αlєх@ndrєα
αlєх@ndrєα @cook_8474055

Απλη συνταγή, συνοδευτικό για κρεατικά και ψαρικά

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε χρησιμοποίειτε τύρι κρέμα αντί μασκαρπόνε. Επίσης στην γέμιση αν θέλετε προσθέστε και λίγη πάπρικα. Εγώ πρόσθεσα 1 κουταλία ζωμό λαχανικών σε σκόνη και παρέλειψα το άλατι από την γέμιση. Ευχαριστούμε τη Ζουζουνέλ για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

95 Minutes
4 άτομα
  1. 4 μεγάλες, φρέσκιες πατάτες
  2. 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
  3. 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  4. 4 κουταλιές γεμάτες τυρί μασκαρπόνε ή σάουαρ κριμ
  5. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  6. αλάτι χονδρό
  7. αλάτι ψιλό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.

  2. 2

    Πλένετε καλά τις πατάτες (τις αφήνετε λίγο υγρές για να κολλήσει απάνω τους το αλάτι).Τις τρίβετε με χοντρό αλάτι.

  3. 3

    ΄Ύστερα τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα (δοκιμάστε αν είναι έτοιμες μπήγοντας μέσα ένα μαχαιράκι. Δεν πρέπει να βρίσκει αντίσταση). Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και ρυθμίζετε το θερμοστάτη στους 210 C.

  4. 4

    Βγάζετε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο. Τις χαράζετε βαθιά κατά μήκος, κατά τα 3/4 περίπου του ύψους τους, προσέχοντας να μην τις κόψετε εντελώς στα δυο. Ύστερα με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεχτικά την ψίχα τους, μέχρι 1 εκ. περίπου από την φλούδα, για να κρατούν το σχήμα τους και βάζετε τις κουταλίες που βγάζετε σε ένα μπολ.

  5. 5

    Λιώνετε με πιρούνι τις πατάτες μαζί με τον βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε μέσα την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε.

  6. 6

    Γεμίζετε ξανά τις πατάτες με το μιγμά (μέχρι εδώ μπορούν να ετοιμαστούν και 2 ώρες πριν τις ξαναψήσετε).

  7. 7

    Τις βάζετε σε ταψί και τις ψήνετε ξάνα για 10΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και βάζετε απάνω τους από 1 κουταλία τύρι μασκαρπόνε. Τις σερβίρετε αμεσως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

golfo
golfo @cook_8452627
συγνωμη αλλα μαλον κατι δεν καταλαβα καλα?\nδεν τις ανοιγουμε τελειως σαν βαρκουλες τις πατατες για να τις γεμισουμε?\nκαι το τυρι κρεμα το βαζουμε πανω απο την φλουδα αν ειναι ετσι?\nευχαριστω

Από

αlєх@ndrєα
αlєх@ndrєα @cook_8474055
στις