efinikos
efinikos @cook_8467816
,ellada

Η συνταγή για γεμιστά ρολάκια κιμά Δεν τη φτιάχνω, γιατί θέλει τηγάνισμα (και δεν τηγανίζω σχεδόν ποτέ), αλλά τα είχα πεθυμήσει τώρα. Σκέφτηκα να τα δοκιμάσω ψητά, ραντισμένα με λίγο λάδι, αλλά δε θέλησα να διακινδυνέψω αυτή τη φορά. Θα γίνει κι αυτό το πείραμα κάποτε.

Λίγα μυστικά ακόμα

* έχει σημασία αυτό, γιατί, αν βάζουμε αυγό και μετά φρυγανιά σε ένα-ένα ρολάκι, θα πανάρουμε υπερβολικά τα ρολάκια αλλά και ... τα χέρια μας, θα πάει πολλή φρυγανιά χαμένη και δε θα καλοσχηματιστούν τα ρολάκια μας

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20-25 κομμάτια
  1. 1 κιλό κιμά (ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο λειωμένο
  4. 1 ματσάκι μαϊντανό
  5. 2 φρυγανιές ή αντίστοιχο ψωμί - εγώ βάζω 4 σουηδικά παξιμαδάκια ολικής άλεσης
  6. 1 1/2 (κοφτό) κουταλάκι αλάτι, πιπέρι
  7. 80 ml άσπρο κρασί
  8. κι ακόμα
  9. 2 αυγά για το πανάρισμα
  10. μερικά σουηδικά παξιμαδάκια ολικής άλεσης
  11. τυρί ρεγκάτο ή γραβιέρα
  12. ζαμπόν (κομμάτι ή φέτες) ή λουκανικάκια Φρανκφούρτης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα παξιμαδάκια στο cutter. Χτυπάμε το κρεμμύδι με το μαϊντανό και τα αυγά (στο cutter πάλι - τι βολικό πράμα!) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

  2. 2

    Κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια.

  3. 3

    Βράζουμε τα λουκανικάκια και τα κόβουμε κατά μήκος ή κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες.

  4. 4

    Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με νερό για το πανάρισμα.

  5. 5

    Χτυπάμε (πάντα στο cutter) τα παξιμαδάκια, να σπάσουν σε κόκκους, αλλά να μη γίνουν σκόνη, και βάζουμε το τρίμμα σε πλατειά πιατέλα.

  6. 6

    Παίρνουμε ένα κομμάτι από το μίγμα του κιμά, το ζυμώνουμε λίγο, το πλαταίνουμε, βάζουμε επάνω του από ένα κομμάτι τυρί και λουκανικάκι (η καλύτερη εκδοχή είναι να τυλίξουμε το τυρί σε λωρίδα από φέτα ζαμπόν) και το κλείνουμε, προσέχοντας να καλυφτεί καλά από τον κιμά η γέμιση. Συνεχίζουμε με τα επόμενα ρολάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  7. 7

    Παίρνουμε ένα ρολάκι, το βουτάμε στο αυγό, το χαϊδεύουμε γύρω-γύρω να λειανθεί όμορφα, να φύγει το περιττό αυγό και να μείνει απλώς υγρό το ρολάκι και το απιθώνουμε στην πιατέλα με το τρίμμα. Συνεχίζουμε με το επόμενο ρολάκι -μέχρι να υπάρχουν αρκετά στην πιατέλα. Τότε * και μόνο τότε ρολάρουμε ένα -ένα τα ρολάκια πάνω στη φρυγανιά, τινάζουμε όση φρυγανιά δεν έχει κολλήσει και βάζουμε τα ρολάκια στην άκρη.

  8. 8

    Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι (να κολυμπούν, για να μη χαλάσει η φόρμα τους - αχ, η οικολογική μου συνείδηση μού βαλε τις φωνές τώρα...) σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Λυδια Φωκα
Λυδια Φωκα @cook_8487917
αυτη τη συνταγη την αγαπω πολυ αλλα με μια μικρη παραλλαγη...κανω μεγαλυτερο ρολο και αφου το περασω απο τηγανι,το ολοκληρωνω στον φουρνω...και το σερβιρω αλλοτε πανω σε φετες απο σικαλενιο ψωμι του τοστ στο οποιο εχω βαλει τυροσαλατα και τοποθετω την φετα απο ρολο και απο πανω αγγουρακι τουρσι και πιπερια ψημενη ελαφρα και κομματακι ντοματας η το παρουσιαζω σε πιατελα με μπολ απο ψητες πιπεριες κοκκινες σε σαλτσα και απο πανω σε καθε φετα ρολου αυγο βραστο και αγγουρακι τουρσι...απλα υπεροχο...σου ανεβαζω και αντιστοιχη φωτο για το καθενα...να\'σαι καλα...

Από

efinikos
efinikos @cook_8467816
στις
,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα