Γιαουρτίνη
Ένα παραδοσιακό γλυκό, από εκείνα που έφτιαχναν παλιά στις γιορτές, σε μεγάλα ταψιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τις δόσεις θα τις μετρήσετε με το κεσεδάκι του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσετε. Το γιαούρτι δεν είναι ανάγκη να είναι στραγγιστό (Η συνταγή είναι αρκετά παλιά, πριν βγει το στραγγιστό γιαούρτι).Η δοσολογία είναι για το μεγάλο ταψί. Για μια μέτρια ποσότητα, βάλτε τα μισά υλικά.Αν θέλετε, μπορείτε να σιροπιάσετε το γλυκό, αν και έτσι είναι αρκετά γλασερό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
-
2
Σε μια λεκανίτσα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να' απρίσουν.
-
3
Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τους κρόκους, και τις βανίλιες.
-
4
Στη συνέχεια, τη μαρέγκα και τέλος το μείγμα αλεύρι + σιμιγδάλι + μπέικιν.
-
5
Βάζουμε σε ταψί Νο 40 και ψήνουμε για περίπου μια ώρα (θα ελέγξουμε με οδοντογλυφίδα)
Σχόλια (23)