Γεμιστά στον ατμό τα υγιεινά
Είναι τα γνωστά σε όλους μας γεμιστά σε μια πιο υγιεινή εκδοχή. Δοκιμάστε τη συνταγή αν προσέχετε τη διατροφή σας για λόγους υγείας, κάνετε δίαιτα ή απλώς σας αρέσει το μαγείρεμα στον ατμό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα υλικά μπορείτε να προσθέσετε ή και να αφαιρέσετε, να αλλάξετε το δυόσμο ίσως με κάποιο άλλο μυρωδικό που σας αρέσει περισσότερο όπως επίσης να αλλάξετε το καστανό ρύζι με ρύζι για γεμιστά. Μπορείτε επίσης να βάλετε και πατατούλες κυδωνάτες ανάμεσα στα γεμιστά. Καλή Επίτυχία!
Υλικά
-
2 μεγάλες ντομάτες
-
2 μεγάλες πιπεριές
-
2 1/2 φλυτζάνια (ελληνικού καφέ) καστανό ρύζι για γεμιστά & ριζότο (μεσόσπερμο)
-
1 μικρο ξερό κρεμμύδι
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 καρότο
-
1/2 πρέζα ζάχαρη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
δυόσμο
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το βάζουμε στο μούλτι να γίνει σάλτσα.
-
2
Καθαρίζουμε και τους σπόρους από τις πιπεριές και τους πετάμε.
-
3
Ρίχνουμε τη σάλτσα της ντομάτας μέσα σε ένα μπολ.
-
4
Στο μούλτι βάζουμε καθαρισμένα το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο.
-
5
Αφού λιώσουν πολύ καλά τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δυόσμο κατά προτίμηση.
-
6
Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά.
-
7
Παίρνουμε μισή πρέζα ζάχαρη και πασπαλίζουμε εσωτερικά τις ντομάτες.
-
8
Γεμίζουμε τις ντοματοπιπεριές μας με ένα κουτάλι.
-
9
Τοποθετούμε τα γεμιστά στο ειδικό δοχείο του ατμομάγειρα (μη τρυπητό).
-
10
Άν μας έχει περισσέψει μείγμα από αυτό που γεμίσαμε τις ντοματοπιπεριές τότε το ρίχνουμε ανάμεσα τους.
-
11
Ξεκινάμε τον ατμομάγειρα, θα χρειαστούν περίπου 30-35 λεπτά να μαγειρευτούν.
-
12
Δοκιμάζουμε κι αν τα θέλουμε πιο μαλακά τότε συνεχίζουμε παραπάνω χρόνο το μαγείρεμα.
-
13
Όταν τα βγάλουμε και τα σερβίρουμε στο πιάτο περιχύνουμε με ελαιόλαδο όσο εμείς θέλουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)