Γιαουρτένια Σπιτάκια
Ένα πολύ εύκολο και πολύ δροσιστικό γλυκάκι για το τραπέζι του Πάσχα και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή την συνταγή την φτιάχνει η μαμά μου απο τότε που ήμουν πολυ μικρή και είναι μια πολύ αγαπημένη γεύση.Πρέπει να μείνει στο ψυγείο αρκετές ώρες πρωτού σερβιριστεί, για να μαλακώσουν τα μπισκοτάκια και να κόβεται ευκολα με το κουταλάκι.Βγαίνουν περίπου 3 μπαστουνάκια απο 4 σπιτάκια, δηλαδή 12 κομμάτια. Εγώ συνήθως φτιάχνω 2 δόσεις γιατί δεν μένει ούτε ψιχουλάκι!
Υλικά
-
300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι (1,5 κεσεδάκι)
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
χυμός 2 λεμονιών
-
1 κουτ. σούπας ζελατίνη σε σκόνη
-
περίπου 40 μπισκότα Πτι-Μπερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με το μίξερ ένα-ένα όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να πήξει και το βάζουμε για 5 λεπτάκια στο ψυγείο
-
2
Στρώνουμε πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο 12 μπισκότα (4 σειρές από 3)
-
3
Με ένα κουτάλι στρώνουμε στη μεσαία σειρά λίγη ποσότητα από την κρέμα μας
-
4
Κλείνουμε με τις ακριανές σειρές από τα μπισκότα σε σπιτάκια
-
5
Κλείνουμε με το αλουμινόχαρτο σφιχτά-σφιχτά, προσέχοντας να μην χαλάσουμε το σχήμα από τα σπιτάκια μας και το βάζουμε στο ψυγείο. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ολη η κρέμα μας.
Σχόλια (24)