κύρια φωτογραφία συνταγής Γεμιστό αρνίσιο μπούτι με ξινομυζήθρα

Γεμιστό αρνίσιο μπούτι με ξινομυζήθρα

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
τζελίνα
τζελίνα @cook_8516204
,Ελλαδα

Το πιο γευστικό πασχαλιάτικο φαγητό για το τραπέζι σας! Η ξινομυζήθρα θα 'δροσίσει' το φαγητό ώστε να ισσοροπίσει η γεύση του φαγητού σας! Πρέπει να το δοκιμάσετε όλοι σας!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν εγώ μαγειρεύω αυτό το φαγητό χρησιμοποιώ ξινομυζήθρα Πάρου αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
8-9 άτομα
  1. 1 ) αρνίσιο μπούτι (ξεκοκαλισμένο, έτοιμο για ρολό)
  2. λίγο ελαιόλαδο
  3. 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  4. αλάτι
  5. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  6. 200 γραμμ ξινομυζήθρα
  7. 1 μάτσο σέσκουλα
  8. 1 μάτσο λάπαθα
  9. 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (μικρά)
  10. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  11. 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το αρνίσιο μπούτι για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το ρολό.

  2. 2

    Το βάζουμε σε λεκάνη και ρίχνουμε το κρασί. Το τρίβουμε καλά με το κρασί (σαν να κάνουμε μασάζ).

  3. 3

    Το αφήνουμε ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Εάν το αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλειο!

  4. 4

    Για τη γέμισηΨιλοκόβουμε σε λεκάνη τα λάπαθα, τα σέσκουλα, τον άνηθο, το μάραθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε.

  5. 5

    Προσθέτουμε το αυγό, την ξινομυζήθρα και τα ζυμώνουμε να γίνουν σαν πάστα.

  6. 6

    Στρώνουμε τις κληματόβεργες σε ταψί. Βγάζουμε το μπούτι από το κρασί. Το αλατοπιπερώνουμε καλά.

  7. 7

    Απλώνουμε με το χέρι σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση-πάστα. Το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Το ραντίζουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με τα χέρια. Το αλατοπιπερώνουμε.

  8. 8

    Βουτάμε για λίγο την μπόλια σε χλιαρό νερό. Τυλίγουμε το ρολό καλά με την μπόλια και το δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του.

  9. 9

    Αυτό θα βοηθήσει το ρολό να παραμείνει ζουμερό σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος. Το ακουμπάμε επάνω στις κληματόβεργες.

  10. 10

    Το ψήνουμε στους 180oC για περίπου 2 ώρες και 15΄, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Όταν ψηθεί η μπόλια, θα έχει σχεδόν λιώσει. Αφαιρούμε τον σπάγκο και κόβουμε το κρέας σε φέτες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

τζελίνα
τζελίνα @cook_8516204
στις
,Ελλαδα
Είμαι μαγείρισα σε εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Εργάζομαι εκεί 7 χρόνια και μου αρέσει πολύ η δουλειά μου.
Δες περισσότερα