Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και τόνο
Διαφορετικά γεμιστά ψημένα στην κατσαρόλα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσπαθήστε κατά την διάρκεια του ψησίματος οι πιπεριές να μένουν όρθιες στην κατσαρόλα.
Υλικά
-
Πιπεριές για γέμισμα (διάφορα χρώματα)
-
Ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1,5κσ για κάθε πιπεριά)
-
Τόνος σε νερό (υπολογίστε 1 μεγάλη κονσέρβα για κάθε 5-6 πιπεριές)
-
Κρεμμύδι ξερό
-
Λευκό κρασί
-
Λάδι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε όρθιες σε μια κατσαρόλα
-
2
Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε την γέμιση ως εξής
-
3
Τρίβουμε το κρεμμύδι
-
4
Προσθέτουμε το ρύζι, βάζουμε τον τόνο, έπειτα τον άνιθο, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το κρασί
-
5
Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή
-
6
Γεμίζουμε τις πιπεριές
-
7
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες τα καπάκια πάνω στις πιπεριές για να μην χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο
-
8
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα - ανάμεσα στις πιπεριές- νερό, κρασί και λίγο λάδι
-
9
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσουν οι πιπεριές και ψηθεί το ρύζι
-
10
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)