Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Τα μανιτάρια επιλέγεται συχνά για ορεκτικό πιάτο… Στη δική μας περίπτωση είναι ένα επιπλέον απολαυστικό συνοδευτικό που επιλέγουμε στα «πλούσια» μπουφέ που διοργανώνουμε σε διάφορες περιστάσεις (π.χ. γενέθλια, γιορτές κ.λπ.). Μην ξεχάσετε λοιπόν εκτός από τις ωραίες σαλάτες που φτιάχνετε για να συνοδέψετε τα φαγητά σας, να «δημιουργήσετε» και το συγκεκριμένο συνοδευτικό για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας. Ελαφρύ και πολύ γευστικό για να ικανοποιήσετε κάθε ουρανίσκο!!! Πιστέψτε με δεν θα μείνει μανιταράκι ούτε για δείγμα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα γεμίσετε περίπου 10 μανιτάρια με την κάθε γέμιση. Δοκιμάστε τα την πρώτη φορά όλα αν επιθυμείτε, την επόμενη φορά μπορείτε να διαλέξετε τις "γεύσεις" που επιθυμείτε!!! Επίσης μπορείτε να τα σερβίρετε κρύα και ζεστά, αν και ζεστά θεωρώ ότι είναι ακόμη πιο νόστιμα!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 κομμάτια
  1. 30 μέτρια άσπρα μανιτάρια
  2. 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά (π.χ. 4% λιπαρά)
  3. 100 γρ. φέτα
  4. 1 κ.γ πάπρικα σε σκόνη (μπορείτε και καπνιστή πάπρικα)
  5. 1 γεμάτη κ.γ ψιλοκομμένο άνηθο
  6. 1 γεμάτη κ.γ ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε τα μανιτάρια με τον ενδεδειγμένο τρόπο (δηλ. χωρίς να τα μουλιάζουμε στο νερό, απλά τα σκουπίζουμε με ένα σφουγγαράκι ή μία μικρή βρεγμένη πετσέτα). Αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το κοτσανάκι από το μανιτάρι και δημιουργούμε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο «κενό» για να γεμίσουμε το μανιτάρι.Παίρνουμε μία λαδόκολλα και την απλώνουμε σε ένα ταψί που να χωράει όλα τα μανιτάρια. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

  2. 2

    Παίρνω 3 μικρά μπολάκια και τοποθετώ στα δύο μπολάκια από 100 γρ. τυρί κρέμα και στο τρίτο μπολάκι τη φέτα πολύ καλά λιωμένη με ένα πιρούνι. Μέσα στο μπολάκι με τη φέτα προσθέτω τη ρίγανη και τα αναμειγνύω πολύ καλά. Βάζω στο ένα μπολάκι με το τυρί κρέμα την πάπρικά και στο άλλο μπολάκι τον άνηθο. Ετοιμάζω δηλαδή 3 διαφορετικά μπολάκια με γέμιση για τα μανιτάρια μου!

  3. 3

    Αρχίζω να γεμίζω το κάθε μανιτάρι με ένα είδος γέμισης. Βάζω περίπου 1 κοφτό κ.γ. γέμιση στο κάθε μανιτάρι.Ψήνω τα μανιτάρια στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς!

Αντιδράσεις

Σχόλια

Μαρία twin
Μαρία twin @cook_8519614
Νοστιμότατα! τα έχω δοκιμάσει! ότι πρέπει για συνοδευτικό ή ορεκτικό!

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus