Γερμανικό κέικ σοκολάτας

marilouthegreat
marilouthegreat @cook_8503644

Το γερμανικό κέικ σοκολάτας αποτελείται από 3 στρώσεις κέικ σοκολάτας και στο ενδιάμεσο έχει μία πλούσια κρέμα καραμέλας με καρύδια και ινδοκάρυδο. Παρόλο που στην ελληνική του απόδοση ο τίτλος του κέικ είναι ''γερμανικό'' καμία σχέση δεν έχει με τη Γερμανία.Το κέικ αυτό είναι αμερικάνικης προελεύσεως και ονομάστηκε ''German'' γιατί αυτός που το εμπνεύστηκε λεγόταν Samuel German. Το κέικ αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό και παρόλο που φαίνεται πολύπλοκο, έχει λίγες πιθανότητες αποτυχίας και κάνει πολύ ωραία και ιδιαίτερη τούρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δε βρίσκετε ξυνόγαλο, ανακατέψτε 1 κ.σ. χυμό λεμονιου σε 240ml πλήρες γάλα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περιπου 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε.Το κέικ αυτό διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες ή στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Καλή τύχη!)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14-16 μερίδες
  1. 115 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  2. 200 αλέυρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 70 γραμμάρια corn flower
  3. 70 γραμμάρια άγλυκο κακάο
  4. 1 1/2 κ.γ. baking powder
  5. 1/2 κ.γ. baking soda
  6. 1/2 κ.γ. αλάτι
  7. 240 γραμμάρια χλιαρό καφέ φίλτρου
  8. 280 γραμμάρια ανάλατο,φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  9. 450 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
  10. 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  11. 1 1/2 κ.γ. αυθεντικό απόσταγμα βανίλιας
  12. Κρέμα καραμέλα με καρύδια και ινδοκάρυδο
  13. 240 γρ. καρύδια
  14. 200 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
  15. 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών ελαφρά χτυπημένοι
  16. 113 γραμμάρια ανάλατο φρέσκο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  17. 1/8 κ.γ. αλάτι
  18. 150 γραμμάρια αποξηραμένο ινδοκάρυδο
  19. 1/2 κ.γ. αυθεντικό απόσταγμα βανίλιας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3 στρογγυλά ταψία 20x5 cm (μπορείτε να κάνετε ένα μεγάλο στρογγυλό κέικ και να το κόψετε μετά σε 3 παντεσπάνια.)

  2. 2

    Για το κέικ σοκολάτας, λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξυνόγαλο και τον καφέ.

  4. 4

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη baking soda και το baking powder.

  5. 5

    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει μαλακό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά κάθε φορά που προσθέτουμε ένα, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  6. 6

    Ρίχνουμε εναλλάξ το καφέ/ξυνόγαλο και το αλεύρι στο μίγμα των αυγών και χτυπάμε καλα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και ομογενοποιημένο.

  7. 7

    Μοιράζουμε τη ζύμη στα ταψιά και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

  8. 8

    Για την κρέμα καραμέλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βάζουμε τα καρύδια σε μία λαμαρίνα και ψήνουμε μέχρι να γίνουν χρυσά (περίπου 10 λεπτά).

  9. 9

    Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους, το βούτυρο και το αλάτι, βράζουμε σε μεσαία φωτιά και μόλις το μίγμα πήξει και αρχίζει να κάνει φουσκάλες (περίπου 5 λεπτά) αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε τα καρύδια,το ινδοκάρυδο και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει για 30-60 λεπτά.

  10. 10

    Συναρμολόγησηβάζουμε ένα κέικ στη πιατέλα μας, καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας μας, τοποθετούμε το δεύτερο κέικ μας,ξανακαλύπτουμε με άλλο 1/3 της κρέμας μας,τοποθετούμε από πάνω το τελευαίο κέικ και καλύπτουμε την επιφάνεια του με την υπόλοιπη κρέμα.

  11. 11

    Για διακόσμηση τοποθετούμε ψιλοκομμένα καρύδια, τριμμένο ινδοκάρυδο ή σκόνη κακάο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

eleni_zaha
eleni_zaha @cook_664425
καλησπέρα ,θα ήθελα να ρωτήσω για τη συνταγή ,πρώτα το γάλα στη κρέμα πρέπει να είναι αραιωμένο?και δεύτερο τα καρύδια μέσα στη κρέμα να τα βάλω ολόκληρα η στο μπλέντερ?

Από

marilouthegreat
marilouthegreat @cook_8503644
στις