Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές

Μαγειρεύτηκε 2 φορές
ggr
ggr @george
Athens

Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές.Η γέμιση είναι από κιμά (μισό-μισό χοιρινό και μοσχαρίσιο), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ρύζι αλλά μόνο ψίχα ψωμιού καλά μουσκεμένη σε γάλα, και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μαγειρεμένη στο τηγάνι προηγουμένως. Η εξοικονόμηση του χρόνου, συνεπώς, είναι σημαντικότατη. Και η γεύση της ; Τέλεια ! Σαν ψητό μπιφτεκάκι !!Ναι, καλά, έχει και σκόρδο, και μαιντανό, και μοσχοκάρυδο, εκείνο όμως που κάνει πραγματικά τη διαφορά, είναι μία γερή ποσότητα ξύσματος λεμονιού, που δίνει στη γέμιση –αλλά και σε όλο το πιάτο– ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρωμα και μία γεύση που θα βρείτε ...ακαταμάχητη !Οι πατατούλες, από δίπλα, σε μικρά κομμάτια, έβρασαν (για πολύ λίγη ώρα) πριν μπουν στο ταψί, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμες ταυτόχρονα με τα γεμιστά αλλά και να είναι απολαυστικά τραγανές εξωτερικά, την ίδια ώρα που στο εσωτερικό τους είναι καλοψημένο και μαλακό.Ένα πιάτο που του αξίζει να το δοκιμάσετε !!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
4 άτομα
  1. 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
  2. 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
  3. 600 γρ κιμά, μισός-μισός χοιρινός & μοσχαρίσιος, διπλοπερασμένος
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα του, αλλά να νγούν τουλάχιστο 5 φουσκωτές κουτααλιές)
  6. 2 μεγάλες φέτες ψωμί (κατά προτίμηση δυό ημερών και σπιτικό ή χωριάτικο)
  7. 1/2 ποτήρι γάλα (υπολογίστε το ίσα για το μούσκεμα του ψωμιού)
  8. 1 αυγό ολόκληρο
  9. 1 καλή τσιμπιά ξύσμα από μοσχοκάρυδο
  10. ξύσμα από 1 λεμόνι (να βγει 1 γεμάτη κουταλιά)
  11. 3-4 μεγαλούτσικες πατάτες
  12. αλάτι και πιπέρι
  13. παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προετοιμάζουμε τις πατάτες που θα συνοδεύουν το φαγητό. Αφού τις ξεφλουδίσουμε με τον αποφλοιωτή πατάτας (τι υπέροχη εφεύρεση και αυτή !!), τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

  2. 2

    Κατόπιν τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα κρύο νερό, την ανεβάζουμε στο μάτι και βράζουμε τις πατάτες για ένα 5λεπτο (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός), όχι περισσότερο, ίσα να μαλακώσουν και να μη χρειασθούν στον φούρνο περισσότερη ώρα από τις πιπεριές.

  3. 3

    Προετοιμάζουμε τώρα και τα υλικά της γέμισηςΑρχίζουμε μουσκεύοντας το ψωμί, σε ένα μικρό μπολ, με το γάλα (βάλτε μόνο τη ψίχα του εκτός και αν η κόρα δεν είναι σκληρή),

  4. 4

    Ετοιμάζουμε ένα τρίμα από τα φύλλα του μαϊντανού και τη σκελίδα το σκόρδο, ψιλοκόβοντάς τα μαζί,

  5. 5

    Ξύνουμε το λεμόνι (έχει καθοριστική σημασία στη γεύση του πιάτου, γι’ αυτό φροντίστε να είναι τουλάχιστον μία κουταλιά, αν χρειασθεί ξύστε και άλλο), αλλά και λίγο μοσχοκάρυδο. Και κρατούμε το ξύσμα τους στη άκρη,

  6. 6

    Βγάζουμε από το ψυγείο τον κιμά και τον ξεπακετάρουμε, όπως και το αυγό (είναι αυτό που θα κρατήσει όλα τα υλικά “δεμένα”), για να τα έχουμε δίπλα μας.

  7. 7

    Ρίχνουμε όλα αυτά τα υλικά σε ένα ευρύχωρο μπολ (κάνει και λεκάνη ή σουπιέρα, όπως νοιώθετε καλύτερα). Το ψωμί το στύβουμε καλά πριν το προσθέσουμε, κατά το δυνατόν θρυμματισμένο σε μικρά κομματάκια.

  8. 8

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας, και ανακατεύουμε, ζυμώνοντάς τα καλά με τα χέρια. Κάποιες μπορεί να αρκεσθούν σε καλό ανακάτεμα με πιρούνι, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε τα χέρια, είναι ασυγκρίτως καλύτερο το ζύμωμα και πολύ πιο αφράτο το αποτέλεσμα. Μόνο που πρέπει να π,ύνετε πολύ καλά τα χέρια σας στο τέλος.

  9. 9

    Τα πλύνατε ; Ωραία !! Πλένουμε τώρα και τις πιπεριές και τις κόβουμε κατά την έννοια του μήκους τους. Προσοχή εδώ, τις κόβουμε ΧΩΡΙΣ να έχουμε αφαιρέσει προηγουμένως το κοτσάνι τους. Αντίθετα, αρχίζουμε την τομή από την άκρη του κοτσανιού, κοιτάζοντας να το “σχίσουμε” στα δύο, ώστε όταν θα έχουμε κόψει εντελώς την πιπεριά, κάθε ένα από τα δύο μέρη να έχει και μισό κοτσάνι.

  10. 10

    Την καθαρίζουμε από τους σπόρους αλλά και τα λευκά ινώδη στηρίγματά τους. Τώρα κάθε μισό πιπεριάς πρέπει να μας θυμίζει λίγο από...βαρκούλα. Πάμε να τις γεμίσουμε !

  11. 11

    Απλώνουμε πρώτα λίγο ελαιόλαδο στο ταψί που θα μπουν για να ψηθούν. Παίρνουμε κατόπιν μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και το βάζουμε μέσα στην κομμένη πιπεριά. Παίρνουμε και άλλο και προσθέτουμε, έως ότου γεμίσει ολόκληρη (χωρίς να “πατικώνουμε” τη γέμιση αλλά και χωρίς να ξεχειλίσουμε την πιπεριά, αρκεσθείτε να στρώσετε μέχρι το σημείο κοπής.

  12. 12

    Μία-μία που τις γεμίζουμε, τοποθετούμε τις πιπεριές στο λαδωμένο ταψί.

  13. 13

    Γύρω-τριγύρω απλώνουμε τις κομμένες σε κυβάκια πατάτες, πάνω από τος οποίες ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σε λεπτή ροή, αλλά και λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι. Δεν θα προσθέσουμε καθόλου νερό (γι’ αυτό και τις βράσαμε) και οι πατάτες θα είναι ίσα ίσα τραγανές από έξω αλλά μαλακές στο εσωτερικό τους !!!

  14. 14

    Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά (περίπου ένα κουταλάκι ανά τρεις πιπεριές),

  15. 15

    Τους πρόσθέτουμε και επιφανειακά ακόμη λίγο αλάτι και πιπέρι και, τέλος, ρίχνουμε και από πάνω τους, πάντα σε λεπτή ροή, και λίγο ελαιόλαδο.

  16. 16

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο, για 40 λεπτά περίπου.

  17. 17

    Στο τέλος του χρόνου, η γέμιση θα έχει σφίξει και θα έχει γεύση μπιφτεκιού ! Αλλά ενός μπιφτεκιού που το άρωμα του λεμονιού θα είναι διακριτό, θα σπάει τη γεύση του κιμά και θα κάνει το πιάτο μία διαφορετική εμπειρία !

  18. 18

    Σερβίτετε και απολαύστε το ζεστό-ζεστό ! Καλή σας όρεξη !!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (2)

Σχόλια (5)

cuoco
cuoco @cook_8483650
Σαν να λέμε μπιφτέκια μέσα σε κρεβατάκια πιπεριάς;;;

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens