Φωτογραφία της συνταγής Γιαουρτόγλυκο σιροπιαστό

Γιαουρτόγλυκο σιροπιαστό

eva1312
eva1312 @cook_8459996

Ενα κέικ με σιρόπι από τα βάθη της Μικράς Ασίας

Γιαουρτόγλυκο σιροπιαστό

Ενα κέικ με σιρόπι από τα βάθη της Μικράς Ασίας

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου
Μοιράσου

Υλικά

  1. 3/4 φλ. μαργαρίνη
  2. 1/4 φλ. λάδι
  3. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  4. 3/4 φλ. γιαούρτι αγελάδος
  5. 1/4 φλ. γάλα εβαπορέ
  6. 5 αβγά
  7. 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 1 φακελάκι baking
  9. 1 βανίλια
  10. 2 λεμόνια (από 1 1/2 λεμόνι παίρνω το ξύσμα και από το άλλο μισό τη φλούδα για το σιρόπι)
  11. ΣΙΡΟΠΙ
  12. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  13. 1 φλυτζάνι νερό
  14. φλούδα από μισό λεμόνι
  15. ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  16. αμυγαλόψυχα ή ζάχαρη άχνη με φρούτα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάω βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά ώστε να προλάβει να κρυώσει.

  2. 2

    Βάζω σε ένα μπώλ τη μαργαρίνη, το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα, τους κρόκους των αβγών και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.

  3. 3

    Προσθέτω στο μείγμα το αλεύρι και το baking κοσκινισμένα και τέλος τη βανίλια.

  4. 4

    Χτυπάω τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και τη ρίχνω στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.

  5. 5

    Ρίχνω το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.

  6. 6

    Ψήνω στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σκάλα σε αέρα.

  7. 7

    Αφού ψηθεί τρυπάω το κέικ σε αρκετά σημεία και το σιροπιάζω.

  8. 8

    Αναποδογυρίζω τη φόρμα και γαρνίρω.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι
Cook Today
eva1312
eva1312 @cook_8459996
στις

Παρόμοιες συνταγές