Γιαουρτλού κεμπάπ (αυθεντική συνταγή)
Η συνταγή είναι αυθεντική και είναι του Τούρκου Αρχιμάγειρα Kemal Canturk από ένα σεμινάριο Οθωμανικής κουζίνας που παρακολούθησα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν πρόκειται να μην μαγειρέψετε τον κιμά την ίδια ημέρα, τότε μουσκέψτε το ψωμί σε νερό και όχι στο γάλα.
Υλικά
-
Για τα κεμπάπ
-
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
-
500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
-
2 αυγά
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
25 γρ. αλάτι
-
15 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο ή bull bibber
-
4 γρ. κύμμινο τριμμένο
-
10 γρ. μπαχάρι τριμμένο ή Yeni bahar και kiofte baharat
-
5 γρ μπούκοβο καυτερό
-
5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 λίτρο γάλα
-
2 γρ. τσιμένι
-
3 γρ. ρίγανη
-
3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
-
100 ml ελαιόλαδο
-
100 γρ. βούτυρο
-
2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
αλάτι κατά βούληση
-
Συνοδευτικά
-
κομμάτια πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες σε
-
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
-
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε.
-
2
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, πλάθουμε και ψήνουμε στη σχάρα.
-
3
Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον πελτέ.
-
4
Μαγειρεύουμε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
-
5
Σερβίρουμε με ψημένες πίτες γιαούρτι, σάλτσα και γαρνίρουμε με ξερό δυόσμο.
Σχόλια (24)