κύρια φωτογραφία συνταγής Γερμανική Μηλόπιτα 3

Γερμανική Μηλόπιτα 3

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Ifigeneiaki
Ifigeneiaki @cook_8466203

Γερμανική συνταγή 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη βρήκα σε μάνουαλ για φούρνο της Miele.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. Ζύμη
  2. 150 γρ. βούτυρο
  3. 150 γρ. ζάχαρη
  4. 1 βανίλια
  5. Χυμός από μισό λεμόνι
  6. 150 γρ. αλεύρι
  7. 1/2 κ.γ. μπέκιν
  8. Γέμιση
  9. 650 γρ. μήλα
  10. 1-2 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα και προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας συνέχεια.

  2. 2

    Προσθέτε το χυμό λεμονιού και το αλεύρι, το οποίο έχετε πρώτα ανακατέψει καλά με το μπέκιν.

  3. 3

    Απλώνετε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη κουμπωτή φόρμα ή ταψί διαμέτρου 26 εκ.

  4. 4

    Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε τέταρτα, αφαιρείτε τους σπόρους και χαράζετε κατά μήκος την επιφάνειά τους. Με την καμπύλη πλευρά τους προς τα πάνω, τα πιέζετε ελαφρά στη ζύμη και καλύπτετε κυκλικά όλη την επιφάνεια της.

  5. 5

    Ψήνετε μέχρι να ροδίσει το γλυκό στους 180 βαθμούς για 55-65 λεπτά.

  6. 6

    Βγάζετε τη μηλόπιτα απ'τον φούρνο αφήνετε να κρυώσει

  7. 7

    Σ' ένα κατσαρολάκι αραιώνετε τη μαρμελάδα με μισό ποτήρι νερό και την αφήνετε ίσα ίσα να πάρει μια βράση. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια της μηλόπιτας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ifigeneiaki
Ifigeneiaki @cook_8466203
στις