Γιαννιώτικη Ζυμαρόπιτα

Bαθμολογία: 4.8421
       
 
19 ψήφοι
harabutterfly, 27.02.09

Περιγραφή

Πίτα με λίγα υλικά όπως την έφτιαχναν τα παλιά τα χρόνια... (για μεγάλο τετράγωνο ταψί)
Γιαννιώτικη Ζυμαρόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι στραγγισμένο γιαούρτι
  • 1 ποτήρι νερο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 6-7 κρασοπότηρα αλεύρι
  • αλάτι
  • λαδι
  • βούτυρο
  • φετα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Ελληνική , Ηπείρου
Περιέχει: Γάλα , Αβγά , Τυριά , Γιαούρτι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύω τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό το γάλα και το αλάτι
  2. Προσθέτω το αλευρι
  3. Βουτυρώνω το ταψι και ρίχνω λίγο λαδι
  4. Χυνω το μείγμα και τρίβω απο πάνω μπόλικη φέτα
  5. Πιέζω με ένα πιρουνάκι τη φέτα
  6. Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει αρκετό χρώμα

Σχετικές συνταγές

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 26-3-09  
    #
    Σχόλιο από blueangel, 28-3-09  
    Αν και δε μου ψήθηκε ομοιόμορφα απο κάτω και την γύρισα ανάποδα και την έψησα.Υποθέτω φταίει το τάψι.Πάντως πήρε τα εύσημα απο όλους.
    #
    Σχόλιο από golfo, 25-5-09  
    blueangel την επομενη φορα να βαλεισ το ταψι λαδωμενο καλα να καψει για λιγο στο φουρνο και μετα να το τραβηξεις εξω και να ριξεις το μιγμα της πιτας ετσι θα πατωσει πιο καλα.
    #
    Σχόλιο από maggy, 25-5-09  
    #
    Σχόλιο από Gatita, 14-9-09  
    #
    Σχόλιο από M_M_R_S_L, 21-1-10  
    #
    Σχόλιο από Billie, 3-2-10  
    Για μένα που τρώωω και άψητο το ζυμάρι ήταν μούρλια!
    #
    Σχόλιο από bokis, 13-4-10  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-4-10  
    Την φτιάχνω κι εγώ έτσι απο τότε που είδα μια εκπομπή με αφιέρωμα στα Ζαγόρια. Είναι πανεύκολη και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από erg@, 12-5-10  
    πριν λιγο την εβγαλα απο το φουρνο και δοκιμασ...δεν ξερω...δεν ενθουσιαστικα..αλλα μαλλον οφειλεται σε μενα η μετριοτητα της..γιατι την εβαλα σε αλουμινενιο ταψακι του σουπερ μαρκετ κ απο οτι ειδα μαλλον επρεπε να την βαλω στο ταψι του φουρνου ετσι ωστε ο χυλος να ειναι πιο λεπτος κ να ψηθει εσωτερικα καλυτερα...δεν βαθμολογω γιατι θα ειναι αδικο αφου δεν την εκανα εκει που ελεγε...την ειδα βιαστηκα το μεσημερι,εγραψα τα υλικα κ δεν θυμωμουν για το μεγαλο τετραγωνο ταψι
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-5-10  
    erg@ τα ταψακια αυτα μια χρησεως απο τα σουπερ μαρκετ δεν πατωνουν τις πιτες αυτες.
    καλο ειναι να ψηνετε σε αντικολητικο ταψακι και αν θελετε για να γινει ακομα πιο τραγανος ο πατος καψτε το λιγο το ταψακι λαδωμενο και μετα ριξτε το μιγμα,ετσι θα εχει σιγουρη επιτυχια.
    αυτη ειναι μια πιτα που την κανουμε χρονια εμεις εδω στην Ηπειρο και ειναι πολυ ευκολη και γρηγορη.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από loukou_loukou, 13-5-10  
    ΕΙΝΑΙ ΑΠ΄ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ!ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΠΙΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΩ Η ΓΙΑΓΟΥΛΑ ΜΟΥ!
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-5-10  
    σημερα την εκανα παλι και την φαγαμε κιολας!
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 8-7-10  
    molis tin eftiaksa k einai TELEIAAAA....eimaste k emeis apo tin Hpeiro k h mitera mou mou eipe pws den tin exei petyxei pote tis giati olo skliri tis ginetai...emena pantws exei ginei poly afrati...einai fantastiki...bravo sou...
    #
    Σχόλιο από GLUKA, 6-10-10  
    mou fenetai eukolh suntagh!hthela na rwthsw an to giaourti einai agelados 2% peirazei?
    #
    Σχόλιο από GLUKA, 6-10-10  
    #
    Σχόλιο από harabutterfly, 14-10-10  
    Συγνωμη που αργησα να απαντησω...Δεν εχει καμια σημασια το ποσο λιπαρο θα ειναι το γιαουρτι.Βαλε οτι θελεις εσυ.
    #
    Σχόλιο από αμελια, 9-1-11  
    etoimazomai na thn valw sto fourno ...einai mia polu eykolh,grhgorh kai nostimh pitoula,ana pasa stigmh thn ftiaxneis kai aresei se olous
    #
    Σχόλιο από marista, 18-2-11  
    Την έχω κάνει πολλές φορές και μας αρέσει πολύ.Εγώ (με τις δικές μου αναλογίες πάντα) βάζω 5,5 κούπες αλεύρι.Συγχαρητήρια για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από elena maria, 14-11-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 26-3-09  
    #
    Σχόλιο από blueangel, 28-3-09  
    Αν και δε μου ψήθηκε ομοιόμορφα απο κάτω και την γύρισα ανάποδα και την έψησα.Υποθέτω φταίει το τάψι.Πάντως πήρε τα εύσημα απο όλους.
    #
    Σχόλιο από golfo, 25-5-09  
    blueangel την επομενη φορα να βαλεισ το ταψι λαδωμενο καλα να καψει για λιγο στο φουρνο και μετα να το τραβηξεις εξω και να ριξεις το μιγμα της πιτας ετσι θα πατωσει πιο καλα.
    #
    Σχόλιο από maggy, 25-5-09  
    #
    Σχόλιο από Gatita, 14-9-09  
    #
    Σχόλιο από M_M_R_S_L, 21-1-10  
    #
    Σχόλιο από Billie, 3-2-10  
    Για μένα που τρώωω και άψητο το ζυμάρι ήταν μούρλια!
    #
    Σχόλιο από bokis, 13-4-10  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-4-10  
    Την φτιάχνω κι εγώ έτσι απο τότε που είδα μια εκπομπή με αφιέρωμα στα Ζαγόρια. Είναι πανεύκολη και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από erg@, 12-5-10  
    πριν λιγο την εβγαλα απο το φουρνο και δοκιμασ...δεν ξερω...δεν ενθουσιαστικα..αλλα μαλλον οφειλεται σε μενα η μετριοτητα της..γιατι την εβαλα σε αλουμινενιο ταψακι του σουπερ μαρκετ κ απο οτι ειδα μαλλον επρεπε να την βαλω στο ταψι του φουρνου ετσι ωστε ο χυλος να ειναι πιο λεπτος κ να ψηθει εσωτερικα καλυτερα...δεν βαθμολογω γιατι θα ειναι αδικο αφου δεν την εκανα εκει που ελεγε...την ειδα βιαστηκα το μεσημερι,εγραψα τα υλικα κ δεν θυμωμουν για το μεγαλο τετραγωνο ταψι
    #
    Σχόλιο από loukou_loukou, 13-5-10  
    ΕΙΝΑΙ ΑΠ΄ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ!ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΠΙΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΩ Η ΓΙΑΓΟΥΛΑ ΜΟΥ!
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-5-10  
    σημερα την εκανα παλι και την φαγαμε κιολας!
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 8-7-10  
    molis tin eftiaksa k einai TELEIAAAA....eimaste k emeis apo tin Hpeiro k h mitera mou mou eipe pws den tin exei petyxei pote tis giati olo skliri tis ginetai...emena pantws exei ginei poly afrati...einai fantastiki...bravo sou...
    #
    Σχόλιο από GLUKA, 6-10-10  
    #
    Σχόλιο από harabutterfly, 14-10-10  
    Συγνωμη που αργησα να απαντησω...Δεν εχει καμια σημασια το ποσο λιπαρο θα ειναι το γιαουρτι.Βαλε οτι θελεις εσυ.
    #
    Σχόλιο από αμελια, 9-1-11  
    etoimazomai na thn valw sto fourno ...einai mia polu eykolh,grhgorh kai nostimh pitoula,ana pasa stigmh thn ftiaxneis kai aresei se olous
    #
    Σχόλιο από marista, 18-2-11  
    Την έχω κάνει πολλές φορές και μας αρέσει πολύ.Εγώ (με τις δικές μου αναλογίες πάντα) βάζω 5,5 κούπες αλεύρι.Συγχαρητήρια για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από elena maria, 14-11-11  
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-5-12  
    Νοστιμη πιτουλα ευκολη και αγαπημενη
    #
    Σχόλιο από kostas, 19-5-12  
    να ρωτησω ποσο λαδι βαζουμε στο ταψι?,απο πανω βαζουμε καθολου λαδι η κομματακια βουτηρο?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από GLUKA, 6-10-10  
    mou fenetai eukolh suntagh!hthela na rwthsw an to giaourti einai agelados 2% peirazei?

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από golfo, 12-5-10  
    erg@ τα ταψακια αυτα μια χρησεως απο τα σουπερ μαρκετ δεν πατωνουν τις πιτες αυτες.
    καλο ειναι να ψηνετε σε αντικολητικο ταψακι και αν θελετε για να γινει ακομα πιο τραγανος ο πατος καψτε το λιγο το ταψακι λαδωμενο και μετα ριξτε το μιγμα,ετσι θα εχει σιγουρη επιτυχια.
    αυτη ειναι μια πιτα που την κανουμε χρονια εμεις εδω στην Ηπειρο και ειναι πολυ ευκολη και γρηγορη.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από kourampiedaki, 19-5-12  
    μόλις την έφτιαξα!!.εγώ προσθεσα στον χυλό και χυμό τομάτας,ρίγανη και πιπέρι και έγινε λίγο πιο μυρωδάτη!! γρήγορη και τέλεια!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    διαφορες πίτες
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Πίτες - Πιτάκια
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της bokis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    ζυμαρακια-ψωμακια-πιτουλες
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom