κύρια φωτογραφία συνταγής Γιαννιώτικη Κιμαδόπιτα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 8 φύλλα για πίτα
  2. 1 1/2 κιλό κιμά πρόβειο
  3. λίγο γάλα
  4. 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  5. λίγο τριμμένο τυρί
  6. 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. τοματοπολτέ
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ξύλο κανέλας ή μπαχάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε τον κιμά.

  2. 2

    Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον τοματοπολτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και την κανέλα.

  3. 3

    Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά,ώσπου να πιει τα ζουμιά του.

  4. 4

    Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουσκεύουμε τα παξιμάδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στύβουμε τα παξιμάδια και τα ρίχνουμε στον μαγειρεμένο κιμά μαζί με το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα αυγά.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση,τη στρώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα ένα-ένα.

  6. 6

    Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180-200 για 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια

christmast
christmast @christ_mast91
Νόστιμη συνταγή. Είμαι κι εγώ Γιαννιώτισσα και την φτιάχνουμε στο σπίτι με μικρές παραλλαγές βέβαια. Την φτιάχνω στη φόρμα του κέικ και χρησιμοποιώ φύλλο κρούστας, λιγότερα αυγά αλλά καθόλου παξιμάδι.

Από

eleni_pas
eleni_pas @cook_8467071
στις