pasta511
pasta511 @pasta511

Ένα πολύ εύκολο και πολύ δροσιστικό γλυκάκι για το τραπέζι του Πάσχα και όχι μόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την συνταγή την φτιάχνει η μαμά μου απο τότε που ήμουν πολυ μικρή και είναι μια πολύ αγαπημένη γεύση.Πρέπει να μείνει στο ψυγείο αρκετές ώρες πρωτού σερβιριστεί, για να μαλακώσουν τα μπισκοτάκια και να κόβεται ευκολα με το κουταλάκι.Βγαίνουν περίπου 3 μπαστουνάκια απο 4 σπιτάκια, δηλαδή 12 κομμάτια. Εγώ συνήθως φτιάχνω 2 δόσεις γιατί δεν μένει ούτε ψιχουλάκι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
12 κομμάτια
  1. 300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι (1,5 κεσεδάκι)
  2. χυμός 2 λεμονιών
  3. 1 κουτ. σούπας ζελατίνη σε σκόνη
  4. περίπου 40 μπισκότα Πτι-Μπερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε με το μίξερ ένα-ένα όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να πήξει και το βάζουμε για 5 λεπτάκια στο ψυγείο

  2. 2

    Στρώνουμε πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο 12 μπισκότα (4 σειρές από 3)

  3. 3

    Με ένα κουτάλι στρώνουμε στη μεσαία σειρά λίγη ποσότητα από την κρέμα μας

  4. 4

    Κλείνουμε με τις ακριανές σειρές από τα μπισκότα σε σπιτάκια

  5. 5

    Κλείνουμε με το αλουμινόχαρτο σφιχτά-σφιχτά, προσέχοντας να μην χαλάσουμε το σχήμα από τα σπιτάκια μας και το βάζουμε στο ψυγείο. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ολη η κρέμα μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

Vai
Vai @cook_8456956
Σαν ιδεα και σαν παρουσιαση μου φαινεται πολυ πρωτοτυπη !!Επειδη δε μου αρεσουν ομως τα ξινογλυκα γλυκα απεφευγα μεχρι στιγμης να κανω γλυκα με γιαουρτι.Αυτο εδω βεβαια εχει το ζαχαρουχο που καλυπτει με εναν τροπο την ξυνιλα.Αν αφαιρεσω το χυμο των 2 λεμονιων θα αλλαξει κατι στην ισορροπια της συνταγης??Εξακολουθει να υπαρχει γλυκοξινη γευση??Διαφωτιστε με παρακαλω γιατι θελω να την φτιαξω αν ειναι για την ημερα του Πασχα...Ευχαριστω!!!

Από

pasta511
pasta511 @pasta511
στις