Γιαουρτόπιτα γεμιστή με καβουρδισμένα αμύγδαλα
Πρόσεξα την συγκεκριμένη συνταγή λόγω εμφάνισης και πάντα ήθελα να την φτιάξω, λοιπόν σήμερα το πήρα απόφαση και νομίζω οτι το αποτέλεσμα με αποζημίωσε.
Υλικά
-
600 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
150 γραμ. βούτυρο
-
200 γραμ. ζάχαρη
-
3 αυγά
-
250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
-
100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
-
100 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα στο μπλέντερ
-
1 κ. του γλυκού κανέλα
-
αλεύρι και βούτυρο για το ταψί
-
Για το σιρόπι
-
1 1/2 ποτήρι νερό
-
1 ποτήρι ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίστε το αλεύρι. Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει και χτυπήστε στο μίξερ μαζί με τα 200 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει.
-
2
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και χτυπώντας συνεχώς με μικρή ταχύτητα ρίξτε το γιαούρτι και λίγο λίγο το αλεύρι.
-
3
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκούρα ζάχαρη με την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα και την κανέλα.
-
4
Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί και πασπαλίστε με αλεύρι.
-
5
Ρίξτε μέσα τη μισή ζύμη και απλώστε το παραπάνω μείγμα, κρατήστε λιγο για γαρνίρισμα. Τελειώστε με την υπόλοιπη ζύμη.
-
6
Πασπαλίστε το γλυκό με τη γέμιση που κρατήσατε.
-
7
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά.
-
8
Οταν είναι έτοιμο συροπιάζετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)