Γεμιστό ρολό με κιμά

Bαθμολογία: 4.4
       
 
20 ψήφοι
aggelikouli, 07.12.07

Περιγραφή

Μια πολυ νόστιμη παραλλαγή για το ρολό κιμά που ξέρουμε.
Γεμιστό ρολό με κιμά
photo: ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ

Τι χρειαζόμαστε:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 8 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
  • 1 αυγό
  • κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  • 1/2 φλ. χοντροκομμένο μπέικον
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/4 φλ. Ρεγγάτο σε κυβάκια
  • 1 μήλο σε κύβους (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε το μείγμα το κιμά ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Απλώνουμε σ'ένα ταψί.
  2. Ανακατεύουμε και τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε πάνω στο μείγμα του κιμά.
  3. Έπειτα, κλείνουμε τις δύο άκρες του κιμά, ώστε η γέμιση να μείνει μέσα και να μην χυθεί κατά το ψήσιμο.
  4. Σκεπάζουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο & ψήνουμε στους 180°C για περίπου 70'. Λίγο πρίν το βγάλουμε απ' το φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με πατάτες στο ίδιο ταψί.

Μπορείτε να δείτε και οδηγίες για το ρολό.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nikmpe, 16-12-08  
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΜΠΡΑΒΟ aggelikouli!
    #
    Σχόλιο από kostas, 16-12-08  
    kai 4-5 avga oloklira vrasmena mesa mmmmmmmm
    #
    Σχόλιο από LYKAKIS, 17-3-09  
    Τελεια η συνταγη Αγγελικουλι!!!
    Ευχαριστω πολυ πολυ πολυ :)
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 29-6-09  
    Φανταστικό φαγητό!!!Δύο άνθρωποι φάγαμε ένα ταψί μόνοι μας.Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από kostas, 29-6-09  
    εκτος απο αυγα και καροτα ολοκληρα βρασμενα μεσα,οταν το κοψουμε φενετε κοματι απο το αυγο και το καροτο,τελειο.
    #
    Σχόλιο από fagr, 9-10-09  
    μπορείτε να βάλετε μέσα για γέμιση και βρστό αυγό βγαίνει τέλειο
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 24-1-10  
    Poly kalo!!!Molis to ekana kai den emeine tipota.
    Oso gia t'auga pou lete pio panw,auto einai allo rolo me kima kai auga,einai too much ola auta ta ulika mazi me auga ki epipleon auto pou tou dinei to certain something einai to mhlo pou den paei me augo :)
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 24-1-10  
    sorry 3exasa ta pirounakia :D
    #
    Σχόλιο από dcroula, 1-5-10  
    Κατά καιρούς το έχω φτιάξει κι έτσι το ρολό και μας αρέσει πολύ.
    #
    Σχόλιο από korina m, 1-5-10  
    poly kali
    #
    Σχόλιο από Μ-Τ, 28-12-10  
    ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ
    #
    Σχόλιο από Μ-Τ, 2-1-11  
    ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕ REGATO ΑΡΚΕΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΞΕ.ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥΒΑΛΑ ΠΟΛΥ ΤΥΡΙ Η ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΑ? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ Κ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ Κ ΜΠΕΙΚΟΝ.
    #
    Σχόλιο από aggelikouli, 2-1-11  
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Η ΓΑΣΤΡΑ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ (ΕΚΤΟΣ ΠΙΑ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ!). ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΡΟΛΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΩ ΤΟ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ, ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΠΙΑΝΕΙ" ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΨΙ (ΣΑΝ ΦΥΛΛΟ ΖΥΜΗΣ). ΒΑΖΩ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ & ΓΥΡΙΖΩ ΤΑ ΑΚΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΠΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΕΤΣΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ.
    #
    Σχόλιο από skorpios, 6-10-11  
    #
    Σχόλιο από Rei, 17-11-11  
    Φοβερή η συνταγή σου. Τρώγαμε με δυο πηρούνια ο καθένας! Εγώ πρόσθεσα και κομματάκια από πολύχρωμες πιπεριές και έγινε μούρλια. Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από BillK, 30-11-11  
    #
    Σχόλιο από frapedia, 9-12-11  
    στο ψήσιμο δεν βάζουμε καθόλου νερό ή αλλο υγρό? επισης τις πατατες τις βαζουμε συγχρόνως ή αργότερα κατά τη διάρκεια του ψησίματος?
    #
    Σχόλιο από frapedia, 9-12-11  
    #
    Σχόλιο από aggelikouli, 9-12-11  
    Τις πατάτες να τις βάλεις κανονικά μαζί με το ρολό. Όσο για το νερό, φυσικά και να βάλεις για να ψηθεί το φαγητό, όχι όμως πάρα πολύ και γίνει "μπλουμ". Αν σ'αρέσει, μπορείς να βάλεις και χυμό λεμόνι & πορτοκάλι για νοστιμιά.
    Καλή συνέχεια! ;)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-1-12  
    Αν και με ξένισε το μήλο, το έβαλα στη γέμιση, μαζί με το μπέικον, έβαλα επίσης και ζαμπόν. Τύλιξα το ρολό καλα σε λαδόκολλα, έριξα στο πλάι τις πατάτες, το άφησα να ψηθεί για 1 ώρα, και στο τέλος το άνοιξα να πάρει χρώμα.
    Το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nikmpe, 16-12-08  
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΜΠΡΑΒΟ aggelikouli!
    #
    Σχόλιο από kostas, 16-12-08  
    kai 4-5 avga oloklira vrasmena mesa mmmmmmmm
    #
    Σχόλιο από LYKAKIS, 17-3-09  
    Τελεια η συνταγη Αγγελικουλι!!!
    Ευχαριστω πολυ πολυ πολυ :)
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 29-6-09  
    Φανταστικό φαγητό!!!Δύο άνθρωποι φάγαμε ένα ταψί μόνοι μας.Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από kostas, 29-6-09  
    εκτος απο αυγα και καροτα ολοκληρα βρασμενα μεσα,οταν το κοψουμε φενετε κοματι απο το αυγο και το καροτο,τελειο.
    #
    Σχόλιο από fagr, 9-10-09  
    μπορείτε να βάλετε μέσα για γέμιση και βρστό αυγό βγαίνει τέλειο
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 24-1-10  
    Poly kalo!!!Molis to ekana kai den emeine tipota.
    Oso gia t'auga pou lete pio panw,auto einai allo rolo me kima kai auga,einai too much ola auta ta ulika mazi me auga ki epipleon auto pou tou dinei to certain something einai to mhlo pou den paei me augo :)
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 24-1-10  
    sorry 3exasa ta pirounakia :D
    #
    Σχόλιο από dcroula, 1-5-10  
    Κατά καιρούς το έχω φτιάξει κι έτσι το ρολό και μας αρέσει πολύ.
    #
    Σχόλιο από korina m, 1-5-10  
    poly kali
    #
    Σχόλιο από skorpios, 6-10-11  
    #
    Σχόλιο από Rei, 17-11-11  
    Φοβερή η συνταγή σου. Τρώγαμε με δυο πηρούνια ο καθένας! Εγώ πρόσθεσα και κομματάκια από πολύχρωμες πιπεριές και έγινε μούρλια. Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από BillK, 30-11-11  
    #
    Σχόλιο από frapedia, 9-12-11  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-1-12  
    Αν και με ξένισε το μήλο, το έβαλα στη γέμιση, μαζί με το μπέικον, έβαλα επίσης και ζαμπόν. Τύλιξα το ρολό καλα σε λαδόκολλα, έριξα στο πλάι τις πατάτες, το άφησα να ψηθεί για 1 ώρα, και στο τέλος το άνοιξα να πάρει χρώμα.
    Το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από stelia, 1-2-12  
    Τέλειο το ρολό! Να πω ότι στη γέμιση έβαλα μπέϊκον, γκούντα, κέτσαπ, μουστάρα και δεν έβαλα το μήλο. Στις πατάτες έβαλα χυμό πορτοκάλι και λεμόνι, μουστάρδα και λάδι. Μας άρεσε πάρα πολύ! Σ΄ευχαριστούμε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 9-4-12  
    Μας άρεσε ,ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από july88, 28-4-12  
    Δεν έχω λόγια. Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από evisam, 10-6-12  
    Στην δοκιμή έκανα μεγάλο ρολό κι επειδή δεν κοβόταν πολύ καλά, στο τραπέζι που είχα έκανα ατομικά ρολάκια. Στην γέμιση πρόσθεσα κανέλα και πιπεριά (κόκκινη και πράσινη) και δεν έβαλα τον μαϊδανό. Όση γέμιση περίσσεψε την έριξα ανάμεσά στα ρολά. Άρεσε σε όλους.
    #
    Σχόλιο από eytyxia79, 7-7-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Μ-Τ, 28-12-10  
    ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ
    #
    Σχόλιο από Μ-Τ, 2-1-11  
    ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕ REGATO ΑΡΚΕΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΞΕ.ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥΒΑΛΑ ΠΟΛΥ ΤΥΡΙ Η ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΑ? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ Κ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ Κ ΜΠΕΙΚΟΝ.
    #
    Σχόλιο από aggelikouli, 2-1-11  
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Η ΓΑΣΤΡΑ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ (ΕΚΤΟΣ ΠΙΑ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ!). ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΡΟΛΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΩ ΤΟ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ, ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΠΙΑΝΕΙ" ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΨΙ (ΣΑΝ ΦΥΛΛΟ ΖΥΜΗΣ). ΒΑΖΩ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ & ΓΥΡΙΖΩ ΤΑ ΑΚΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΠΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΕΤΣΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ.
    #
    Σχόλιο από frapedia, 9-12-11  
    στο ψήσιμο δεν βάζουμε καθόλου νερό ή αλλο υγρό? επισης τις πατατες τις βαζουμε συγχρόνως ή αργότερα κατά τη διάρκεια του ψησίματος?
    #
    Σχόλιο από aggelikouli, 9-12-11  
    Τις πατάτες να τις βάλεις κανονικά μαζί με το ρολό. Όσο για το νερό, φυσικά και να βάλεις για να ψηθεί το φαγητό, όχι όμως πάρα πολύ και γίνει "μπλουμ". Αν σ'αρέσει, μπορείς να βάλεις και χυμό λεμόνι & πορτοκάλι για νοστιμιά.
    Καλή συνέχεια! ;)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Σχετικές οδηγίες

    Ρολό κιμά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8235
           
           
    (17)

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κιμάς
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της G B
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της nikirozu
    Κυρίως πιάτο
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    κυρίος πιατο
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της gogo09