Γεμιστά μελομακάρονα
Υλικά
-
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο
-
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
-
1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
-
4 κουτ. σούπας κονιάκ
-
1 κουτ. σούπας τριμμένα ανάμικτα μπαχαρικά (καννέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι)
-
9 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Για τη γέμιση
-
2 1/2 φλιτζ. τσαγιού χοντραλεσμένα καρύδια
-
1 κουτ. ζάχαρη
-
1 κουτ. φρυγανιά
-
λίγη κανέλα
-
Για το σιρόπι
-
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού μέλι
-
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
-
1 ξύλο κανέλας
-
5-6 γαρύφαλλα
-
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα μέτριο σιρόπι.
-
2
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε μπολ.
-
3
Ανακατεύουμε με το χέρι μέσα σε μια λεκανίτσα το λάδι μαζί με το Flora Soft με βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
-
4
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε στην αρχή μικρές μπάλες. Πιέζουμε με τις παλάμες μας και φτιάχνουμε στρογγυλά πιτάκια διαμέτρου 8 εκ. περίπου.
-
5
Τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη σκεπάζουμε διπλώνοντας τη ζύμη αριστερά-δεξιά πάνω από αυτή. Πιέζουμε ελαφρά την πάνω και την κάτω άκρη του μελομακάρονου να κλείσει η γέμιση.
-
6
Αραδιάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί αλειμμένο με Flora Soft με βούτυρο και τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
-
7
Τα σιροπιάζουμε κάθε φορά που βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι κρύο και λίγο-λίγο με κουτάλα μέσα στο ταψί. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να απορροφήσουν, γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
-
8
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια