Γιαουρτλού

Bαθμολογία: 4.6341
       
 
41 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05
Γιαουρτλού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 μεγάλα μακρόστενα μπιφτέκια ή κεμπάπ ή 8 μεγάλα σουβλάκια
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα
  • μυρωδικά της επιλογής μας όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα (ό,τι από αυτά θέλουμε)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • καυτερό πιπέρι όσο θέλουμε
  • αλάτι
  • λίγο λάδι
  • 1/2 κιλό γιαούρτι

  • 4-8 πίτες για σουβλάκια
  • πάπρικα, αλάτι, λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες , Χοιρινό
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 4
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα.
  2. Αλοίφουμε τις πίτες με λίγο λάδι, αλάτι και πάπρικα. Τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα, από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά, ίσα να μαλακώσουν. Δεν τις αφήνουμε πολύ για να μη γίνουν σκληρές και τραγανές. Μπορούμε να τις κάνουμε και στο γκριλ.
  3. Βάζουμε σε ένα πιάτο την πίτα, από πάνω 1-2 σουβλάκια (ή μπιφτέκια), γιαούρτι και τέλος τη σάλτσα (στις επιθυμητές ποσότητες)

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά μπορούμε να βάλουμε πρώτα τη σάλτσα και μετά το γιαούρτι ή ακόμα να κόψουμε τις πιτούλες μας από την αρχή κομμάτια για μεγαλύτερη ευκολία.

Εάν βάλετε πρώτα τη σάλτσα, καλό θα είναι να προσέξετε να μη ρίξετε με φόρα πάνω το γιαούρτι (την έχω πατήσει και γέμισα σάλτσες :) )

Σχετικές συνταγές

    52 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nsdim, 12-3-06  
    #
    Σχόλιο από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 12-10-06  
    ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΧΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΕ ΚΡΕΠΕς ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΕΛΗΝΙΟ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΧΗΜΟΣ.
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 13-10-06  
    Μια χαρά είναι η συνταγή έτσι όπως είναι. Αυτοί που κατάγονται από Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία καταλαβαίνουν πολύ καλά γιατί είναι έτσι η συνταγή. Αν βάλεις άλλα υλικά είναι άλλη συνταγή...Υπάρχει πολύ background πίσω από αυτή την ιστορική συνταγή! Εύγε στη μαγείρισσα!!!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 6-1-07  
    Οτι "λενε" και τα 5 πηρουνια, ΘΕΙΚΗ!
    ΕΛΕΟΣ με τις Παραλλαγες, Φανταρια... πηγαμε......
    #
    Σχόλιο από Olympia, 31-1-07  
    Νοστιμότατο φαγητό !!!
    #
    Σχόλιο από xanitsa, 2-2-07  
    καμια σχεση η γιαρτλου θεσσαλονικης με αυτην την συνταγη!!δεν εχει καθολου κοκκινη ντοματα... μονο γιαουρτι μαγιονεζα μουσταρδα ξυδι ριγανη...αυτη ειναι η θεσσαλονικιοτικη γιαουρτλου
    #
    Σχόλιο από dgreece, 19-5-07  
    Θεικη χωρις σχολια
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 21-5-07  
    Τα υλικά της συνταγής είναι σωστά.
    Μόνο που στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στην πίτα, από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια (ή έχουμε ανακατέψει τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα) και από πάνω το γιαούρτι και τέλος πασπαλίζουμε με τα κρεμμύδια (ή αν δεν τρώμε κρεμμύδι λίγη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες)
    #
    Σχόλιο από Thomi, 8-9-07  
    Katapliktikooooo!!!!!!!!!!Yperoxo :D
    #
    Σχόλιο από NTINA, 29-9-07  
    Ακριβως ετσι ειναι ,η μικρασιατισσα γιαγια μου ,το ειπε και τελειωσε.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΡΙΝΑ, 2-10-07  
    ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ- ΚΕΜΠΑΠ(ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ)ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ,ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΩΣΕΙ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ (ΟΣΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ.ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΩΝ/ΙΚΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!
    #
    Σχόλιο από Theogr, 2-1-08  
    Ή σάλτσα ή γιαούρτη ΟΧΙ και τα δυο. Και σε καμία περίπτωση σκόρδο,γίνεται πολύ βαρύ και μοιάζει περισσότερο με τζατζίκι.
    #
    Σχόλιο από voula, 8-1-08  
    Οι μικρασιατες ξέρουν καλύτερα ! Θέλει και γιαουρτι και σάλτσα ντομάτας , και είναι τέλειο !!!
    #
    Σχόλιο από dino, 23-1-08  
    Με πείσατε θα την δοκιμάσω άμεσα.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-7-08  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!! τα εφτιαξα πριν λιγες μερες
    αλλα ειχα ξεχασει να βαλω τα 5 πιρουνακια
    [εγω θα εβαζα 10] τα κεμπαπ τα εκανα εγω βεβαια μπραβο sitro
    #
    Σχόλιο από roulaan, 3-7-08  
    Ειμαι λατρης του γιαουρτλου και οπου παω και εχει παιρνω οπωσδηποτε.Το εφτιαξα πριν λιγες μερες με μπιφτεκια και ηταν υπεροχο.Και βεβαια και γιαουρτι και σαλτσα,και κοκκινο πιπερι απο πανω.Αλλιως δεν ειναι γιουρτλου, ειναι απομιμηση.....
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 26-10-08  
    Μπράβο!!!!!!
    Αυτή είναι η γνήσια μικρασιάτικη συνταγή.
    Θεέ μου τι ιδέα για αύριο.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-10-08  
    λοιπον τωρα που την ειδα την συνταγη θυμηθηκα οτι εγω δεν εχω βαλει βαθμολογια τα εφτιαξα με δικα μου κεμπαπ εννοειται απο κιμα μοσχαρι αρνι ,ηταν καταπληκτικα τα καναμε ενα βραδυ με τον Γιαννη και ηπιαμε και 4 μπυρες!!!
    μπραβο Σιτρο.
    #
    Σχόλιο από kostas, 26-10-08  
    πολυ καλο το γιαουρτλου αλα το γνησιο κων/πολιτικο κεμπαπ γινετε απο αρνισιο και μοσχαρισιο κιμα,αμα δεν εχει το αρνακι μεσα να δωσει την νοστιμη γευση δεν λεει,καντο το ετσι και 8α με θυμιθειτε.
    #
    Σχόλιο από Mia, 12-11-08  
    Στον "Παντελή" στο Π.Φάληρο που'χουμε φάει άπειρα γιαουρτλού τα'χουμε φάει με σάλτσα και γιαούρτι.Έρχεται σερβιρισμένο ως εξής: Πίτες κάτω,από πάνω το κεμπάπ,από πάνω το γιαούρτι,μετά η σάλτσα και τέλος τα κρεμμυδάκια. Φαντάζομαι όμως ότι δεν κάνει διαφορά στη γεύση η σειρά που τοποθετείς όλα τα καλούδια στο πιάτο σου όμως! Ή μήπως την κάνει? :-P
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    50 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nsdim, 12-3-06  
    #
    Σχόλιο από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 12-10-06  
    ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΧΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΕ ΚΡΕΠΕς ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΕΛΗΝΙΟ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΧΗΜΟΣ.
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 13-10-06  
    Μια χαρά είναι η συνταγή έτσι όπως είναι. Αυτοί που κατάγονται από Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία καταλαβαίνουν πολύ καλά γιατί είναι έτσι η συνταγή. Αν βάλεις άλλα υλικά είναι άλλη συνταγή...Υπάρχει πολύ background πίσω από αυτή την ιστορική συνταγή! Εύγε στη μαγείρισσα!!!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 6-1-07  
    Οτι "λενε" και τα 5 πηρουνια, ΘΕΙΚΗ!
    ΕΛΕΟΣ με τις Παραλλαγες, Φανταρια... πηγαμε......
    #
    Σχόλιο από Olympia, 31-1-07  
    Νοστιμότατο φαγητό !!!
    #
    Σχόλιο από xanitsa, 2-2-07  
    καμια σχεση η γιαρτλου θεσσαλονικης με αυτην την συνταγη!!δεν εχει καθολου κοκκινη ντοματα... μονο γιαουρτι μαγιονεζα μουσταρδα ξυδι ριγανη...αυτη ειναι η θεσσαλονικιοτικη γιαουρτλου
    #
    Σχόλιο από dgreece, 19-5-07  
    Θεικη χωρις σχολια
    #
    Σχόλιο από Thomi, 8-9-07  
    Katapliktikooooo!!!!!!!!!!Yperoxo :D
    #
    Σχόλιο από NTINA, 29-9-07  
    Ακριβως ετσι ειναι ,η μικρασιατισσα γιαγια μου ,το ειπε και τελειωσε.
    #
    Σχόλιο από Theogr, 2-1-08  
    Ή σάλτσα ή γιαούρτη ΟΧΙ και τα δυο. Και σε καμία περίπτωση σκόρδο,γίνεται πολύ βαρύ και μοιάζει περισσότερο με τζατζίκι.
    #
    Σχόλιο από voula, 8-1-08  
    Οι μικρασιατες ξέρουν καλύτερα ! Θέλει και γιαουρτι και σάλτσα ντομάτας , και είναι τέλειο !!!
    #
    Σχόλιο από dino, 23-1-08  
    Με πείσατε θα την δοκιμάσω άμεσα.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-7-08  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!! τα εφτιαξα πριν λιγες μερες
    αλλα ειχα ξεχασει να βαλω τα 5 πιρουνακια
    [εγω θα εβαζα 10] τα κεμπαπ τα εκανα εγω βεβαια μπραβο sitro
    #
    Σχόλιο από roulaan, 3-7-08  
    Ειμαι λατρης του γιαουρτλου και οπου παω και εχει παιρνω οπωσδηποτε.Το εφτιαξα πριν λιγες μερες με μπιφτεκια και ηταν υπεροχο.Και βεβαια και γιαουρτι και σαλτσα,και κοκκινο πιπερι απο πανω.Αλλιως δεν ειναι γιουρτλου, ειναι απομιμηση.....
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 26-10-08  
    Μπράβο!!!!!!
    Αυτή είναι η γνήσια μικρασιάτικη συνταγή.
    Θεέ μου τι ιδέα για αύριο.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-10-08  
    λοιπον τωρα που την ειδα την συνταγη θυμηθηκα οτι εγω δεν εχω βαλει βαθμολογια τα εφτιαξα με δικα μου κεμπαπ εννοειται απο κιμα μοσχαρι αρνι ,ηταν καταπληκτικα τα καναμε ενα βραδυ με τον Γιαννη και ηπιαμε και 4 μπυρες!!!
    μπραβο Σιτρο.
    #
    Σχόλιο από kostas, 26-10-08  
    πολυ καλο το γιαουρτλου αλα το γνησιο κων/πολιτικο κεμπαπ γινετε απο αρνισιο και μοσχαρισιο κιμα,αμα δεν εχει το αρνακι μεσα να δωσει την νοστιμη γευση δεν λεει,καντο το ετσι και 8α με θυμιθειτε.
    #
    Σχόλιο από Mia, 12-11-08  
    Στον "Παντελή" στο Π.Φάληρο που'χουμε φάει άπειρα γιαουρτλού τα'χουμε φάει με σάλτσα και γιαούρτι.Έρχεται σερβιρισμένο ως εξής: Πίτες κάτω,από πάνω το κεμπάπ,από πάνω το γιαούρτι,μετά η σάλτσα και τέλος τα κρεμμυδάκια. Φαντάζομαι όμως ότι δεν κάνει διαφορά στη γεύση η σειρά που τοποθετείς όλα τα καλούδια στο πιάτο σου όμως! Ή μήπως την κάνει? :-P
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 22-2-09  
    Tέλειο χωρίς υπερβολές!Ισορροπημένες γεύσεις και αρώματα!Μπράβο Στέλλα!
    #
    Σχόλιο από zanice, 23-4-09  
    Τελικά μπερδεύτικα, είναι αυτό το γνήσιο γιαουρτλού ή όχι?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Athanasia, 21-5-07  
    Τα υλικά της συνταγής είναι σωστά.
    Μόνο που στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στην πίτα, από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια (ή έχουμε ανακατέψει τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα) και από πάνω το γιαούρτι και τέλος πασπαλίζουμε με τα κρεμμύδια (ή αν δεν τρώμε κρεμμύδι λίγη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες)
    #
    Σχόλιο από ΚΟΡΙΝΑ, 2-10-07  
    ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ- ΚΕΜΠΑΠ(ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ)ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ,ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΩΣΕΙ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ (ΟΣΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ.ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΩΝ/ΙΚΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κιμας
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της xrenieri
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mtheodo1
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της krhtikopoyla
    dokimasmena
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64