανό
-
4
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα λαχανικά μας με το ρύζι και προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι
-
5
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα όρθια, με το άνοιγμα προς τα πάνω
-
6
Προσθέτουμε νερό περίπου μέχρι τη μέση και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου
-
7
Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το χυμό 2 λεμονιών με 1 κουταλιά κορν φλάουρ να πάρουν μια τελευταία βράση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)