κύρια φωτογραφία συνταγής Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και τόνο
XanthiBen
XanthiBen @cook_8452883

Διαφορετικά γεμιστά ψημένα στην κατσαρόλα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσπαθήστε κατά την διάρκεια του ψησίματος οι πιπεριές να μένουν όρθιες στην κατσαρόλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Πιπεριές για γέμισμα (διάφορα χρώματα)
  2. Ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1,5κσ για κάθε πιπεριά)
  3. Τόνος σε νερό (υπολογίστε 1 μεγάλη κονσέρβα για κάθε 5-6 πιπεριές)
  4. Κρεμμύδι ξερό
  5. Λευκό κρασί
  6. Λάδι
  7. Αλάτι
  8. Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αδειάζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε όρθιες σε μια κατσαρόλα

  2. 2

    Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε την γέμιση ως εξής

  3. 3

    Τρίβουμε το κρεμμύδι

  4. 4

    Προσθέτουμε το ρύζι, βάζουμε τον τόνο, έπειτα τον άνιθο, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το κρασί

  5. 5

    Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή

  6. 6

    Γεμίζουμε τις πιπεριές

  7. 7

    Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες τα καπάκια πάνω στις πιπεριές για να μην χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο

  8. 8

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα - ανάμεσα στις πιπεριές- νερό, κρασί και λίγο λάδι

  9. 9

    Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσουν οι πιπεριές και ψηθεί το ρύζι

  10. 10

    Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Arkoudakos
Arkoudakos @cook_8459430
Φαίνεται ενδιαφέρουσα η πρόταση στην κατσαρόλα. Μία ερώτηση μόνο:το ρύζι πρέπει να είναι βρασμένο πριν ή όχι?\nΕυχαριστώ.

Από

XanthiBen
XanthiBen @cook_8452883
στις