Γεμιστά μπισκότα
Είναι πολύ αφράτα μπισκοτάκια και μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι μαρμελάδα σας αρέσει! Δοκιμάστε τα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα αβγά χωρίζονται καλύτερα όσο είναι κρύα, αλλά για την εκτέλεση της συνταγής καλό είναι αφού τα χωρίσετε να τα αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.Όσο πιο σφιχτή γίνει η μαρέγκα τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.Μπορείτε να βάλετε ότι μαρμελάδα σας αρέσει αλλά να είναι πηχτή για να μην πανιάσουν τα μπισκότα μας.
Υλικά
-
4 μεσαία αβγά
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 βανίλιες
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
50 γρ. κορν φλάουρ
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
-
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
-
2
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
-
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τον κορν φλάουρ και το μπέικιν σε ένα μπολ.
-
4
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
-
5
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη και τις βανίλιες.
-
6
Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων χτυπώντας λίγο με το μίξερ, ίσα να ανακατευτούν για να μην χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
-
7
Προσθέτουμε λίγο από το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Κάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές μέχρι να τελειώσει το αλεύρι.
-
8
Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή φαρδιά μύτη. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα με απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
-
9
Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά εώς ότου ροδίσουν.
-
10
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα στα μπισκότα και καλύπτουμε με τη σοκολάτα.
Σχόλια