Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Μία συνταγή πολύ κοντινή στα παραδοσιακά γεμιστά όμως με ελάχιστες διαφορές που τη μετατρέπουν σε πιο ελαφριά και υγιεινή ιδιαίτερα κατά τις καλοκαιρινές περιόδους. Συνοδέψτε τις πολύχρωμες πιπεριές με βραστά χόρτα τις επιλογής σας (π.χ. αντίδια, βλήτα κ.λπ.), αλατάκι και χυμό λεμονιού... Θα γλύφετε τα δάκτυλά σας!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
7-8 γεμιστές πιπεριές
  1. 7-8 πιπεριές κόκκινες-κίτρινες-πορτοκαλί
  2. 300 γρ. κιμά κοτόπουλο (κατά προτίμηση από φιλέτο κοτόπουλο)
  3. 1/2 ποτήρι ρύζι καρολίνα (ή ακόμη και καστανό ρύζι)
  4. 1 μέτριο κρεμμυδάκι ξερό αλεσμένο
  5. 3 μέτρια μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες μικρές
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. 200 ml χυμό ντομάτας (ή 3 τριμμένες ντομάτες φρέσκες)
  8. 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό λεμονιού
  9. 1 ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  10. 1 ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
  11. 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι
  12. 1/2 κ.γ κανέλα
  13. 1 ποτήρι νερό (εάν χρειαστεί)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και κόβουμε τα «καπάκια» από τις πιπεριές προσεχτικά για να μπορούμε αργότερα να «καπακώσουμε» τις πιπεριές μας. Αφαιρούμε τα σπόρια της πιπεριάς και τις τοποθετούμε σε ένα αλουμινένιο ταψί.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και τα μανιταράκια σε λεπτές φέτες.

  3. 3

    Ξεπλένουμε το ρύζι σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε ρύζι καρολίνα.

  4. 4

    Σε μία μεγάλη χαμηλή αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο… Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα μανιταράκια, και τον κιμά κοτόπουλο. Προσθέτουμε επίσης το μαϊντανό, το ζωμό λαχανικών διαλυμένο στο νερό, το χυμό λεμονιού, το ντοματοχυμό, το πιπέρι και την κανέλα. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι. Αν χρησιμοποιήσουμε ρύζι καρολίνα χρειάζεται γύρω στα 15 λεπτά βράσιμο για να δέσουν και να χυλώσουν όλα τα υλικά μαζί. Αν χρησιμοποιήσετε καστανό ρύζι θα χρειαστεί το λιγότερο 8-10 λεπτά. Μην ξεχνάτε ότι θα ψηθούν και στο φούρνο.

  5. 5

    Αφήνουμε 5 λεπτά τη γέμιση να κρυώσει και να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά.

  6. 6

    Αρχίζουμε να γεμίζουμε τις πιπεριές μας και τις κλείνουμε από πάνω με τα «καπάκια τους».

  7. 7

    Ρίχνουμε μέσα στο ταψί 1 ½ ποτήρι νερό, ρίχνουμε αλάτι με την αλατιέρα, σκεπάζουμε τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές μας. Κατά τη διάρκεια μπορούμε να «γυρίζουμε» τις πιπεριές μας για να μαλακώσουν στο νερό ευκολότερα. Ελέγχουμε το φαγητό μας και με ένα πιρούνι τρυπάμε τις πιπεριές για να δούμε κατά πόσο έχουν μαλακώσει. Όταν είναι αρκετά μαλακές αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά έτσι ώστε να ροδίσουν…

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Μαρία twin
Μαρία twin @cook_8519614
εύκολη, πολύ υγειινή χωρίς περιττά λάδια. η επιλογή του κιμά σε κοτόπουλο είναι εξίσου πεντανόστιμη..θα έβαζα και φωτογραφία αυτών που έκανα εγώ αλλά αλήθεια δεν πρόλαβα!!! εξαφανίστηκαν αμέσως!!! την επόμενη φορά!

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus