Γεμιστό αρνίσιο μπούτι με ξινομυζήθρα
Το πιο γευστικό πασχαλιάτικο φαγητό για το τραπέζι σας! Η ξινομυζήθρα θα 'δροσίσει' το φαγητό ώστε να ισσοροπίσει η γεύση του φαγητού σας! Πρέπει να το δοκιμάσετε όλοι σας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν εγώ μαγειρεύω αυτό το φαγητό χρησιμοποιώ ξινομυζήθρα Πάρου αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε.
Υλικά
-
1 ) αρνίσιο μπούτι (ξεκοκαλισμένο, έτοιμο για ρολό)
-
λίγο ελαιόλαδο
-
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
200 γραμμ ξινομυζήθρα
-
1 μάτσο σέσκουλα
-
1 μάτσο λάπαθα
-
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (μικρά)
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
-
1 αυγό
-
λίγες κληματόβεργες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το αρνίσιο μπούτι για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το ρολό.
-
2
Το βάζουμε σε λεκάνη και ρίχνουμε το κρασί. Το τρίβουμε καλά με το κρασί (σαν να κάνουμε μασάζ).
-
3
Το αφήνουμε ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Εάν το αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλειο!
-
4
Για τη γέμισηΨιλοκόβουμε σε λεκάνη τα λάπαθα, τα σέσκουλα, τον άνηθο, το μάραθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε.
-
5
Προσθέτουμε το αυγό, την ξινομυζήθρα και τα ζυμώνουμε να γίνουν σαν πάστα.
-
6
Στρώνουμε τις κληματόβεργες σε ταψί. Βγάζουμε το μπούτι από το κρασί. Το αλατοπιπερώνουμε καλά.
-
7
Απλώνουμε με το χέρι σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση-πάστα. Το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Το ραντίζουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με τα χέρια. Το αλατοπιπερώνουμε.
-
8
Βουτάμε για λίγο την μπόλια σε χλιαρό νερό. Τυλίγουμε το ρολό καλά με την μπόλια και το δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του.
-
9
Αυτό θα βοηθήσει το ρολό να παραμείνει ζουμερό σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος. Το ακουμπάμε επάνω στις κληματόβεργες.
-
10
Το ψήνουμε στους 180oC για περίπου 2 ώρες και 15΄, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Όταν ψηθεί η μπόλια, θα έχει σχεδόν λιώσει. Αφαιρούμε τον σπάγκο και κόβουμε το κρέας σε φέτες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια