Γεμιστές ντομάτες με λαχανικά και ρύζι
Υλικά
-
8 ώριμες ντομάτες
-
2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
-
2 μέτρια κολοκυθάκια
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1 κουτ. σούπας αποξηραμένο δυόσμο
-
6 κουτ. σούπας ρύζι για γεμιστά
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε το «καπάκι» τους και με ένα κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα τους. Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε την ψίχα της ντομάτας σε χυμό.
-
2
Πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
-
3
Σε ένα πλατύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
-
4
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
-
5
Τέλος βάζουμε τον δυόσμο και το ρύζι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μισό χυμό ντομάτας. Κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει η γέμιση για δέκα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
-
6
Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις κλείνουμε με τα «καπάκια» τους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες.
-
7
Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για σαράντα λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σχόλια (3)