κύρια φωτογραφία συνταγής Γεμιστές ντομάτες με λαχανικά και ρύζι

Γεμιστές ντομάτες με λαχανικά και ρύζι

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 8 ώριμες ντομάτες
  2. 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  3. 2 μέτρια κολοκυθάκια
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι
  5. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  6. 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο δυόσμο
  7. 6 κουτ. σούπας ρύζι για γεμιστά
  8. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  9. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε το «καπάκι» τους και με ένα κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα τους. Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε την ψίχα της ντομάτας σε χυμό.

  2. 2

    Πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

  3. 3

    Σε ένα πλατύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.

  4. 4

    Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τον μαϊντανό.

  5. 5

    Τέλος βάζουμε τον δυόσμο και το ρύζι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μισό χυμό ντομάτας. Κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει η γέμιση για δέκα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

  6. 6

    Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις κλείνουμε με τα «καπάκια» τους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες.

  7. 7

    Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για σαράντα λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

koala
koala @cook_8483543
thelw na ta ftiaxw aurio mporeis na mou peis se parakalw an prepei na xepikrisoume tis melitzanes?se euxaristw

Από

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
στις
,ΕΛΛΑΣ