Γιαουρτλού
Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει με ο,τι κρέας θέλετε. Κεμπάπ, μπιφτέκι, σουβλάκια, ψαρονέφρι... Γίνεται πολύ ωραίο ότι και να διαλέξετε.
Φυσικά μπορούμε να βάλουμε πρώτα τη σάλτσα και μετά το γιαούρτι ή ακόμα να κόψουμε τις πιτούλες μας από την αρχή κομμάτια για μεγαλύτερη ευκολία. Εάν βάλετε πρώτα τη σάλτσα, καλό θα είναι να προσέξετε να μη ρίξετε με φόρα πάνω το γιαούρτι (την έχω πατήσει και γέμισα σάλτσες) )
Υλικά
-
8 μεγάλα μακρόστενα μπιφτέκια ή κεμπάπ ή 8 μεγάλα σουβλάκια κλπ
-
1 κουτί σάλτσα ντομάτα
-
μυρωδικά της επιλογής μας όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα (ό,τι από αυτά θέλουμε)
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
καυτερό πιπέρι όσο θέλουμε
-
αλάτι
-
λίγο λάδι
-
1/2 κιλό γιαούρτι
-
4-8 πίτες για σουβλάκια
-
πάπρικα, αλάτι, λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα.
-
2
Αλείφουμε τις πίτες με λίγο λάδι, αλάτι και πάπρικα. Τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα, από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά, ίσα να μαλακώσουν. Δεν τις αφήνουμε πολύ για να μη γίνουν σκληρές και τραγανές. Μπορούμε να τις κάνουμε και στο γκριλ.
-
3
Βάζουμε σε ένα πιάτο την πίτα, από πάνω το κρέας, γιαούρτι και τέλος τη σάλτσα (στις επιθυμητές ποσότητες)
-
4
Όταν το κάνω με ψαρονέφρι, βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι το κρέας, να πάρει χρωμα και από τις δυο πλευρές και ρίχνω λίγο νεράκι. Το αφήνω μέχρι να εξατμιστεί το νερό, γυρίζοντας το κρέας. Μόλις εξατμιστεί και δω πως έγινε το κρέας, σβήνω τη φωτιά και ρίχνω λεμόνι και αλάτι.
Σχόλια (47)