Γιαννιώτικη κιμαδόπιττα
Φιλόξενοι, ανοιχτόκαρδοι σε σημείο να ξαφνιάζουν τον ξένο, οι Ηπειρώτες έχουν λύσεις για να περιποηθούν τον απρόσμενο φίλο ή επισκέπτη. Χαρα μου να μοιραστώ μαζί σας αυτη την συνταγή ως γνήσια Ηπειρώτισσα. Μαγειρεύεται σε όλη την Ήπειρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σύνταγη είναι απο το βιβλίο Εδεσματολόγιον Ηπείρου Αλέξανδρος Γιώτης.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με βούτηρο σε μια κατσαρόλα έως ότου ξανθύνει. Προσθέτε και τσιγαρίζετε τον κιμά. Ανακατεύετε και ρίχνετε την ντομάτα λυωμένη σε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαιντανό και την κανέλλα. Αφήνετε να σιγοβράζει ο κιμάς σε σιγανη φωτιά ώσπου να πιεί τα ζουμιά του.
-
2
Εν τω μεταξύ μουσκεύετε τα παξιμάδια με γάλα και αφού τα στύψετε, τα ρίχνετε στο μαγειρεμένο κιμά με το τριμμένο τυρί και τα αυγά που έχετε ήδη έχετε κτυπήσει.
-
3
Βουτηρώνεται ένα ταψί και στρώνεται τα μισά φύλλα αλέιφοντας τα με λειωμένο βούτηρο. Απλώνετε τη γέμιση, τη στρώνετε και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, που αλείφετε ένα ένα πάλι με βούτηρο.
-
4
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με μυτερο μαχαίρι και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)