Γερμανική Μηλόπιτα 3
Γερμανική συνταγή
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη βρήκα σε μάνουαλ για φούρνο της Miele.
Υλικά
-
Ζύμη
-
150 γρ. βούτυρο
-
150 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
3 αυγά
-
Χυμός από μισό λεμόνι
-
150 γρ. αλεύρι
-
1/2 κ.γ. μπέκιν
-
Γέμιση
-
650 γρ. μήλα
-
1-2 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα και προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας συνέχεια.
-
2
Προσθέτε το χυμό λεμονιού και το αλεύρι, το οποίο έχετε πρώτα ανακατέψει καλά με το μπέκιν.
-
3
Απλώνετε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη κουμπωτή φόρμα ή ταψί διαμέτρου 26 εκ.
-
4
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε τέταρτα, αφαιρείτε τους σπόρους και χαράζετε κατά μήκος την επιφάνειά τους. Με την καμπύλη πλευρά τους προς τα πάνω, τα πιέζετε ελαφρά στη ζύμη και καλύπτετε κυκλικά όλη την επιφάνεια της.
-
5
Ψήνετε μέχρι να ροδίσει το γλυκό στους 180 βαθμούς για 55-65 λεπτά.
-
6
Βγάζετε τη μηλόπιτα απ'τον φούρνο αφήνετε να κρυώσει
-
7
Σ' ένα κατσαρολάκι αραιώνετε τη μαρμελάδα με μισό ποτήρι νερό και την αφήνετε ίσα ίσα να πάρει μια βράση. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια της μηλόπιτας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια