Γιαουρτλού κεμπάπ

Bαθμολογία: 4.8209
       
 
67 ψήφοι
MariaV, 09.11.08

Περιγραφή

Συνταγή από την Πόλη.
Γιαουρτλού κεμπάπ
photo: annakonda

Συνταγή από:

MariaV

19 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • Μαιντανό
  • Λίγο σκόρδο
  • Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη σάλτσα:
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Λίγο κανέλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:
  • Πίτες για σουβλάκι
  • 500γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο βούτυρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Φούρνου , Τηγανιού
Κουζίνα: Πολίτικη
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
  2. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  3. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
  5. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.
  6. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.
  7. Σερβίρετε ως εξής:
  8. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ,  μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική. Βάζετε την ποσότητα που σας ταιριάζει.

Σχετικές συνταγές

    86 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 12-11-08  
    Αυθεντικά νόστιμο. Πέντε πιρουνάκια λοιπόν...
    #
    Σχόλιο από kostas, 12-11-08  
    ακομα πιο νοστιμο θα γινει αμα ψησουμε τα κεμπαπια μας στα καρβουνα
    #
    Σχόλιο από Γαρδικλής, 19-11-08  
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 8-12-08  
    Είναι ένας φανταστικός συνδυασμός γεύσεων! Δοκίμασα αυτό το πιάτο σε ένα ταβερνάκι στα Πομακοχώρια και ξετρελάθηκα! Πέντε πηρουνάκια λοιπόν, και λίγα είναι :-)
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 8-12-08  
    Ειναι η τελεια συνταγη για εξοδο βραδυνη.....μεχρι το σαλονι.Βεβαια εγω το κανω χωρις σαλτσα.δεν ειναι ασχημο και σκετο.5 πηρουνακια για ειμαστε καλοφαγαδες και το δειχνουμε
    #
    Σχόλιο από elenavan, 8-12-08  
    Με λίγο μουσκεμένο ψωμάκι και δυόσμο είναι τέλειο
    #
    Σχόλιο από ΑΝΤΟΝΑΡΑΣ, 15-2-09  
    #
    Σχόλιο από nadeem, 13-4-09  
    πολι νοστιμο .αν βαζουμε διυοζμου στο γιαουρτι και λιγο αλατι ειναι τρελα.
    #
    Σχόλιο από lenado, 12-5-09  
    Εκτός από την τρομερή εντύπωση που έκανε ως όψη, οι καλεσμένοι μου πραγματικά "έγλειφαν τα δάχτυλά τους!" και ξεφύγαμε κι απο τα συνηθισμένα! Εδώ στην Κρήτη έχουμε βαρεθεί το ψητό και το πιλάφι στα τραπέζια!
    #
    Σχόλιο από MamaOf2, 31-5-09  
    Τέλεια συνταγή!!! Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τα τρώμε.Ψήσουμε τα κεμπάπια μας στο γριλ, και δεν τα έβαλα σε καλαμάκια για σουβλάκια. Ήταν τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από irene18, 13-6-09  
    ωραια συνταγη ειχα προσπαθησει μια φορα να κανω κεμπαπ αλλα σκετη αηδια! θα τηνδοκιμασω 2ρη φορα με την συνταγη σ Βασικα δν μαρεσει το αρνι μπορω να βαλω σκετο μοσχαρισιο η δν θα βγει τοσο ωραιο??
    #
    Σχόλιο από MariaV, 14-6-09  
    Σας ευχαριστω ολους για τις ψηφους.
    Irene18,μπορεις να βαλεις και χοιρινο κιμα αντι για αρνισιο.Κι ετσι ειναι πολυ νοστιμα τα κεμπαπ.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 17-6-09  
    Είναι ένα πιάτο που λατρεύει ο άντρας μου και τις προάλλες το είχαμε φάει σε ένα από τα καλύτερα Πολίτικα εστιατόρια. Σήμερα δεν έπαψε να μου λέει ότι αυτό ήταν πολύ ανώτερο από του εστιατορίου. Έγινε μούρλια. Έβαλα κι ένα μίγμα μπαχαρικών από την Πόλη και το έψησα στη σχάρα. Τί να λέμε...!
    #
    Σχόλιο από Φαίδρα, 23-6-09  
    Από τα πολύ αγαπημένα μας φαγητά, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κύμινο με κανέλα, την ιδέα την έκλεψα από την ταινία πολιτική κουζίνα, βάλτε τα μπιφτεκάκια στο φούρνο με επιπλέον νερό και μετά χρησιμοποιήστε το ζουμάκι από τον φούρνο στην κατσαρόλα που φτιάχνεται την σάλτσα η μυρωδιά του κράτος θα την νοστιμίσει και θα δέσει της γεύσεις και τέλος μπόλικη πάπρικα πάνω από το γιαούρτη για πινελιά χρώματος και γεύσης ,
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται με τι κιμά το έφτιαχναν στην Μικρά Ασία με αρνίσιο ή όχι κάτι είναι που δεν έτρωγαν οι Τούρκοι μάλλον το χοιρινό όμως.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 27-6-09  
    Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν αυτή τη συνταγή Α.τέλεια Β.τέλεια Γ.τέλεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 13-7-09  
    Πέντε πιρουνάκια από μένα και άλλα πέντε από τον άντρα μου που το λάτρεψε!! Το έφτιαξα το σαββατοκύριακο και φάγαμε μέχρι σκασμού!! Σε ευχαριστούμε MariaV που την μοιράστηκες μαζί μας! Μούρλιααααα!!!
    #
    Σχόλιο από lilou, 17-8-09  
    'Ητανε απλά τέλειο!!Το έφτιαξα σε τραπέζι κ όλοι ξετρελάθηκαν!!Μπράβο..πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από NIA1, 21-8-09  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ!!!ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕ.ΠΕΝΤΕ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ...
    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 12-9-09  
    maria mou dokimasa tin sintagi sou. poli kali alla exoun stegnosi ligo ta mpiftekakia parolo pou den ta epsisa poli.
    #
    Σχόλιο από demikarp, 14-9-09  
    Νόστιμη ακούγεται και εύκολη!Θα τη δοκιμάσω αύριο κιόλας κ θα επιστρέψω με πιρουνάκια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    70 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 12-11-08  
    Αυθεντικά νόστιμο. Πέντε πιρουνάκια λοιπόν...
    #
    Σχόλιο από kostas, 12-11-08  
    ακομα πιο νοστιμο θα γινει αμα ψησουμε τα κεμπαπια μας στα καρβουνα
    #
    Σχόλιο από Γαρδικλής, 19-11-08  
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 8-12-08  
    Είναι ένας φανταστικός συνδυασμός γεύσεων! Δοκίμασα αυτό το πιάτο σε ένα ταβερνάκι στα Πομακοχώρια και ξετρελάθηκα! Πέντε πηρουνάκια λοιπόν, και λίγα είναι :-)
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 8-12-08  
    Ειναι η τελεια συνταγη για εξοδο βραδυνη.....μεχρι το σαλονι.Βεβαια εγω το κανω χωρις σαλτσα.δεν ειναι ασχημο και σκετο.5 πηρουνακια για ειμαστε καλοφαγαδες και το δειχνουμε
    #
    Σχόλιο από elenavan, 8-12-08  
    Με λίγο μουσκεμένο ψωμάκι και δυόσμο είναι τέλειο
    #
    Σχόλιο από ΑΝΤΟΝΑΡΑΣ, 15-2-09  
    #
    Σχόλιο από nadeem, 13-4-09  
    πολι νοστιμο .αν βαζουμε διυοζμου στο γιαουρτι και λιγο αλατι ειναι τρελα.
    #
    Σχόλιο από lenado, 12-5-09  
    Εκτός από την τρομερή εντύπωση που έκανε ως όψη, οι καλεσμένοι μου πραγματικά "έγλειφαν τα δάχτυλά τους!" και ξεφύγαμε κι απο τα συνηθισμένα! Εδώ στην Κρήτη έχουμε βαρεθεί το ψητό και το πιλάφι στα τραπέζια!
    #
    Σχόλιο από MamaOf2, 31-5-09  
    Τέλεια συνταγή!!! Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τα τρώμε.Ψήσουμε τα κεμπάπια μας στο γριλ, και δεν τα έβαλα σε καλαμάκια για σουβλάκια. Ήταν τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 17-6-09  
    Είναι ένα πιάτο που λατρεύει ο άντρας μου και τις προάλλες το είχαμε φάει σε ένα από τα καλύτερα Πολίτικα εστιατόρια. Σήμερα δεν έπαψε να μου λέει ότι αυτό ήταν πολύ ανώτερο από του εστιατορίου. Έγινε μούρλια. Έβαλα κι ένα μίγμα μπαχαρικών από την Πόλη και το έψησα στη σχάρα. Τί να λέμε...!
    #
    Σχόλιο από Φαίδρα, 23-6-09  
    Από τα πολύ αγαπημένα μας φαγητά, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κύμινο με κανέλα, την ιδέα την έκλεψα από την ταινία πολιτική κουζίνα, βάλτε τα μπιφτεκάκια στο φούρνο με επιπλέον νερό και μετά χρησιμοποιήστε το ζουμάκι από τον φούρνο στην κατσαρόλα που φτιάχνεται την σάλτσα η μυρωδιά του κράτος θα την νοστιμίσει και θα δέσει της γεύσεις και τέλος μπόλικη πάπρικα πάνω από το γιαούρτη για πινελιά χρώματος και γεύσης ,
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται με τι κιμά το έφτιαχναν στην Μικρά Ασία με αρνίσιο ή όχι κάτι είναι που δεν έτρωγαν οι Τούρκοι μάλλον το χοιρινό όμως.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 27-6-09  
    Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν αυτή τη συνταγή Α.τέλεια Β.τέλεια Γ.τέλεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 13-7-09  
    Πέντε πιρουνάκια από μένα και άλλα πέντε από τον άντρα μου που το λάτρεψε!! Το έφτιαξα το σαββατοκύριακο και φάγαμε μέχρι σκασμού!! Σε ευχαριστούμε MariaV που την μοιράστηκες μαζί μας! Μούρλιααααα!!!
    #
    Σχόλιο από lilou, 17-8-09  
    'Ητανε απλά τέλειο!!Το έφτιαξα σε τραπέζι κ όλοι ξετρελάθηκαν!!Μπράβο..πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από NIA1, 21-8-09  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ!!!ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕ.ΠΕΝΤΕ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ...
    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 12-9-09  
    maria mou dokimasa tin sintagi sou. poli kali alla exoun stegnosi ligo ta mpiftekakia parolo pou den ta epsisa poli.
    #
    Σχόλιο από demikarp, 14-9-09  
    Νόστιμη ακούγεται και εύκολη!Θα τη δοκιμάσω αύριο κιόλας κ θα επιστρέψω με πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 25-10-09  
    Ήταν πολύ νόστιμα τα κεμπάπ αλλά παρόλο που δε ψήθηκαν παραπάνω ήταν σκληρά και στεγνά και καθόλου ελαστικά όπως είναι αυτά που τρώμε έξω...γιατί συμβαίνει αυτό;
    #
    Σχόλιο από MariaV, 26-10-09  
    mitsaki,σε ευχαριστω για τα πιρουνακια.Χαιρομαι που σου αρεσαν.Κι εμενα δεν γινονται πολυ ζουμερα γιατι εμεις στα σπιτικα δεν βαζουμε πολλα λιπη.Τα εξω ειναι περισσοτερο λιπαρα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από irene18, 13-6-09  
    ωραια συνταγη ειχα προσπαθησει μια φορα να κανω κεμπαπ αλλα σκετη αηδια! θα τηνδοκιμασω 2ρη φορα με την συνταγη σ Βασικα δν μαρεσει το αρνι μπορω να βαλω σκετο μοσχαρισιο η δν θα βγει τοσο ωραιο??
    #
    Σχόλιο από MariaV, 14-6-09  
    Σας ευχαριστω ολους για τις ψηφους.
    Irene18,μπορεις να βαλεις και χοιρινο κιμα αντι για αρνισιο.Κι ετσι ειναι πολυ νοστιμα τα κεμπαπ.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 24-10-09  
    Αναφέρετε ότι η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική.Μήπως μπορείτε να μας δώσετε μια αναλογία , ή εσείς πόσο βάζετε από το καθένα;επειδή είναι πολύ δυνατά σε γεύση τα παραπάνω μπαχαρικά πόσο βάζετε εσείς από το καθένα;Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από MariaV, 24-10-09  
    mitsaki,την ποσοτητα δεν μπορω να στην πω ακριβως γιατι τα μπαχαρικα τα εχω σε βαζακι και βαζω με το χερι.Εκτος το αλατι,ολα τα αλλα μπαχαρικα να ειναι ενα κοφτο κουταλακι του γλυκου?Εγω βαζω σιγουρα πιο πολυ γιατι μας αρεσει να ειναι εντονα στη γευση τα μπαχαρικα.
    Ελπιζω να σε βοηθησα.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 24-10-09  
    Ένα κουταλάκι του γλυκού από το καθένα μπαχαρικό ή όλα μαζί;
    #
    Σχόλιο από MariaV, 24-10-09  
    Οχι απο το καθε ενα,ολα μαζι.Δεν θελω να αρχισεις να καπνιζεις απο παντου με τοσα μπαχαρια!!!!
    #
    Σχόλιο από coco, 14-1-10  
    μπράβο πολύ ωραία ακούγεται και φαίνεται...! σκέφτομαι να τη φτιάξω για ένα τραπέζι που έχω το σάββατο, αλλά πρώτα να σε ρωτήσω: μπορούμε το γιαούρτι να το βάλουμε μαζί με την σάλτσα; στον άντρα μου δεν αρέσει καθόλου χωριστά & τα θέλει μόνο μαζί... αν δηλαδή, αφού κατεβάσω την σάλτσα από την φωτιά, ρίξω μέσα το γιαούρτι και ανακατέψω για να το περιχώσω πάνω από τα κεμπάπ, πιστεύεις να βγει καλό ή θα γίνει "νερουλό" το γιαούρτι και κατά συνέπεια η σάλτσα μου;
    #
    Σχόλιο από nea_chef, 27-7-10  
    θέλω να το δοκιμάσω αύριο αλλά έχω μερικές ερωτήσεις. μπορω να ψήσω τα κεμπαπ σε τεφαλ τηγανι; επίσης ειναι κακο αντι για γιαουρτακι να βαλω τζατζικακι;;
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 28-7-10  
    Nea_chef δεν πειράζει αν βάλεις τζατζίκι αντί γιαούρτι... Τώρα κάτι άλλο: τι είναι το μπαχάρι;
    #
    Σχόλιο από Μαρια3, 20-1-11  
    είναι υπέροχο σε ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή σου.Εάν βαλω παπρικα αντι για κοκκινο πιπερι εχει διαφορα;
    #
    Σχόλιο από εμμέλεια, 21-3-11  
    #
    Σχόλιο από Χαρούμπι, 26-1-14  
    Που μπορώ να βρω αρνίσιο κιμά.? Ήθελα να την φτιάξω, αλλά χθες πήγα σε 5 κρεοπωλεία και δεν πουλούσε κανένα... :/

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από coco, 17-2-10  
    Τελικά την έκανα (όχι μόνο μία φορά εννοείται!) με χοιρινό αντί για αρνίσιο κιμά και την σάλτσα την ανέμειξα... κόλαση! Δεν έμεινε "ρουθούνι"!!!!! ;)
    #
    Σχόλιο από ansou, 22-6-10  
    Παρα πολυ καλο το αποτελεσμα αλλα εβαλα και δικες μου πινελιες μεσα!!!Ελαιολαδο αντι για βουτυρο,λιγο ξυδι μεσα στον κιμα-χοιρινος και μοσχαρισιος-και το γιαουρτι το εφτιαξα κανονικο τζατζικακι.Η σαλτσα μας αρεσε επισης πολυ και νομιζω πως ταιριαζει αριστα σαν γευση με ολα τα αλλα.Εβαλα και βασιλικο και απογειωθηκε.Τις πιτες τις πηρα ετοιμες αλλα θα κοιταξω να φτιαξω και μονη μου.Καθιερωνεται για καλοκαιρινες βραδιες στη βεραντα!!!!Ευχαριστουμε!!!
    #
    Σχόλιο από ligoyra, 29-2-12  
    Τέλειο-τέλειο-τέλειο! Έχω φτιάξει την συνταγή πιστά, αλλά και με δικές μου παραλλαγές. Νομίζω όμως ότι η συνταγή ως έχει είναι το πιο νόστιμο (και σωστό) αποτέλεσμα με τη μόνη διαφορά προσθήκης λιωμένου σκόρδου στο γιαούρτι. (Αυτή την ιδέα την πήρα από έναν Τούρκο, ο οποίος μου είπε ότι τη μακαρονάδα με κιμά την περιχύνουν με γιαούρτι στο οποίο έχουν προηγουμένως ανακατέψει λιωμένο σκόρδο-αυτό κι αν είναι!). Ευχαριστώ για την συνταγή! Πάω να την ξαναφτιάξω! :)
    #
    Σχόλιο από evahor, 7-3-13  
    Πολύ νοστιμη συνταγη.Πρόσθεσα 2 φέτες ψωμί,λίγο κρασάκι,και
    κύμινο...... τα έιχα ξαναφτιάξει παλαιότερα και είχα ακολουθήσει τη συνταγή κατα γράμμα....με αυτες τις πινελιές έγιναν τέλεια!!!Ευχαριστούμε!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρέας
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της mac ser
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της fanikat
    ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Συνταγες της Μαριας
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της mtheodo1
    Κιμάς-Λουκάνικα
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της lenado